Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa saa lauantaisaunaan vieraita Iisalmesta – ”Parasta pitää lyödä pöytään”

28.02.2020

Kiekko-Vantaa haastaa lauantaina Trio Areenalla IPK:n. Edessä on kahden laadukkaan joukkueen taistelu tärkeistä sarjapisteistä.

Pudotuspelipaikasta haaveileva ja karsintapeikkoa vastaan tappeleva Kiekko-Vantaa kohtaa lauantaina Trio Areenalla klo 17 alkavassa ottelussa kotietua havittelevan Ilkka Pikkaraisen tähdittämän Iisalmen Peli-Karhut.

Molemmilla joukkueilla riittää kuumaan lauantai-illan koitokseen panosta rutkasti. Kiekko-Vantaa haluaa välttää karsinnat keinolla millä hyvänsä ja toisaalta teoreettinen mahdollisuus pudotuspeleihin on myös edelleen olemassa.

Kiekko-Vantaa on voittanut kaksi edellistä otteluaan vakuuttavalla maalierolla 13–3. Viime sunnuntaina lohipaidat murskasivat Peliitat Trio Areenalla maalein 7–1 ja keskiviikkona Vantaan kiekkoylpeys otti ison pistepotin arkkivihollisensa TUTO:n vieraana selvin 6–2-lukemin Oliver Kiljusen, kahdesti osuneen Aleksi Halmeen, Julius Valtosen, Roope Niskasen ja Eetu Mäen maaleilla.

– Niin kuin aina voitot tuovat rentoutta, vapautuneisuutta ja itseluottamusta. Hyvillä mielin lähdetään haastamaan IPK:ta, kun on hyvät tulokset alla. Me emme kuitenkaan tälläkään kertaa saa jäädä kiinni menneeseen, sillä vastassa on sarjan kärkinippuja ja ihan parasta saadaan laittaa pöytään kyllä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoo.

Mannisen alaisuudessa Kiekko-Vantaa on pelannut nyt seitsemän ottelua, joista se on voittanut kolme ja kärsinyt neljä maalin tappiota. Puolustuspelaaminen on mennyt eteenpäin ja nyt myös hyökkäyspäässä on tullut hyvällä prosentilla tulosta. Vielä kuitenkin riittää asioita pelissä, joissa on varaa kiristää ruuvia.

– Vastustajan pitkiä hyökkäyksiä voidaan saada aktiivisemmin poikki, muttei kimpoilemalla kuitenkaan, vaan tarvitaan viisikon yhteistyötä. Keskialueella voimme puolustaa rohkeammin, kun on sen paikka. Yritetään hyödyntää vielä enemmän tämän joukkueen vahvuuksia, Manninen tuumasi.

IPK on sarjassa ennen perjantaista TUTO -otteluaan kolmantena ja vääntää tiukasti kotiedusta pudotuspeleihin. Niko Härkösen luotsaama ryhmä on pelannut läpi kauden vahvaa ja laadukasta jääkiekkoa.

IPK on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kolme. Keskiviikkona se ryöpytti sarjajumbo Hokkia kotikaukalossa 10–0. Se oli seurahistorian suurin voitto Mestiksessä.

IPK:lla on erittäin laadukas nippu tähän sarjaan ja se on pelannut niin kotona kuin vieraissakin voittavaa kiekkoa. Peli-Karhut on sarjan toiseksi kovin vierasjoukkue. Joukkueen avainpelaajia ovat muun muassa ykköstorjuja Henri Kiviaho, puolustajat Saku Kinnunen, Hugo Gallet ja Ville Järvinen sekä hyökkäyksen starat Ilkka Pikkarainen, Aleksi Hämäläinen, Mikko Juusola, Aatu Hämäläinen, venäläisvahvistus Kristian Afanasyev ja hienoa tulokaskautta pelaava Ville Sippala.

Kiekko-Vantaa ja IPK ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti. IPK on voittanut ne kaikki ja Kiekko-Vantaa on kerännyt niistä vain yhden pisteen. Viimeksi kun joukkueet kohtasivat kolmisen viikkoa sitten, niin IPK voitti dramaattisten vaiheiden jälkeen Tikkurilassa maalein 2–3.

Kiekko-Vantaa–IPK lauantaina klo 17 Trio Areenalla. Edullisemmat ennakkoliput hankit Ticketmasterin kautta.

Seuraa heitä:

#59 Mikael Saha, K-Vantaa

Hurjassa iskussa oleva tunnollinen kahden suunnan sentteri on päässyt loukkaantumisen jälkeen vahvaan lentoon. Pystyy henkilökohtaisella taidolla ratkomaan. Kolmen ottelun pisteputkessa.

#9 Kristian Afanasyev, IPK

Siirtorajan kynnyksellä Iisalmeen tullut venäläishyökkääjä. Aloittanut Mestiksessä ryminällä ja tehnyt tuhoisaa jälkeä. Isokokoinen ja maalinälkäinen hyökkääjä.

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaa ja IPK ovat kohdanneet Mestiksessä yhteensä 15 kertaa. Voitot ovat 8–7 IPK:lle.

– Kiekko-Vantaan kultakypärä Harri Kainulainen on Mestiksen pistepörssissä kolmantena ja matkaa piikkipaikalle on ennen perjantain kierrosta neljä pistettä.

– Kiekko-Vantaan luottosentteri Mikael Saha on kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Harri Kainulainen 19+28=47

2) Joonas Niemelä 15+20=35

3) Petteri Villanen 13+20=23

4) Eetu Mäki 13+19=32

5) Julius Valtonen 12+20=32

IPK:n sisäinen pistepörssi:

1) Ilkka Pikkarainen 15+27=42

2) Aleksi Hämäläinen 12+24=36

3) Jere-Matias Alanen 13+20=23

4) Saku Kinnunen 9+24=33

5) Ville Sippala 15+14=29

Mestis