Kiekko-Vantaa taipui kotikaukalossa SaPKolle

23.02.2019

Kiekko-Vantaan neljän kotiottelun mittainen voittoputki katkesi lauantaina, kun kotiedusta pudotuspeleihin taisteleva SaPKo haki pisteet Trio Areenalta maalein 2–5.

Toissa kevään finaalijoukkueet Kiekko-Vantaa ja SaPKo iskivät yhteen Trio Areenalla. Lauantain Mestis-näytelmästä kehkeytyi tasainen ja kiihkeä kamppailu tärkeistä sarjapisteistä.

SaPKo ratkaisi kamppailun tehokkailla vastaiskuillaan ja ylivoimapelillään. Kiekko-Vantaa pelasi erittäin vahvan ensimmäisen erän, mutta toisessa ja kolmannessa erässä virheet maksoivat liikaa. Lohipaidat taistelivat hyvällä ilmeellä, mutta sarjapisteisiin saakka se ei tällä kertaa riittänyt.

SaPKo avasi ottelussa maalihanat ylivoimalla, kun kultakypärä Matias Lainio iski onnekkaasti limpun pussiin. Kiekko-Vantaa kuittasi tilanteen ylivoimalla, kun maestro Joona Harjama räppäsi limpun ranteella takaylänurkkaan.

Toisen erän alku oli lohipaitojen osalta murheellinen, sillä Mikko Lahtela iski taskuraketti Niklas Salon erinomaisesta syötöstä vastaiskusta keskialueen riiston jälkeen limpun verkkoon takatolpalta. Pässipaidat lisäsivät johtoaan ylivoimalla, kun Teemu Lämsä napautti tilanteeksi 1–3 kotijoukkueen karmeasta virheestä.

Pelillisesti kolmas eräkin oli tasainen, mutta Kiekko-Vantaa ei pystynyt iskemään paikoista maaleja riittävällä tehokkuudella. SaPKo taas kuittasi armotta, kun ensin Ville Väinlölä napautti juuri Alex Lindroosin jäähyn päätyttyä kiekon viivalta verkkoon ja Tatu Vihavainen naulasi läpiajosta 1–5.

Loppulukemat 2–5-kavennuksen muodossa iski upealla yksilösuorituksellaan syntymäpäiväsankari Erik Embrich. Kiekko-Vantaan laitahyökkääjä Henri Tamminen vietti kahden syöttöpisteen iltaa.

Lohipaitojen maalissa Waltteri Ignatjew pysäytti 20 kiekkoa. SaPKon tolppien välissä Nico Viksten venyi kiekon tielle 22 kertaa.

Yhdeksäntenä sarjassa oleva ja pudotuspelipaikasta taisteleva Kiekko-Vantaa jatkaa kauttaan keskiviikkona kotiottelulla Kooveeta vastaan.

Kiekko-Vantaa–SaPKo 2–5 (1–1, 0–2, 1–2)

6.50 0–1 Matias Lainio (Atte Karppinen) YV

14.35 1–1 Joona Harjama (Roope Reini, Henri Tamminen) YV

20.55 1–2 Mikko Lahtela (Niklas Salo)

28.51 1–3 Teemu Lämsä (Juuso Forsström, Atte Karppinen) YV

41.38 1–4 Ville Väinölä (Tatu Vihavainen, Niklas Salo)

51.01 1–5 Tatu Vihavainen (Jaakko Lantta, Eetu Pylkkänen)

52.44 2–5 Erik Embrich (Joel Pyykkönen, Henri Tamminen)