Kiekko-Vantaa taipui kuumassa kamppailussa

08.02.2022

Kuva: Matti Nenonen / SJL

Kiekko-Vantaa koki katkeran maun suuhun jättäneessä kamppailussa 0–1-tappion kotikaukalossa KeuPa HT:ta vastaan.

Kiekko-Vantaa ja KeuPa HT iskivät yhteen tiistaina Tikkurilan Areenalla, jossa nähtiin kuuma kamppailu sarjapisteistä. Kiekko-Vantaan maalin kyseenalainen hylkääminen ja Kristjan Komben tilanne, jossa taiturimainen hyökkääjä vedetään maalipaikassa nurin ratkaisuhetkillä, jättivät karvaan maun suuhun.

Kiekko-Vantaa hallitsi kamppailua läpi illan ja KeuPa HT taas puolusti erittäin vahvasti. Lohipaidoilla oli niin monta huippupaikkaa iskeä kiekkoa pussiin, että pelin olisi pitänyt olla 5–0. Maalinteko oli kuitenkin todella vaikeaa.

Heti avauserässä Kiekko-Vantaalla oli kaksi läpiajoa, kun ensin pirteän pelin pelannut Atte Mäkinen oli nokikkain KeuPan Niko Parkkisen kanssa ja myös Joonas Rinnetmäki pääsi yrittämään maalia läpiajosta.

KeuPa käytti illan ensimmäisen ylivoimansa, kun Joel Järvenpää ohjasi maalin edestä tilanteeksi 0–1.

Toinen erä oli tasaisempi ja KeuPalla oli omat paikkansa lisätä johtoa. Muun muassa viime kauden tulokkaiden pisteykkönen Tommi Niskanen pääsi läpiajoon, mutta Samuli Tervo ryösti lohipaitojen maalissa entisen seuratoverinsa upeasti.

Kiekko-Vantaalta lähimpänä maalia oli ylivoimalla ylärimaa kolisuttanut kultakypärä Joni Piipponen.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa painoi kerta toisensa jälkeen pelin vastustajan päähän ja loi hyviä paikkoja, mutta tulosta ei syntynyt.

Kiekko-Vantaa sai kahdeksan minuuttia ennen loppua kiekon maaliin, kun Jaakko Kuusiston laukaus lirui sisään. Maalia lähdettiin tarkistamaan videolta ja Erik Embrichin katsottiin häirinneen maalivahtia, vaikka mitään kontaktia ei veskariin missään vaiheessa tapahtunut.

Kristjan Kombe puolestaan kaadettiin tämän jälkeen selvässä huippupaikassa, mutta tilanteesta ei tullut edes jäähyä. Kukaan ei nähnyt mitään.

Niinpä KeuPalle taisteluvoitto ja Kiekko-Vantaalle jäi hyvästä esityksestä huolimatta luu käteen.

– Pelattiin hyvä peli, mutta maalinteko oli vaikeaa. Painotettiin, että trafiikkia pitää saada maalin eteen. Paljon hyvää pelissä, mutta palkintoa ei saatu, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu perjantaina sarjakärki Imatran Ketterän vieraana.

Kiekko-Vantaa–KeuPa HT 0–1 (0–1, 0–0, 0–0)

6.26 0–1 Joel Järvenpää (Mikko Lahtinen, Tommi Niskanen) YV