Kiekko-Vantaa taipui Kajaanissa

04.02.2022

Kuva: Shaun Duncan

Kiekko-Vantaa koki perjantaina 3–4-tappion Kajaanin Hokin vieraana.

Kiekko-Vantaa ja Hokki iskivät perjantaina yhteen Kajaanissa. Jälleen kerran joukkueiden välillä nähtiin tasainen maalin peli.

Kiekko-Vantaa oli alussa tahmealla jalalla liikeellä, eikä saanut koneita käyntiin. Joukkue puolusti hyvin ja Sebastian Katajainen oli mies paikallaan maalilla. Varsinkin hyökkäyspeli jäi maalittomassa avauserässä pahasti piippuun.

Toisessa erässä Kiekko-Vantaa paransi peliään, mutta päästi kaksi todella halpaa maalia pelatessaan ylivoimalla. Ensin Oskari Siiki iski alivoimalla kaksi vastaan nolla -hyökkäyksestä 1–0-osuman ja Samu Pyykkönen vei viisi minuuttia myöhemmin isännät kahden maalin karkumatkalla kahdella nollaa vastaan -hyökkäyksestä.

Kiekko-Vantaa iski erän lopussa tärkeän kavennusosuman ylivoimalla, kun Niko Mikkola latasi Kristjan Komben tarjoilusta 1–2-maalin.

Kolmannen erän alku oli karmea, kun Joonas Savolainen laukoi keskialueen kiekonmenetyksen jälkeen vastaiskusta tilanteeksi 1–3.

Kiekko-Vantaa tuli maalin päähän, kun Jesse Pietikäinen tarjoili kahdella yhtä -vastaan hyökkäyksestä paikan kolmen tehopisteen iltaa viettäneelle Roope Elimäelle, joka täräytti limpun sisään.

Hokki meni 2–4-johtoon erän puolivälin jälkeen ylivoimalla, kun Joonas Savolainen survoi irtokiekon maalin edestä sisään.

Kiekko-Vantaa tuli lopussa vimmatusti päälle ja sai kunnon kirin aikaiseksi. Lohipaidat tulivat ylivoimalla vajaa neljä minuuttia ennen loppua jälleen maalin päähän, kun Kristjan Kombe naulasi irtokiekon sisään.

Lohipaidat saivat lopussa ilman maalivahtia hyviä paikkoja ja kunnon myllytyksen Hokin päätyyn, mutta palkintoa ei saatu. Niinpä Lohen orastava voittoputki katkesi.

– Ensimmäisessä erässä oltiin jaloissa tai ei ainakaan saatu mitään aikaan. Luistelutempo ja kamppailuvaade oli tosi kova tänään. Ja joo, jos päästät kaksi maalia ylivoiman aikana omiin, niin se ei ole hyvä juttu. Kyllä meidän pitää myös saada otteluun lähtö paremmaksi, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi.

Kiekko-Vantaan pitkän vierasputken viimeinen koitos on edessä huomenna, kun matka jatkuu Joensuun Kiekko-Poikien vieraaksi.

Hokki–Kiekko-Vantaa 4–3 (0–0, 2–1, 2–2)

26.05 1–0 Oskari Siiki (Joonas Savolainen) AV

31.09 2–0 Samu Pyykkönen (Janne Jokinen) AV

37.36 2–1 Niko Mikkola (Roope Elimäki, Kristjan Kombe) YV

41.01 3–1 Joonas Savolainen (Tuomas Komulainen, Risto Mattila)

44.05 3–2 Roope Elimäki (Jesse Pietikäinen, Joonas Pohjasmäki)

53.10 4–2 Joonas Savolainen (Oskari Siiki, Anton Troshin) YV

56.07 4–3 Kristjan Kombe (Jesse Pietikäinen, Roope Elimäki) YV