Kiekko-Vantaa rökitti Kiekko-Espoon paikalliskamppailussa

29.12.2021

Kiekko-Vantaa kaatoi tyylikkään esityksen jälkeen vuoden viimeisessä kotiottelussa Kiekko-Espoon maalein 5–1.

Kiekko-Vantaa ja Kiekko-Espoo iskivät yhteen keskiviikkona Trio Areenalla, jossa nähtiin erittäin vahva lohiparvi.

Kiekko-Vantaa vei ensimmäistä erää mielin määrin ja iski kolme maalia: ensin Kristjan Kombe taituroi jatkotilanteesta 1–0, maestro Roope Elimäki pyssytti ylivoimalla 2–0 ja Aapo Ahola iski takatolpalta tilanteeksi 3–0.

Toinen erä oli tasaisempi. Kiekko-Vantaa meni erän alussa 4–0-johtoon, kun kippari Joni Piipponen ohjasi maalin edestä neljän pisteen iltaa viettäneen taiturimaisen Kristjan Komben syötön sisään.

Kiekko-Vantaan voimalaituri Tommi Laakso lensi erittäin kyseenalaisesti suihkuun erän alussa. Lohipaidat selvittivät viiden minuutin alivoiman mallikkaasti hienon ottelun torjuneen Samuli Tervon johdolla.

Erän puolivälissä Kiekko-Espoo kavensi lohipaitojen viisikon nukahtaessa. Petteri Villanen vapautti Leevi Lembergin läpi, joka viimeisteli puikoista sisään.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa pelasi fiksusti johtoasemassa. Vantaalaisten viidennen osuman ohjasi erän alussa Jesse Pietikäinen.

Kiekko-Vantaa jatkoi pisteputkensa neljän ottelun mittaiseksi.

– Nähtiin hyvä Vantaa tänään. Ensimmäinen erä tosi hyvä ja saatiin palkinnot. Toisessa erässä hyvää alivoimaa ja kolmannessa erässä hyvin pelattiin johtoasemassa. Tyytyväinen voittoon ja joukkueen pelaamiseen. Samoilla askelmerkeillä huomiseen ja pieniä nyansseja hiotaan, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi taiston tauottua.

Taistelu jatkuu heti huomenna, kun vuoden viimeisessä ottelussa samat joukkueet kohtaavat toisensa Espoossa.

Kiekko-Vantaa–Kiekko-Espoo 5–1 (3–0, 1–1, 1–0)

3.51 1–0 Kristjan Kombe (Joni Piipponen, Nikke Kettukangas)

16.08 2–0 Roope Elimäki (Santeri Aalto, Miro-Pekka Saarelainen) YV

18.49 3–0 Aapo Ahola (Joni Piipponen, Kristjan Kombe)

21.47 4–0 Joni Piipponen (Kristjan Kombe)

31.13 4–1 Leevi Lemberg (Petteri Villanen, Sakari Turtiainen)

41.50 5–1 Jesse Pietikäinen (Kristjan Kombe, Nikke Kettukangas)