Kiekko-Vantaa | Mestis

Piste mukaan Imatralta – Kiekko-Vantaa taipui jatkoajalla Ketterän vieraana

04.12.2019

Kiekko-Vantaa koki harmittavan 1–2-tappion hallitsevan Mestis-mestarin Imatran Ketterän vieraana jatkoajalla. Lohipaidat raapivat hurjalla taistelulla keskiviikkoillan mittelöstä arvokkaan pisteen.

Sarjan kärkikahinoihin povatut Kiekko-Vantaa ja Ketterä iskivät yhteen keskiviikkona Imatran Spa Areenalla. Kamppailusta kehkeytyi hurja ja tasainen vääntö sarjapisteistä.

Molemmilla joukkueilla oli omat mahdollisuutensa ja hetkensä ottelun sisällä. Kiekko-Vantaa oli avauserän alussa pesukoneessa, mutta paransi loppua kohti ja vei pelin painopistettä Ketterän päätyyn.

Molemmissa päissä maalivahdit olivat tulikuumia. Varsinkin Kiekko-Vantaan Waltteri Ignatjew oli maaginen ja antoi joukkueelle mahdollisuuden voittaa huiiputorjunnoillaan.

Ottelun avausmaali nähtiin toisen erän lopussa, kun vahvana maalinedustahärkänä tunnettu Rasmus Hämäläinen löi onnekkaasti kiekon maalin edestä reppuun.

Kiekko-Vantaa tuli kolmannessa erässä väkisin tasoihin. Mailataituri Julius Valtonen löysi sentterilupaus Konsta Hirvosen, joka tarjoili maagisen passin Ville-Valtteri Mustosen lapaan. Pitkän kuivan kauden katkaissut armoton työmyyrä Mustonen napautti laatan tarkasti pussiin.

Ratkaisu nähtiin kahden kovan joukkueen välillä lopulta jatkoajalla. Sitä oli ehditty pelata vain 18 sekuntia, kun Ketterän konkaripuolustaja Marlo Koponen sivalsi pelintekijä Jaakko Lantan tarjoilusta 2–1-voittomaalin.

Loukkaantumissumasta kärsivälle Kiekko-Vantaalle tappio oli historian ensimmäinen Mestiksessä Imatralla. Lohipaidoille mukaan keskiviikkoillan spektaakkelista yksi piste ja lohipaidat ovat nyt kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu tulevana lauantaina 7. joulukuuta, jolloin Trio Areenalle Tikkurilaan vieraaksi saapuu KeuPa HT.

Ketterä–Kiekko-Vantaa 2–1 JA (0–0, 1–0, 0–1, 1–0)

37.58 1–0 Rasmus Hämäläinen (Jaakko Lantta, Henry Maarnela)

50.49 1–1 Ville-Valtteri Mustonen (Konsta Hirvonen, Julius Valtonen) YV

60.18 2–1 Marlo Koponen (Jaakko Lantta, Santeri Lipiäinen)

Torjunnat:

Santeri Lipiäinen, Ketterä 6+7+10+0=23

Waltteri Ignatjew, K-Vantaa 12+8+12=32

 

Kuva: Shaun Duncan

Mestis