Kiekko-Vantaa taipui kotikaukalossa kuumassa Mestis-klassikossa

30.10.2020

Kiekko-Vantaa koki perjantai-illan kuumassa Mestis-klassikossa katkeran 3–4-tappion TUTO:lle Trio Areenalla.

Kiekko-Vantaa ja TUTO iskivät yhteen perjantaina Trio Areenalla kuumassa, vauhdikkaassa ja jännittävässä Mestis-klassikossa.

Kiekko-Vantaa esitti kotiyleisön edessä huomattavan tasonnoston torstain paikallispelin esitykseen verrattuna. Lohipaidat taisteli hyvin sarjan kuntopuntarin kuuminta joukkuetta vastaan, mutta palkinto jäi saamatta.

– Hyvä taistelu meiltä ja iso tasonnosto joukkueelta. Se ei kuitenkaan riittänyt tänään. Ensimmäinen erä ja kolmas erä oli hyvää tekemistä. Tappio harmittaa vietävästi, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi taiston tauottua.

Kiekko-Vantaa siirtyi avauserässä 1–0-johtoon Oliver Kiljusen osumalla, johon vahvan esityön teki karvauksellaan kapteeni Julius Valtonen.

TUTO käytti kuitenkin paikkansa avauserässä tehokkaasti ja meni johtoon, kun ensin Jonne Jantunen peippaili tasoituksen ja erän lopulla Tappara-laina Petteri Puhakka runnoi maalin edestä kahden miehen ylivoimalla tilanteeksi 1–2.

Toinen erä oli TUTO:n hallintaa, mutta Kiekko-Vantaa puolusti hyvin ja kärsivällisesti. TUTO kuitenkin onnistui lisäämään johtoaan, kun Petteri Puhakka iski läpiajosta tilanteeksi 1–3.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa tuli kahteen otteeseen maalin päähän ja taisteli sitkeästi. Härkämäinen Oliver Kiljunen räppäsi ylivoimalla 2–3-kavennuksen.

TUTO:lta nähtiin kamppailussa muutama porsastelu, kun ensin Kasper Simontaival veti poikkarilla Mico Luotoa selkään törkeästi ja Roope Kallio lanasi selstä Roope Niskasen laitaan. TUTO selvisi näistä kakkosilla.

Kiekko-Vantaa haki lopussa tasoitusta ilman maalivahtia. Kiri sai kuitenkin heti kolhun, kun Jesper Larinmaa ohjasi laatan tyhjään nuottaan.

Kiekko-Vantaa tuli puolitoista minuuttia ennen loppua kuitenkin vielä maalin päähän jälleen, kun Jolle Nikander tinttasi maalin edestä laatan reppuun.

Lohipaidat saivat loppuun vielä paineen TUTO:n päätyyn, mutta palkinto kovalle taistelulle jäi saamatta.

Kiekko-Vantaalle tappio oli jo seitsemäs perättäinen. TUTO puolestaan otti kuudennen perättäisen voittonsa.

Kiekko-Vantaa pelaa seuraavan ottelunsa maajoukkuetauon jälkeen torstaina 12. marraskuuta Kooveen vieraana.

– Nuollaan tauolla haavoja, mietitään mitä on tehty ja mitä ei yhdessä pelaajien kanssa. Yhdessä voitetaan ja yhdessä hävitään, Niskanen sanoi.

Kiekko-Vantaa–TUTO 3–4 (1–2, 0–1, 2–1)

5.22 1–0 Oliver Kiljunen (Julius Valtonen, Erkka Seppälä) YV

12.40 1–1 Jonne Jantunen (Valtteri Niemi, Aleksi Poikola)

16.46 1–2 Petteri Puhakka (Tarmo Reunanen, Matias Lehtonen) YV2

32.39 1–3 Petteri Puhakka (Olli Valtola, Tarmo Reunanen)

45.33 2–3 Oliver Kiljunen (Nuutti Viitasalo, Konsta Hirvonen) YV

57.17 2–4 Jesper Larinmaa (Mikko Laine) TM

58.28 3–4 Jolle Nikander (Nuutti Viitasalo, Roope Niskanen) IM