Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa taipui jännitysnäytelmässä

26.09.2020

Kiekko-Vantaa koki lauantaina kiihkeässä ja jännittävässä pääkaupunkiseudun paikalliskamppailussa Kiekko-Espoon vieraana 0–1-tappion.

– Peli olisi voinut päättyä toisinkin päin. Maalipaikoissa siirtelimme liikaa kiekkoa ja ehkä yrityksetkin olivat välillä köykäisiäkin. Lisää pitää kiekottomia miehiä mennä maalille ja kiekollisen toimittaa sinne pelivälinettä. Viisi vastaan viisi -pelaamiseen olen ihan tyytyväinen. Espoo on hyvä joukkue ja tämä oli tasainen matsi, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi taiston tauottua. 

Murskavoitoilla sarjan aloittaneet Mestikseen nostettu Kiekko-Espoo ja Kiekko-Vantaa iskivät yhteen lauantaina Metro Areenalla yli 800 silmäparin edessä.

Ottelusta kehkeytyi tasainen ja jännittävä vääntö sarjapisteistä. Molemmissa päissä maalivahdit loistivat läpi illan.

Kiekko-Vantaa aloitti ottelun pirteästi ja hallitsi avauserän starttia, mutta Kiekko-Espoo loi myös erän edetessä laadukkaita paikkoja.

Toinen erä oli pelillisesti Kiekko-Vantaan ja lohipaitojen olisi pitänyt räpätä useista hyvistä paikoista kiekkoa pussiin.

Waltteri Ignatjew pysäytti toisessa erässä Aleksi Järvisen rangaistuslaukauksen ja venyi muutamaan muuhunkin huipputorjuntaan.

Viime kaudella Kiekko-Vantaassa loistavan tulokaskauden pelannut Petteri Villanen teki näyttävällä yksilösuorituksellaan Kiekko-Espoolle voiton ratkaisseen maalin. Villanen spurttasi keskialueelta vauhtiin ja purhehti oikealta maallille ja nosti laatan ylänurkkaan.

Kiekko-Vantaa sai toisen erän puolivälin jälkeen pelata viisi minuuttia ylivoimaa, kun Kiekko-Espoon tähtihyökkääjä Joonas Niemelä taklasi törkeästi Kiekko-Vantaa -puolustaja Nikke Kettukangasta keskialueella suoraan päähän.

Lohipaitojen ylivoima oli kuitenkin tahmeaa, eikä maaliverkko heilunut. Tylyys maalipaikoissa uupui tänään.

– Ylivoima ei tänään toiminut sillä tavalla millä pitäisi, mutta meidän alivoima sitten taas oli hyvää. Ylivoima oli tänään se juttu millä tämä olisi pitänyt ratkoa, Niskanen sanoo. 

Kolmas erä oli tasaista vääntöä. Kiekko-Espoolla oli omat paikkansa lisätä johtoa, mutta Waltteri Ignatjew antoi joukkueelle mahdollisuuden loppuun saakka voittaa.

Toisessa päässä Kiekko-Espoon Riku Lindroos pelasi hienon Mestis-debyytin ja torjui nollapelin. Lindroos sai venyä kamppailun aikana myös useaan haamupelastukseen.

Kiekko-Vantaan loppukirin paras paikka tuli viisi minuuttia ennen loppua taiturimaiselle tohtori Juuso Perttilälle, joka laukoi maestro Erkka Seppälän kudista tulleesta irtokiekosta limpun hieman ohi puoli tyhjästä rysästä. Edes rouva fortuna ei ollut tällä kertaa matkassa mukana.

Kiekko-Vantaa olisi varmasti taistelullaan ansainnut enemmän, mutta tällä kertaa käteen jäi lopulta vain luu.

– Kaksi peliä takana; voitto ja maalin tappio. Pelissä on hyviä juttuja ja sitten totta kai paljon parannettavaa myös. Työstetään peliä ja harjoitellaan laadukkaasti kohti ensi viikon pelejä, Niskanen sanoo. 

Lohipaidat jatkavat kautta ensi torstaina Kooveen vieraana Hakametsässä.

Kiekko-Espoo–Kiekko-Vantaa 1–0 (0–0, 1–0, 0–0)

30.08 1–0 Petteri Villanen (Erik Autio, Arto Laatikainen)

Torjunnat:

Riku Lindroos, K-Espoo 8+14+5=27

Waltteri Ignatjew, K-Vantaa 11+6+11=28

KUVA: Shaun Duncan

Mestis