Kiekko-Vantaa taipui Forssassa – "Hengetön ja ponneton esitys"

22.10.2020

Kiekko-Vantaa koki torstaina katkeran tappion viimeisillä hetkillä Forssan Palloseuran vieraana maalein 2–3.

Kiekko-Vantaa ja Forssan Palloseura iskivät yhteen torstai-iltana Forssassa, jossa nähtiin tasainen taistelu sarjapisteistä.

Kiekko-Vantaa jäi kauas parhaastaan, eikä jalka liikkunut raikkaasti kuten pitäisi ja syötöt napsuivat ohi lavoista.

FPS tuli ottelun alkuun kovaa ja iskivät kahdeksaan minuuttiin kaksi maalia: ensin Teemu Karjalainen ujutti ylivoimalla tilanteeksi 1–0 ja Miku Ronkainen napautti suorasta hyökkäyksestä tilanteeksi 2–0.

Kiekko-Vantaa pääsi pelin edetessä paremmin mukaan ja taiturimainen Juuso Perttilä toikin hienolla yksilösuorituksella lohipaidat maalin päähän. Aiemminkin paikkoja oli, kun muun muassa Konsta Hirvonen pääsi läpiajoon.

Toisessa erässä Kiekko-Vantaa hallitsi, mutta ei saanut paikoista lättyä pussiin. Parhaat paikat tulivat kapteeni Julius Valtoselle ja läpiajoon pinkoneelle Matias Soinnulle.

Kiekko-Vantaa tuli kolmannen erän alussa tasoihin, kun Oliver Kiljunen ryösti kiekon maalin takana ja laukoi tarkasti kiekon reppuun.

Kiekko-Vantaa kesti Mico Luodon ottaman jäähyn kolmannen erän lopussa, mutta FPS iski katkeralla tavalla voittomaalin. Kiekko pomppi onnekkaasti isäntien kultakypärän Paavo Tynin lapaan, joka laittoi limpun alanahkaan ja varmisti sarjajumbolle kauden ensimmäisen kotivoiton.

Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen oli luonnolllsesti pelin jälkeen pettynyt.

– Nolla pistettä, ei oltu omalla tasolla, syötöt eivät taas napsuneet lapoihin ja töppönen ei liikkunut. Aika hengetön ja ponneton esitys meiltä. Alkuviikko on treenattu hyvin ja jalka on ollut raikas, mutta sitä ei olla saatu nyt siirrettyä peleihin. Tuntuu, että meillä on vähän käsijarru päällä jostain syystä.

Lohipaitojen viiden ottelun mittainen pisteputki katkesi ja tappio oli jo neljäs perättäinen. Kiekko-Vantaa on sarjassa kuudentena 1,50 pistekeskiarvolla.

Kiekko-Vantaalla on edessä kasvojen pesun paikka jo heti huomenna, kun se kohtaa Trio Areenalla Kooveen.

– Lohilaiva pitää saada pois karilta. 20 tunnissa pitää tapahtua paljon. Kova ja laadukas vastustaja tulee huomennakin vastaan. Jalan pitää liikkua heti alusta saakka ja löytää peliin sellainen oikeanlainen rentous, Niskanen sanoo.

FPS–Kiekko-Vantaa 3–2 (2–1, 0–0, 1–1)

5.17 1–0 Teemu Karjalainen (Paavo Tyni, Tuomas Aalto) YV

8.17 2–0 Miku Ronkainen (Joonas Uimonen)

14.24 2–1 Juuso Perttilä (Erkka Seppälä, Eetu Peltola) SR

43.35 2–2 Oliver Kiljunen (Eetu Peltola, Juuso Perttilä)

58.39 3–2 Paavo Tyni (Teemu Karjalainen)