Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa sisuuntuneena kotikaukaloon – ”Kaasu pohjassa 60 minuuttia”

17.01.2019

Kiekko-Vantaa haastaa perjantaina Trio Areenalla sarjakakkosen Lempäälän Kisan.

Kiekko-Vantaa on sarjassa kahdeksantena. Lohipaidat ovat keränneet 33 ottelusta 46 pistettä. Matkaa kotietuun oikeuttavaan neljänteen sijaan on nyt 11 pistettä. Takana hallitseva mestari KeuPa HT hengittää yhden ottelun vähemmän pelanneena kolmen pisteen päässä.

Kiekko-Vantaa kärsi keskiviikkona kirvelevän 2–4-tappion Hakametsässä Kooveen vieraana. Täysi pistepotti luisui käsistä karmivassa päätöserässä. Lohipaitojen maaleista vastasivat puolustaja Jere Kiviniemi ja kultakypärä Miro-Pekka Saarelainen.

– Otetaan siitä pelistä opiksi. Voittojen tielle palataan niin että, mennään kaasu pohjassa 60 minuuttia. Missään vaiheessa ei voi lopettaa työntekoa ja luistelua, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Viidestä edellisestä pelaamastaan ottelusta Kiekko-Vantaa on voittanut vain yhden. Lohipaidat ovat yksi sarjan kovimmista vierasjoukkueista, mutta kotikaukalossa on ollut vaikeampaa. Kymmenestä edellisestä kotipelistä se on voittanut vain kaksi.

– Ollaan pelattu aktiivisesti kotonakin, mutta jossain vaiheessa rohkeus pelaamiseen on lopahtanut. Meidän ei tarvitse kaahata 60 minuuttia, mutta kuskin paikalla voimme ja pitää olla, Mälkiä sanoo.

Kiekko-Vantaan paras pistemies on Mestiksen maalipörssiä ylivoimaisesti johtava ja Mestiksen pistepörssin kakkonen Miro-Pekka Saarelainen. Taitava ja nopea hyökkääjä on peräti 13 ottelun mittaisessa pisteputkessa.

LeKi on sarjassa sensaatiomaisesti toisena ja kerännyt 32 ottelusta 61 pistettä. Matkaa yhden ottelun enemmän pelanneeseen sarjakärki Hermekseen on nyt seitsemän pistettä. Takana TUTO on kuronut eron kolmeen pisteeseen ja Ketterä vaanii neljän pinnan päässä.

Toiseksi eniten maaleja tehneet saukkopaidat ovat yksi sarjan kovimmista kotijoukkueista, eikä vieraissakaan ole sen hassummin sujunut. Miika Kuuselan luotsaama ryhmä on voittanut viidestä edellisestä ottelusta kaksi. Alkukauden pistetahti ei juuri ole laantunut, sillä kymmenestä edellisestä ottelusta voittoja on kertynyt seitsemän.

LeKin paras pistemies on Tappara-laina Kristian Tanus. Taitava hyökkääjä johtaa tulokkaiden pistepörssiä.

Kiekko-Vantaa ja LeKi ovat kohdanneet tällä kaudella jo neljä kertaa. Saukkopaidat ovat voittaneet ne kaikki, joten haaste on perjantaina äärimmäisen kova.

Kiekko-Vantaa–LeKi perjantaina Trio Areenalla klo 18.30. Edullisemmat ennakkoliput hankit täältä. Ottelua voit seurata myös Elisa Viihde Sportin kautta suorana lähetyksenä.

Kiekko-Vantaan kotipelin ottelulipulla saat Teboil Tikkurilasta Shine Lux -pesun hintaan 19,50 euroa (hinta ilman tarjousta 29,90 euroa). Tarjous on voimassa aina viikon ottelulippua vastaan.

Edelliset kohtaamiset:

29.9.2018 LeKi–Kiekko-Vantaa 5–4

17.10.2018 LeKi–Kiekko-Vantaa 5–2

31.10.2018 Kiekko-Vantaa–LeKi 3–5

14.11.2018 LeKi–Kiekko-Vantaa 5–2

Seuraa heitä:

#11 Eemeli Räsänen, K-Vantaa

Kaksimetrinen rightin puolustaja teki Mestis-debyyttinsä keskiviikkona ja pääsi heti ensimmäisessä vaihdossa tehopisteille. Vahva kamppailussa ja pystyy pelaamaan hyvin kiekolla. Liikkuu isokokoiseksi pelaajaksi hyvin. Edelliset ottelut syyskuun lopussa. Toronto Maple Leafsin 2. kierroksen varaus 2017.

#18 Kristian Tanus, LeKi

Tulokkaiden pistepörssiä johtava sentteri on pelannut läpi kauden upeasti. Äärimmäisen näppärä kiekon kanssa ja liikkuu vikkelästi. Kädet ovat pehmeät ja pelisilmä poikkeuksellinen. Tapparan tulevaisuuden tähtiä.

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaan kultakypärä Miro-Pekka Saarelainen johtaa Mestiksen maalipörssiä.

– Kiekko-Vantaan yhden kauden maaliennätystä sivuava Saarelainen on 13 ottelun mittaisessa pisteputkessa.

– Kiekko-Vantaan ykkösketju Saarelainen–Monto–Sund on saalistanut yhteensä 125 tehopistettä. Kaikki kolme pelaajaa mahtuvat Mestiksen pistepörssissä neljän parhaan joukkoon.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Miro-Pekka Saarelainen 26+21=47

2) Joona Monto 10+31=41

3) Joel Sund 11+26=37

4) Erik Embrich 10+8=18

5) Pekka Niemimaa 9+8=17

LeKin sisäinen pistepörssi:

1) Kristian Tanus 13+23=36

2) Santeri Vuoti 9+21=30

3) Anton Ollikainen 13+12=25

4) Janne Seppänen 6+16=22

5) Niko Lahtinen 11+8=19

Mestis