Kiekko-Vantaa taipui Kooveen vieraana

29.12.2019

Kiekko-Vantaa koki vuoden viimeisessä ottelussa Kooveen vieraana tiukan väännön jälkeen maalein 1–4.

Kiekko-Vantaa ja Koovee iskivät sunnuntaina yhteen revanssiviikonlopun toisessa näytöksessä. Kahden laadukkaan nipun välisestä taistelusta tuli tiukka ja tasainen.

Kiekko-Vantaa vei ensimmäisen osan 5–1 lauantaina Tikkurilassa. Oli siis sanomattakin selvää, että Koovee tulee kovalla sykkeellä päälle alusta saakka.

Koovee aloitti pelin hyvin, mutta Kiekko-Vantaa paransi peliään koko ajan. Lohipaidoilla oli paikat kääntää peli tänäänkin voitoksi, muttei siinä onnistunut.

Avauserä oli maaliton. Lähimpänä maalintekoa oli Kiekko-Vantaan taiturimainen hyökkääjä Joonas Niemelä, joka laukoi ylivoimalla tolppaan.

Toisessa erässä Kiekko-Vantaa avasi maalihanat, kun kultakypärä Harri Kainulainen pyssytti ylivoimalla kiekon reppuun tarkalla kudilla Julius Valtosen esityöstä. Sentterivelho Kainulainen pääsi hetkeä myhemmin yrittämään rankkarista 2–0-osuman tekoa, mutta peippailut eivät tällä kertaa päättyneet tuuletuksiin.

Koovee tuli kuitenkin erän lopussa tasoihin 17-vuotiaan hyökkääjälupaus Roby Järventien osumalla.

Kärkikahinoissa mukana oleva Koovee pelasi vahvan kolmannen erän kotikaukalossa ja maalissa korttipakasta tolppien väliin lyöty viime kauden ykkösvahti Tomi Risteli tylsytti lohipaitojen yritykset.

Koovee iski voitto-osuman, kun Miika Heikkilä napautti laatan sisään. Kiekko-Vantaa haki lopussa ilman maalivahtia viimeiset neljä minuuttia tasoitusta, mutta ei onnistunut maalinteossa. Koovee iski kaksi viimeistä tyhjiin, kun Juho Jokiharju ja Erik Ahopelto onnistuivat.

– Ei toiminut viimeistely tänään samalla tavalla kuin eilen. Hyvä peli pelattiin ja joukkuetta pitää kiittää taistelusta. Peli-ilme oli hyvä. Yritettiin lopussa ilman veskaria tasoitusta, mutta ei tehty, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Kari Haakana kertoo.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu perjantaina 3. tammikuuta kotiottelulla Ketterää vastaan.

Koovee–Kiekko-Vantaa 4–1 (0–0, 1–1, 3–0)

30.21 0–1 Harri Kainulainen (Julius Valtonen) YV

36.36 1–1 Roby Järventie (Kasper Simontaival, Jimi Kuronen)

47.41 2–1 Miika Heikkilä (Otto Mäkinen, Jimi Kuronen)

58.32 3–1 Juho Jokiharju (Jesper-Juhani Ilvessuo, Jere Helenius) TM

59.30 4–1 Erik Ahopelto TM