Kiekko-Vantaa ryösti pisteet Turusta

08.12.2021

Kuva: Matti Nenonen / SJL

Kiekko-Vantaa nappasi täydet kolme pistettä keskiviikkona kaatamalla vieraskaukalossa TUTO:n maalein 4–1. Lohipaitojen voiton suurin sankari oli 35 kertaa torjunut Samuli Tervo.

Kiekko-Vantaa ja TUTO iskivät yhteen keskiviikkona Mestis-klassikossa Marli Areenalla, jossa nähtiin tasainen ja kiihkeä kamppailu tärkeistä sarjapisteistä.

Kiekko-Vantaan maalissa Samuli Tervo jatkoi huippuotteitaan ja antoi joukkueelle mahdollisuuden voittaa. Lohipaitojen ylivoima toimi hyvin ja kolmannessa erässä vantaalaiset pelasivat vahvasti johtoasemassa.

Ottelun avauserä oli tasainen ja molemmilla oli omat paikkansa. Kiekko-Vantaa aloitti maalinteon, kun Niko Mikkola latasi viivalta ylivoimalla Kristjan Komben tarjoilusta laatan reppuun. TUTO kuitenkin tasoitti vain minuuttia myöhemmin, kun Valtteri Virtanen iski pomppukiekon sisään.

Toinen erä oli niin ikään tasainen ja molemmilla oli tilaisuutensa. Kiekko-Vantaa siirtyi takaisin kuskin paikalle iskemällä illan toisella ylivoimalla tilanteeksi 2–1. Kuressaarren kuningas Kristjan Kombe jakoi hienon passi ja maestro Roope Elimäki ohjasi limpun yläkulmaan.

Kolmas erä oli Kiekko-Vantaalta hyvä ja sillä oli useita paikkoja tappaa peli jo hyvissä ajoin. Lohipaidat lisäsivät johtoaan, kun erää oli pelattu kuusi minuuttia. Santeri Aalto toimitti kiekon kohti maalia ja se upposi maskin takaa sisään.

Heti perään kippari Joni Piipponen oli läpiajossa, mutta ei onnistunut aivan sijoittamaan limppua takanurkkaan. Piipposta rikottiin ja hän pääsi vetämään rankkaria, mutta tämän yrityksen TUTO-vahti Jere Huhtamaa torjui.

Kiekko-Vantaa ei hyvistä paikoista onnistunut peliä tappamaan hyvissä ajoin. TUTO sai lopussa kirin aikaiseksi ja vyörytti hyökkäyksiä kohti Tervon vartioimaa maalia, mutta lohipaidat kestivät.

Kolmannessa erässä nähtiin myös ikävä tilanne, jossa Kiekko-Vantaan kultakypärä Miro-Pekka Saarelainen loukkaantui ja jätti kentän verta vuotavana. Saarelainen kolaroi TUTO-hyökkääjä Roope Rannan kanssa.

Kiekko-Vantaan illan neljännen osuman ja voiton varmistaneen maalin tyylitteli tyhjään nuottaan Mikael Saha.

– Hyvä peli nähtiin ja tyytyväinen voittoon. Meiltä ylivoima hyvää ja alivoima priimaa. Kolmas erä meiltä hyvää ja fiksua lätkää. Tervo oli tolppien välissä mies paikallaan, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi taiston tauottua.

Kiekko-Vantaalle voitto oli kolmas perättäinen ja lohipaidat hivuttautuivat nyt kahden pisteen päähän pudotuspeliviivasta.

Kiekko-Vantaan osalta kausi jatkuu perjantaina vierasottelulla hallitsevaa mestaria Imatran Ketterää vastaan.

TUTO–Kiekko-Vantaa 1–4 (1–1, 0–1, 0–2)

13.56 0–1 Niko Mikkola (Kristjan Kombe, Roope Elimäki) YV

14.52 1–1 Valtteri Virtanen (Oskari Lahtinen, Mikke Levo)

25.10 1–2 Roope Elimäki (Niko Mikkola, Kristjan Kombe) YV

46.10 1–3 Santeri Aalto (Olli Maansaari, Nikke Kettukangas)

59.01 1–4 Mikael Saha (Olli Maansaari) TM