Kiekko-Vantaa taipui jatkoajalla Joensuussa

25.10.2019

Kiekko-Vantaa koki niukan 3–4-tappion jatkoajan jälkeen hurjassa jännitysnäytelmässä Jokipoikien vieraana.

Kiekko-Vantaa ja Jokipojat iskivät yhteen perjantai-illan Mestis-trillerissä. Ottelusta kehkeytyi tasainen ja jännittävä taistelu arvokkaista sarjapisteistä.

Kiekko-Vantaa pelasi ajoittain erittäin vahvasti vieraskaukalossa, ylivoima oli tehokasta ja maalissa Waltteri Ignatjew antoi torjunnoillaan mahdollisuuden voittoon. Lohipaidat joutui kuitenkin toipumaan lopulta jatkoajalla, mutta plakkariin tarttui kuitenkin piste.

– Ensimmäinen erä pelattiin hyvin ja tultiin kamppailuun hyvin ja tapettiin siinä kolme jäähyäkin. Mutta sitten meidän perisynti eli huolellisuus unohtui. Voittavan pelin jänne ei riitä vielä 60 minuuttia, mutta arvokas yksi piste mukaan, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jesse Welling kertoi taiston tauottua.

Kiekko-Vantaa aloitti kamppailun vahvasti ja hallitsi ensimmäistä erää. Lohipaidat räppäsi heti ensimmäisestä ylivoimasta 1–0-maalin, kun Julius Valtonen ja Eetu Mäki puhkoivat isäntien alivoimaneliön ja Mikael Saha tinttasi laatan hienon sommitelman päätteeksi reppuun.

Toinen erä oli puolestaan Jokipoikien hallintaa ja kotijoukkue käänsikin kamppailun, kun ensin heti erän alussa Tatu Kokkola tasoitti kamppailun ja hetkeä myöhemmin Matias Varttinen rankaisi lohipaitojen nukahduksesta tilanteeksi 1–2.

Kolmannessa erässä mentiin jälleen tasaisesti päästä päähän. Lohipaidat tasoittivat ottelun ylivoimalla 2–2:een, kun taitava laituri Petteri Villanen pyssytti uransa ensimmäisen Mestis-maalinsa kultakypärä Harri Kainulaisen ja puolustajalupaus Ville Rautialan syötöistä.

Jokipojat kuitenkin onnistui seuraavalla ylivoimayrittämällä, kun Jaakko Kuusisto sivalsi oikealta pointilta limpun sisään.

Kiekko-Vantaa ei antanut periksi, vaan painoi pelin väkisin tasoihin. Petteri Villanen puttasi takatolpalta ylivoimalla taikuri Harri Kainulaisen maagisesta syötöstä kiekon reppuun.

Ratkaisu nähtiin jatkoajalla. Jokipojat otti lisäpisteen, kun vantaalaislähtöinen Saku Kivinen räppäsi takapatjasta tulleen irtokiekon verkkoon. Lohipaidoillakin oli omat saumansa, kun muun muassa taiturimainen Joonas Niemelä niputti kaikki ja oli nokikkain Kasperi Kotkaniemen kanssa.

Kiekko-Vantaa jatkaa vieraskiertuettaan lauantaina Iisalmen Peli-Karhujen vieraana.

Jokipojat–Kiekko-Vantaa 4–3 JA  (0–1, 2–0, 1–2, 1–0)

3.30 0–1 Mikael Saha (Eetu Mäki, Julius Valtonen) YV

20.50 1–1 Tatu Kokkola (Jaakko Kuusisto, Lassi Raitanen)

24.28 2–1 Matias Varttinen

44.01 2–2 Petteri Villanen (Harri Kainulainen, Ville Rautiala) YV

47.28 3–2 Jaakko Kuusisto (Lassi Raitanen, Joonas Larinmaa) YV

49.58 3–3 Petteri Villanen (Harri Kainulainen, Ville Rautiala) YV

61.58 4–3 Saku Kivinen (Ville Räsänen, Erno Räisänen)