Kiekko-Vantaa taipui lauantai-illan trillerissä

18.01.2020

Kiekko-Vantaa koki kirvelevän tappion kotikaukalossa SaPKoa vastaan maalein 2–3.

Kevään 2017 finaalijoukkueet Kiekko-Vantaa ja SaPKo iskivät yhteen lauantaina Trio Areenalla. Kamppailusta kehkeytyi tasainen jännitysnäytelmä.

Kiekko-Vantaa pelasi kuten keskiviikkona hyvän kamppailun, mutta se ei pistepottiin riittänyt. SaPKon Matias Rauvola ratkaisi kamppailun 4.55 ennen varsinaisen peliajan päättymistä, eikä lohipaidat hyvästä rynnistyksestä huolimatta päässyt enää tasoihin.

SaPKo siirtyi avauserässä 0–1-johtoon, kun koko Kiekko-Vantaan viisikko jähmettyi ja pässipaitojen Henri Keskilohko niittasi yksilösuorituksen päätteeksi kiekon yläpeltiin.

Kiekko-Vantaa tuli tasoihin illan ensimmäisellä ylivoimallaan, kun maestro Erkka Seppälä tarjoili viivaan ja kaksimetrinen pakkilupaus Eemeli Räsänen latasi uransa toisen Mestis-maalinsa painavalla kanuunalla. Lohipaidat oli jo aiemmin lähellä tasoitusta, kun hienoa tulokaskautta pelaava Petteri Villanen laukoi ylärimaan.

Toinen erä oli tasainen. Kiekko-Vantaalle tarjottiin kahdesti ylivoimalla mahdollisuuksia maalintekoon, mutta tulosta ei tullut silloin kun olisi pitänyt.

Kolmas erä oli kovaa ja laadukasta vääntöä. Molemmilla joukkueilla oli paikkansa voittaa ja hallintajaksonsa.

SaPKo siirtyi kamppailussa jälleen kuskin paikalle, kun norjalaispuolustaja Even Myreng-Kjellesvik naulasi irtokiekon pussiin.

Lohipaidat punnersivat kuitenkin alle minuutissa väkisin tasoihin kultakypärä Harri Kainulaisen tarkalla kudilla alakulmaan. Osumaan syöttöpisteen saalisti tehot 0+2 kerännyt Erkka Seppälä.

Kiekko-Vantaa oli pelin päällä hyvin, mutta kiekon menetys hyökkäyspäässä kostautui ja SaPKo iski vastaiskusta kahdella yhtä -vastaan hyökkäyksestä voitto-osuman: Tino Siren tarjoili ja Matias Rauvola rankaisi.

Kiekko-Vantaa olisi ansainnut tästäkin illasta peliesityksellään enemmän, mutta tällä hetkellä virheet otteluiden loppuhetkillä maksavat isoa hintaa.

– Hyvä kamppailu molemmilta. Huolestuttaa meidän tekemisessä se, että pelin tärkeyttä ei ymmäretä, eikä osata olla nöyriä silloin kun pitäisi. Ne maksaa meille nyt pisteitä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Kari Haakana kertoi taiston tauottua.

Pudotuspelipaikasta taisteleva Kiekko-Vantaa jatkaa taisteluaan keskiviikkona äärimmäisen tärkeällä vierasottelulla Peliittoja vastaan.

Kiekko-Vantaa–SaPKo 2–3 (1–1, 0–0, 1–2)

8.23 0–1 Henri Keskilohko

15.46 1–1 Eemeli Räsänen (Erkka Seppälä) YV

43.57 1–2 Even Myreng-Kjellesvik (Bernard Isiguzo, Tino Siren)

44.36 2–2 Harri Kainulainen (Erkka Seppälä)

55.05 2–3 Matias Rauvola (Tino Siren, Samuel Kemppainen)