Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa ryöstöretkelle Savonlinnaan – ”Iso juttu on oman pelin kehittäminen”

04.01.2020

Kiekko-Vantaa matkustaa sunnuntaina Savonlinnaan Mediatili Areenalle SaPKon vieraaksi.

Pudotuspelipaikasta taisteleva Kiekko-Vantaa kohtaa sunnuntaina huippukamppailussa SaPKon. Odotettavissa on kahden kovan joukkueen välinen kiihkeä kamppailu tärkeistä sarjapisteistä.

– Lähdetään ryöstöretkelle ja tavoitteena on vain ainoastaan voitto, Kiekko-Vantaan apuvalmentaja Jani Manninen kertoi.

Kiekko-Vantaa on sarjassa yhdeksäntenä ja matkaa pudotuspelipaikkaan on ennen lauantain Mestis-kierrosta kolme pistettä.

Perjantaina Kiekko-Vantaa nappasi neljännen perättäisen kotivoittonsa kaatamalla sarjakärki Ketterän maalein 4–2. Lohipaidoilta maaliverkkoa heiluttivat kultakypärä Harri Kainulainen, heti lohidebyytissään onnistunut Erkka Seppälä, kapteeni Erno Hopponen ja Joel Sund.

– Vaikka teimme yhden ylivoimamaalin, niin se on asia mikä täytyy saada kuntoon. Erikoistilannepelaaminen on asia, jolla pelejä ratkaistaan, Manninen tietää.

Kiekko-Vantaa on petrannut peliään valmentajavaihdoksen jälkeen ja varsinkin kotikaukalossa lohipaidat ovat ottaneet isoja päänahkoja viime aikoina. Vieraskaukalossa voitot ovat jääneet saamatta, vaikka joukkue on pelannut hyvin. Kiekko-Vantaa on nimittäin hävinnyt viisi viimeistä vieraspeliään. Edellisestä kolmeen pisteen vierasvoitosta on jo aikaa yli puolitoista kuukautta.

– Puolutuspelaamisen pitää myös parantua, jotta sitä kautta voidaan hyökätä vielä paremmin. Pelin pitää olla tasapainossa, Manninen sanoo.

SaPKo on sarjassa viidentenä ja tappelee tiukasti tällä hetkellä kotiedusta pudotuspeleihin. Matkaa sarjakärkeen on kahdeksan pistettä.

Pasi Räsäsen luotsaamat pässipaidat katkaisivat perjantaina neljän ottelun mittaisen tappioputkensa kukistamalla hurjan kirin päätteeksi vieraskaukalossa IPK:n 4–3-lukemin.

SaPKolta löytyy tulivoimaa ja kasassa on jälleen erittäin laadukas nippu tähän sarjaan.

– SaPKolla on laadukas ryhmä ja maalintekovoimaa paljon. He pystyvät pelaamaan hyvin tasapainoista kiekkoa. Meille iso juttu on oman pelaamisen kehittyminen, sillä se ei ole vielä lähellekään valmista, Manninen kertoo.

Kiekko-Vantaa on voittanut joukkueiden molemmat tämän kauden keskinäiset kohtaamiset. Lokakuun alussa lohipaidat hakivat pitkän tauon jälkeen Talvisalosta täyden pistepotin 7–3-lukemin kolmen tehopisteen iltaa viettäneen Eetu Mäen johdolla. Kiekko-Vantaan 25-vuotisjuhlaottelussa marraskuun alussa lohipaidat kaatoivat Trio Areenalla SaPKon 4–3 Joel Sundin päätöserän maaleilla.

Kevään 2017 finalistien kohtaaminen SaPKo–Kiekko-Vantaa sunnuntaina klo 15 Savonlinnan Mediatili Areenalla.

Seuraa heitä:

#20 Ville-Valtteri Mustonen, K-Vantaa

Joukkueen taisteluilmeen ruumiillistuma illasta toiseen. Tekee valtavasti töitä joukkueen eteen ja blokkaa kuteja esimerkillisesti. Monipuolinen peluri pystyy pelaamaan missä ketjussa tahansa ja on erittäin hyvä alivoimapelaaja.

#91 Juuso Forsström, SaPKo

SaPKon kapteeni pelaa tehokasta kautta jälleen. Monipuolinen sentteri: pelaa tunnollisesti kahteen suuntaan, tekee peliä taidokkaasti, luistin liikkuu mukavasti ja räppää paikan tullen maaleja. Johtava pelaaja jäällä ja kopissa.

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaan kultakypärä Harri Kainulainen on neljän ottelun mittaisessa piste- ja maaliputkessa.

– Kiekko-Vantaan laitahyökkääjä Julius Valtonen lähtee kamppailuun viiden ottelun mittaisessa pisteputkessa.

– Kiekko-Vantaan Petteri Villanen on tulokkaiden pistepörssissä toisena ja Eetu Mäki kolmantena.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Harri Kainulainen 14+13=27

2) Joonas Niemelä 12+10=22

3) Petteri Villanen 8+14=22

4) Eetu Mäki 8+13=21

5) Julius Valtonen 5+14=19

SaPKon sisäinen pistepörssi:

1) Matias Lainio 13+21=34

2) Atte Karppinen 11+17=28

3) Juuso Forsström 6+17=23

4) Tatu Vihavainen 5+16=21

5) Kasper Piitulainen 10+9=19

Mestis