Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa taipui hallinnasta huolimatta Heinolassa

18.10.2019

Kiekko-Vantaa koki perjantaina kirvelevän 2–3-tappion Heinolan Peliittojen vieraana. Lohipaidat pelasivat nosujohteisen kamppailun, mutta joutui taipumaan hallinnasta huolimatta.

Kiekko-Vantaa ja Peliitat iskivät yhteen kiihkeässä ja vauhdikkaassa Mestis-kamppailussa perjantaina Heinolassa. Samalla tolppien välissä kohtasivat viime kauden Nuorten SM-liigan parhaat maalivahdit Kiekko-Vantaan tulikuuma Aleksanteri Heiskanen ja Peliittojen tolppien välissä kiekkosateeseen joutunut Pelicans-laina Jasper Patrikainen.

Kiekko-Vantaa oli ottelun alussa telineissä, mutta paransi ottelun edetessä ja vyörytti laadukkaita tilanteita kohti Peliittojen maalia. Tällä kertaa viimeistely ei kuitenkaan ollut riittävällä tasolla, mutta paikkoja oli aivan riittävästi ottelun voittamiseen.

– Tiukka ja tasainen vääntö, kuten oli odotettavissakin. Tempo oli kova. Pikkaisen oltiin tehottomia maalinteon kanssa. Tultiin tasoihin hienosti, mutta kaveri tuli uudestaan ohi. Lopun hyvällä taistelulla ei saatu kuitenkaan tasoitusta aikaan. Parantaa pitää, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jesse Welling summasi.

Peliitat siirtyi avauserässä johtoon, kun kultakypärä Samuel Salonen iski rankkarista limpun pussiin. Kiekko-Vantaalla parhailla paikoilla olivat Joel Sund ja tolppaan kilauttanut Petteri Villanen.

Toisessa erässä lohipaidat olivat pelin päällä suurimman osan ja saivat pelata useasti ylivoimalla, mutta tehot jäivät piippuun.

Peliitat siirtyi kahden maalin karkumatkalle, kun puolustaja Joonas Uimonen käveli maalipaikkaan ja sivalsi taidokkaasti limpun pussin pohjalle.

Kiekko-Vantaa sai toisen erän lopussa ansaitun kavennuksen tehtyä, kun taiturimainen hyökkääjä Joonas Niemelä latasi 200. Mestiksen runkosarjaottelunsa pelanneen Joel Sundin syötöstä laatan häkkiin.

Kolmas erä oli täydellistä Kiekko-Vantaan näytöstä, mutta vielä tylympää viimeistelyä olisi kaivattu. Lohipaidat tulivat ylivoimalla 2–2-tasoihin, kun Joonas Niemelä niittasi illan toisensa ylivoimalla Mikael Sahan ja Eetu Mäen syötöistä.

Peliitat rankaisi kuitenkin erän ainoasta maalipaikastaan, kun puolustaja Joonas Uimonen iski illan toisen uuninsa ja ratkaisi kamppailun.

Peliitat kesti loppuun saakka ja nappasi kauden ensimmäisen kotivoittonsa. Kiekko-Vantaan vierasotteluiden voittoputki sen sijaan katkesi.

Kiekko-Vantaan maalissa Aleksanteri Heiskanen venyi kiekon tielle 18 kertaa. Peliittojen Jasper Patrikainen pysäytti 35 kiekkoa.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu lauantaina kotiottelulla Kajaanin Hokkia vastaan.

Peliitat–Kiekko-Vantaa 3–2 (1–0, 1–1, 1–1)

9.35 1–0 Samuel Salonen RL

24.55 2–0 Joonas Uimonen (Atte Antinaho, Lauri Heino)

39.55 2–1 Joonas Niemelä (Joel Sund)

51.12 2–2 Joonas Niemelä (Mikael Saha, Eetu Mäki) YV

53.32 3–2 Joonas Uimonen (Atte Antinaho)

Torjunnat:

Jasper Patrikainen, Peliitat 9+14+12=35

Aleksanteri Heiskanen, K-Vantaa 10+7+1=18

Mestis