Kiekko-Vantaa taipui jatkoaikatrillerissä

14.10.2020

Kiekko-Vantaa koki keskiviikkona kauden kolmannessa paikalliskamppailussa katkeran 1–2-jatkoaikatappion Kiekko-Espoon vieraana.

Kärkikamppailussa Kiekko-Vantaa ja Kiekko-Espoo iskivät yhteen Metro Areenalla. Kauden kolmas paikalliskamppailu tarjosi yleisölle viihdyttävän, tasaisen, jännittävän ja kiihkeän kiekkopelin.

Lohipaidat löivät pöytään kovan taistelun Kiekko-Espoon vieraana, mutta se ei tällä kertaa riittänyt voittoon saakka.

Kiekko-Espoo vei hyytävän jännittävän jatkoaikatrillerin lopulta maalein 2–1.

– Ensimmäinen erä oli meiltä hyvä, toisessa Kiekko-Espoo oli piirun verran edellä ja kolmas erä oli tasainen. Jatkoajalla meillä läpiajo ja kaveri teki sitten seuraavasta tilanteesta maalin. Tämmöistä se välillä on. Meiltä hyvä vieraspeli ja tasonnosto lauantailta, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi.

Kiekko-Vantaa aloitti ottelun terävästi ja hallitsi avauserää, mutta Kiekko-Espoo avasi maalihanat. Anton Ollikainen karkasi alivoimalla läpiajoon ja peippaili tilanteeksi 1–0.

Toinen erä oli tasainen ja molemmilla oli hallintajaksonsa. Kiekko-Vantaa tasoitti kamppailun ylivoimalla, kun Jarkko Pynnönen rouhi laatan maalin edestä reppuun Jolle Nikanderin ja Juho Jokiharjun syötöistä.

Molemmissa päissä maalivahdit Kiekko-Vantaan Waltteri Ignatjew ja Kiekko-Espoon Roope Taponen ottivat isoja torjuntoja.

Kolmas erä oli niin ikään tasainen ja molemmilla oli hallintajaksonsa. Kumpikaan ei kuitenkaan onnistunut ratkomaan kamppailua varsinaisella peliajalla.

Ottelun ratkaisu nähtiin lopulta vasta jatkoajalla. Kiekko-Vantaan Eetu Mäki oli läpiajossa, mutta laukaus painui yli maalin. Seuraavasta tilanteesta isännät rankaisivat, kun Kiekko-Espoon kultakypärä Petteri Villanen tarjoili ja Tommi Takaveräjä napautti ratkaisun.

– Tappio tietenkin harmittaa. Parannettavaa löytyy edelleen. Rallit omissa pitää saada nopeammin poikki ja maalille tarvitaan menijöitä, Niskanen sanoi.

Kiekko-Vantaa saalisti yhden pisteen ja tippui sarjataulukossa viidenneksi. Lohipaitojen kausi jatkuu perjantaina vierasottelulla TUTO:a vastaan.

Kiekko-Espoo–Kiekko-Vantaa 2–1 JA (1–0, 0–1, 0–0, 1–0)

13.31 1–0 Anton Ollikainen AV

28.53 1–1 Jarkko Pynnönen (Jolle Nikander, Juho Jokiharju) YV

62.38 2–1 Tommi Takaveräjä (Petteri Villanen)