Kiekko-Vantaa taipui Kokkolan keskiviikkoillassa – ”Vajaaksi jäi”

19.02.2020

Kiekko-Vantaa taipui keskiviikkona Kokkolassa Hermeksen vieraana maalein 1–2. Lohipaitojen pleijarihaaveet kokivat kolauksen, mutta kaikki on vieläkin mahdollista.

Kiekko-Vantaa ja Hermes iskivät yhteen keskiviikkona Kokkolan jäähallissa. Ottelusta kehkeytyi kiihkeä ja tasainen vääntö sarjapisteistä.

Kiekko-Vantaa löi vaikeassa vieraskaukalossa kovan taistelun pöytään, mutta voittoon asti se ei riittänyt. Hermes vei viimeisestä pleijaripaikasta tappelevien välisen väännön lopulta maalein 1–2.

– Numeroiden valossa tiukka ja tasainen vääntö, mutta kyllä me jäätiin vajaaksi siinä miten olisi pitänyt Hermeksen maalille ajaa ja olla nälkää tehdä maaleja näin tärkeässä ottelussa. Yksi tehty maali on liian vähän ja kaksi päästettyä on sellainen millä tässä sarjassa taistelee voitosta. Liian vähän luotiin paikkoja, kamppailu ja maalintekotehokkuus jäivät tänään vajaaksi, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoi.

Kiekko-Vantaa aloitti kamppailun väkevästi ja hallitsi ensimmäistä kymppiä. Lohipaidat siirtyivätkin 1–0-johtoon luottosentteri Mikael Sahan tarkalla laukauksella Joel Sundin ja Petteri Villasen syötöistä.

Hermes tasoitti kamppailun, kun ranskalaishyökkääjä Gabin Ville iski maalin edestä laatan pussiin ja videotarkistuksen jälkeen maali hyväksyttiin.

Toisessa erässä Hermes oli pelin päällä, mutta Kiekko-Vantaa pysyi taistelussa mukana näyttäviä koppeja esittäneen Aleksanteri Heiskasen johdolla.

Hermes iski voittomaalin erän puolivälin jälkeen, kun Gabin Ville siirsi illan toisellaan maalin edestä laatan pussiin.

Kiekko-Vantaa sai vasta kolmannen erän lopussa kunnon kirivaihteen päälle, mutta tasoitusmaalia ei kovasta yrityksestä huolimatta saatu Vilho Heikkisen selän taakse.

Kiekko-Vantaalla on nyt matkaa pleijaripaikkaan 10 paunaa, kun runkosarjaa on jäljellä kuusi ottelua. Takana niskaan hengittävät Peliitat ja RoKi.

Kiekko-Vantaan osalta kausi jatkuu äärimmäisen tärkeällä kamppailulla Trio Areenalla sunnuntaina Peliittoja vastaan. Kiekko tippuu jäähän jo klo 15.

Hermes–Kiekko-Vantaa 2–1 (1–1, 1–0, 0–0)

3.10 0–1 Mikael Saha (Petteri Villanen, Joel Sund)

15.46 1–1 Gabin Ville (Jesper Ahlgren, Alex Levänen)

31.31 2–1 Gabin Ville (Alex Levänen, Juho Korhonen)