Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa saa lauantaina vieraita Keuruulta

05.12.2019

Kiekko-Vantaa kohtaa lauantaina Trio Areenalla kahtena edellisenä keväänä Mestiksen finaaleissa pelanneen KeuPa HT:n.

Kiekko-Vantaa ja KeuPa HT iskevät yhteen lauantaina Trio Areenalla. Vastakkain on kaksi erittäin laadukasta joukkuetta ja jaossa on erittäin tärkeät pisteet, joten Tikkurilan lauantai-illasta ei tule siis sähköä puuttumaan ja luvassa on jälleen Suomen viihdyttävintä lätkää.

Kiekko-Vantaa on sarjassa yhdeksäntenä ja raapinut 21 ottelusta kasaan 23 pistettä. Lohipaidoilla on matkaa pudotuspeliviivaan nyt yhdeksän pistettä.

Lohipaidat ovat parantaneet pelaamistaan valmentajanvaihdoksen jälkeen. Kiekko-Vantaa lähtee lauantain kamppailuun kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa.

Keskiviikkona luisteluvoimainen, taitava ja yritteliäs Kiekko-Vantaa koko 1–2-jatkoaikatappion hallitsevan Mestis-mestarin Imatran Ketterän vieraana. Lohipaitojen ainokaisesta vastasi laitahyökkääjä Ville-Valtteri Mustonen.

– Pinna saatiin mukaan ja hyvää oli se, että nousimme tasoihin. Ensimmäisessä erässä väistimme luodin ja jätkät paransi sitten toiseen ja kolmanteen erään. Hyökkäyspelaamisen kanssa meillä riittää tekemistä, jotta saamme maalipaikat käytettyä tehokkaammin. Ihan loppuun asti emme tee niitä asioita, jota maalien tekeminen vaatii. Kaikki lähtee laukaukseta ja miten kiekottomat voivat auttaa kiekollista pelaajaa. Maalille pitää olla menijöitä, Kiekko-Vantaan apuvalmentaja Jani Manninen kertoo.

Kiekko-Vantaa ja KeuPa HT ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Lohipaidat hakivat Keuruulta täyden pistepotin lokakuussa 2–1-voitolla. Kaksi viikkoa takaperin KeuPa HT oli puolestaan vahvempi kotonaan 5–3-lukemin.

– KeuPa HT on laadukas nippu ja ihan kärkiporukka tässä sarjassa. Siellä on paljon yksilötaitoa, Manninen valottaa.

KeuPa HT on sarjassa kuudentena ja saalistanut 20 ottelusta 37 pistettä. Toiseksi eniten maaleja sarjassa tehnyt Niko Erosen luotsaama ryhmä on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kaksi. Toissa kauden mestarilla on matkaa sarjakärkeen ainoastaan kolme pistettä.

KeuPa HT palasi kahden tappiollisen kamppailun jälkeen keskiviikkona takaisin voittojen tielle kaadettuaan voittolaukauskilpailun jälkeen vieraskaukalossa sarjakärki Kooveen 4–3.

KeuPalla on kasassa erittäin nimekäs joukkue Mestikseen tälläkin kaudella. Avainpelaajiin lukeutuvat taiturimainen kultakypärä Janne Kumpulainen, tähtisentteri Jesse Pelamo, JYP-laina Aleksi Rutanen, maalitykki Janne Väyrynen sekä puolustuksen luottosoturit Sakari Turtiainen, Mikko Lahtinen, William Mäkinen, Olli Aitola ja JYP-lupaus Valtteri Kakkonen.

– Meidän täytyy ennen kaikkea puolustaa hyvin. Jos me puolustamme huonosti, emme voi hyökätä tarpeeksi laadukkaasti ja tuottaa maaleja. Lähdemme pelaamaan ennakkoluulottomasti ja rohkeasti omilla vahvuuksillamme, Manninen sanoo.

Kiekko-Vantaa–KeuPa HT lauantaina klo 17 Trio Areenalla. Edullisemmat ennakkoliput voit hankkia Ticketmasterin kautta täältä.

Seuraa heitä:

#22 Teemu Mielonen, K-Vantaa

Suomi-sarjan pistepörssin ykkönen palaa Trio Areenan jäälle pitkästä aikaan. Kiekko-Vantaan oma kasvatti on vikkelä ja juonikas hyökkääjä.

#7 Janne Kumpulainen, KeuPa HT

Yksi sarjan taidokkaimmista, mutta myös näyttävimmistä hyökkääjistä. Potkulauta-luistelu on taidetta ja tulosta syntyy. Äärimmäisen vaarallinen hyökkäyspään artisti liikkeellään.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Harri Kainulainen 8+10=18

2) Eetu Mäki 8+10=18

3) Joonas Niemelä 9+8=17

4) Petteri Villanen 6+11=17

5) Mikael Saha 5+6=11

KeuPa HT:n sisäinen pistepörssi:

1) Janne Kumpulainen 4+21=25

2) Janne Kettunen 13+10=23

3) Jesse Pelamo 3+15=18

4) Janne Väyrynen 9+8=17

5) Justus Mikkonen 6+8=14

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaan Eetu Mäki on tulokkaiden pistepörssissä toisena ja Petteri Villanen kolmantena.

– Kiekko-Vantaa ja KeuPa HT ovat kohdanneet Mestis-historiassa 23 kertaa. Voitot näistä ovat KeuPa HT:lle 12–11.

– Kiekko-Vantaan laituri Ville-Valtteri Mustonen rikkoi keskiviikkona 12 ottelun mittaisen maalittoman jaksonsa.

Mestis