Kiekko-Vantaa rökitti IPK:n – ”Ansaittu voitto”

29.02.2020

Kiekko-Vantaa kaatoi lauantain Mestis-spektaakkelissa sarjakakkosen IPK:n hienon peliesityksen jälkeen maalein 6–1.

Kiekko-Vantaa ja IPK iskivät yhteen Tikkurilan kiihkeässä lauantai-illassa. Trio Areenalla nähtiin jälleen vauhtia ja vaarallisia tilanteita ja komeita maaleja.

Kiekko-Vantaa löi pöytään vahvan peliesityksen ja niittasi taululle sarjakakkosta vastaan tylyt 6–1-lukemat. Kiekko-Vantaa on voittanut kolme peliä nyt putkeen vakuuttavalla maalierolla 19–4.

Kiekko-Vantaa tuli peliin todella väkevästi ja pelasi kenties kauden parhaan eränsä. Lohipaidat löivät kolmesti kiekon ohi IPK-vahti Henri Kiviahon ja hallitsivat täysin.

Ensin Joonas Niemelä ohjasi Julius Valtosen laukauksen sisään ja löi alkutahdit maalikarkeloille. Kultakypärä Harri Kainulainen lisäsi johdon komealla ylivoimaosumalla Julius Valtosen huikeasta syötöstä. Erän lopussa viiden tehopisteen iltaa viettänyt Julius Valtonen iski läpiajosta tilanteeksi jo 3–0.

Toiseen erään IPK tuli kovaa, mutta Kiekko-Vantaa väisit luodin ja säilytti johtonsa. Lohipaidoilla oli omatkin tilaisuutensa lisätä johtoa, mutta ei siinä onnistunut.

Kiekko-Vantaan maalissa Waltteri Ignatjew jatko maagisia otteitaan ja otti useita upeita haamukoppeja.

Kolmas erä alkoi lohipaitojen kannalta pahimmalla mahdollisella tavalla, kun IPK:n Aleksi Hämäläinen iski etutolpalta Janne Katosalmen hienosta oivalluksesta kavennuksen.

Kiekko-Vantaa ei hätkähtänyt, vaan iski paikoista maalit ja rynnisti voittoon. Taikuri Joonas Niemelä seurasi oman irtokiekkonsa ja iski illantoisellaan tilanteeksi 4–1 ja Julius Valtonen pyssytti minuuttia myöhemmin maestro Harri Kainulaisen syötöstä lukemiksi 5–1.

Loppulukemat 6–1 takoi maalin edestä Oliver Kiljunen tehot 1+2 keränneen Kainulaisen ja tehot 2+3 saalistaneen Valtosen syötöistä.

– Ansaittu voitto. Hyvä peliin tulo meiltä. Siinä oli vahvaa pelaamista meiltä ja sellaista mitä olemme harjoitelleet. Toinen erä oli tasaisempi ja siinä olimme aika paljon vaikeuksissa. Olen ylpeä tästä jengistä, että olllaan saatu tulosta ja vietyä peliä eteenpäin. Nautitaan hetki ja sitten kohti keskiviikkoa, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoi.

Kolmen ottelun voittoputkessa porskuttava Kiekko-Vantaa jatkaa kauttaan keskiviikkona Trio Areenalla Jokipoikia vastaan.

Kiekko-Vantaalla on vielä aivan sietinohuet mahdollisuudet pleijareihin, mutta toisaalta karsintojenkaan välttäminen ei ole vielä varmaa.

Kiekko-Vantaa–IPK 6–1 (3–0, 0–0, 3–1)

1.25 1–0 Joonas Niemelä (Julius Valtonen, Petteri Villanen)

11.36 2–0 Harri Kainulainen (Julius Valtonen, Samuell Sikstus) YV

18.54 3–0  Julius Valtonen

40.32 3–1 Aleksi Hämäläinen (Janne Katosalmi, Ilkka Pikkarainen)

43.34 4–1 Joonas Niemelä (Keni Karalahti, Aleksi Halme)

44.34 5–1 Julius Valtonen (Harri Kainulainen, Oliver Kiljunen)

54.19 6–1 Oliver Kiljunen (Harri Kainulainen, Julius Valtonen)