Kiekko-Vantaa ryösti kolme pistettä Kokkolasta

02.02.2022

Kiekko-Vantaa kaatoi keskiviikkona Kokkolan Hermeksen vieraskaukalossa maalein 4–1 kovalla taistelulla.

Kiekko-Vantaa ja Kokkolan Hermes iskivät yhteen keskiviikkona niin sanotussa kuuden pisteen ottelussa.

Kiekko-Vantaa pelasi nousujohteisen kamppailun ja haki kovalla koko joukkueen taistelulla täyden pistepotin. Jokainen jätkä löi kroppaa likoon ja maalissa Samuli Tervo oli jälleen maaginen.

Avauserä oli Hermeksen hallintaa tasakentällisin, mutta Kiekko-Vantaalla oli omat paikkansa ylivoimilla.

Hermes aloitti maalinteon ajassa 9.11, kun Valtteri Meisaari pääsi jatkotilanteesta tälläämään kiekon reppuun.

Toisessa erässä Kiekko-Vantaa petrasi tekemistään ja sai koneita käyntiin. Lohipaitojen maalilla Samuli Tervo otti muutaman mielettömän haamutorjunnan ja piti lohipaidat mukana.

Kiekko-Vantaa sai pelin tasoihin erän loppupuolella, kun ajassa 36.45 taikuri Erik Embrich antoi näyttävän syötön toimistosta etukulmalle ja Jaakko Kuusisto tinttasi limpun etuyläkulmaan.

Kiekko-Vantaa aloitti kolmannen erän ylivoimalla ja sai onnistumisen heti erän aluun, kun ajassa 41.29 maestro Roope Elimäki viritti ranteella kiekon takanurkkaan.

Kiekko-Vantaa pelasi vahvasti johtoasemassa ja pystyi luomaan paikkoja lisämaaleihin. Ja lopulta palkinto myös tuli, kun ajassa 48.58 puolustaja Eemeli Laine pyssytti viivalta hyvän maskin takaa kiekon sisään uran ensimmäisellä Mestis-maalillaan.

Viimeisen kymmenen minuutin aikana Kiekko-Vantaa tappio kaksi alivoimaa upeasti ja Hermes haki vimmatusti ilman maalivahtia kavennusta, mutta Olli Maansaaren johdolla lohipaidat blokkasivat kuteja ja maalissa Samuli Tervo toimi viimeisenä lukkona.

Kiekko-Vantaa iski viimeisen niitin tyhjään rysään, kun kippari Joni Piipponen laukoi laatan tyhjään rysään.

– Nousujohteinen peli meiltä. Hermes oli hyvä ensimmäisessä erässä. Toisen erän Tervon huima gamesaver piti meidät pelissä. Kolmannen erän johtoasemassa pelaaminen oli todella hienoa seurattavaa tuonne aitioon, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi.

Kiekko-Vantaan vieraskiertue jatkuu perjantaina Kajaanin Hokin vieraana.

Hermes–K-Vantaa 1–4  (1–0, 0–1, 0–3)

9.11 1–0 Valtteri Meisaari (Ville Sippala, Samuel Kemppainen)

36.45 1–1 Jaakko Kuusisto (Erik Embrich)

41.29 1–2 Roope Elimäki (Joni Piipponen, Niclas Tenhovuori) YV

48.58 1–3 Eemeli Laine (Jesse Pietikäinen, Olli Maansaari)

56.31 1–4 Joni Piipponen (Roope Elimäki) TM