Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa taipui jännitysnäytelmässä – ”Niistä maksetaan kovaa hintaa”

15.01.2020

Kuvat: Shaun Duncan

Kiekko-Vantaa koki keskiviikkoillan kuumassa ja jännittävässä Mestis-trillerissä 3–4-tappion kotiyleisön edessä Jokipojille.

Kiekko-Vantaa ja Jokipojat iskivät yhteen keskiviikkona Trio Areenalla. Kamppailusta muodostui laadukas, vauhdikas ja tasainen vääntö sarjapisteistä.

Lohipaidat petrasivat huomattavan paljon viime lauantaisesta konttauksesta ja laittoi parasta pöytään. Kiekko-Vantaa pelasi kotiyleisön edessä hyvän kamppailun, mutta dramaattisten vaiheiden jälkeen käteen jäi ainoastaan luu.

Kiekko-Vantaa aloitti kamppailun vahvasti ja hallitsi selvästi avauserää, mutta erätauolle lähdettiin 1–1-tasatilanteesta. Upeaa tulokaskautta pelaava Petteri Villanen napautti tarkalla kudilla limpun takanurkkaan suorasta hyökkäyksestä ja vei lohinutut johtoon. Jokipojat tasoitti kuitenkin pukukoppimaalilla, kun puolustaja Santeri Salmela niittasi laatan alivoimalla kaksi vastaan yksi -hyökkäyksestä takayläkulmaan.

Toinen erä oli myös lohipaidoilta erittäin vahva ja kovemmalla maalintekoprosentilla numerot olisivat olleet toiset, mutta erätauolle lähdettiin 2–2-tasalukemista.

Taikuri Joonas Niemelä osui ylivoimahyökkäyksestä rystysivalluksella viemään lohipaidat 2–1-johtoon Petteri Villasen upeasta esityöstä. Niemelä osui tolppien väliin jo kolmannessa ottelussa peräkkäin.

Jokipojat tasoitti kamppailun ylivoimalla, kun kultakypärä Matias Varttinen nousi oikealta ja nosti laatan etuyläkulmaan Jaakko Kuusiston esityöstä.

Kolmannessa erässä mentiin jäällä tasaisesti ja molemmilla oli omat hallintahetkensä. Päätöserässä nähtiin myös melkoista draamaa lopussa.

Ärjypaitojen Jonne Brygger ohjasi kuusi minuuttia ennen loppua Ville Räsäsen viivakudin sisään ja vei vieraat ensimmäistä kertaa kuskin paikalle.

Lohipaidat eivät lannistuneet, vaan tulivat kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua Erkka Seppälän ylivoimaosumalla tasoihin.

Se ei kuitenkaan pisteille riittänyt, vaan Jokipojat kaatoi kylmän suihkun isäntien niskaan. 1.12 ennen kolmannen erän loppua Erno Räisänen voitti hyökkäyspään aloituksen ja Ville Räsänen pyssytti maskin takaa pikkumustan reppuun.

– Hyvä alku saatiin peliin edellisen sukelluksen jälkeen. Vaikea sanoa olisiko ansaittu enemmän. Voittavat asiat mitä jääkiekkopeleissä vaaditaan, niin niistä maksetaan kovaa hintaa. Jokaisen pitää ymmärtää, ettei kiekko voi viivasta mennä tuossa tilanteessa maalia kohti. Aika sanattomaksi vetää, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Kari Haakana kertoi.

Pudotuspelipaikasta taistelevalle Kiekko-Vantaalle tappio oli kolmas perättäinen.

Lohipaitojen kausi jatkuu lauantaina kotiottelulla SaPKoa vastaan.

Kiekko-Vantaa–Jokipojat 3–4 (1–1, 1–1, 1–2)

6.16 1–0 Petteri Villanen (Keni Karalahti, Joonas Niemelä)

19.24 1–1 Santeri Salmela (Terry And, Niki Blomberg) AV

23.33 2–1 Joonas Niemelä (Petteri Villanen) TV

29.46 2–2 Matias Varttinen (Jaakko Kuusisto, Esa Lehikoinen) YV

54.03 2–3 Jonne Brygger (Ville Räsänen, Erno Räisänen)

57.36 3–3 Erkka Seppälä (Joel Sund, Samuel Sikstus) YV

58.48 3–4 Ville Räsänen (Erno Räisänen)

Torjunnat:

Waltteri Ignatjew, K-Vantaa 8+7+14=29

Roope Taponen, Jokipojat 10+12+9=31

Mestis