Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa pyöritti TUTO:n nurin – ”Kypsä esitys ja hyvä päätös tälle viikolle”

23.08.2019

Kiekko-Vantaa kukisti TUTO:n perjantaina Trio Areenalla harjoituskauden kolmannessa harjoitusottelussa maalein 4–0. Päävalmentaja Jesse Welling oli tyytyväinen lohipaitojen esitykseen kotiyleisön edessä.

Alkuperäiset Mestis-seurat Kiekko-Vantaa ja TUTO iskivät yhteen perjantai-illan kiekkokarnevaalissa Trio Areenan valoissa. Turhaan tätä klassikkoa ei ole kutsuttu Mestiksen kuumimmaksi rivalryksi, sillä jälleen kaukalossa nähtiin tunteita ja tuoksuja.

Kiekko-Vantaa pelasi vakuuttavan kamppailun, eikä jättänyt palaakaan TUTO:lle. Päävalmentaja Jesse Welling näki luonnollisesti vantaalaisten esityksessä paljon hyvää.

– Tyytyväinen olen joukkueen esitykseen. Erittäin kypsä esitys meiltä ja hyvä päätös tälle viikolle. Olin aistivinani sellaista väsymystä, mutta se ei kyllä yhtään näkynyt. Tästä on hyvä jatkaa.

Kiekko-Vantaa avasi maalihanat toisessa erässä ja marssi selvään voittoon. Lohipaitojen osumista vastasivat tehot 1+2 saalistanut sentterivirtuoosi Harri Kainulainen, maalitilinsä harjoituskaudella avannut mailataituri Petteri Villanen ja kahdesti osunut puolustajalupaus Ville Rautiala.

Tolppien välissä Aleksanteri Heiskanen oli jälleen erinomainen ja harjoituskauden ensimmäinen nollapeli irtosi 23 kopilla.

Kaksi syöttöpistettä keränneen Oliver Kiljusen, Harri Kainulaisen ja Julius Valtosen ketju oli jälleen hurjassa iskussa, mutta koko joukkue pelasi pirteän kiekkopelin.

– Se on tarkoituskin, että löydämme toimivia koostumuksia. Olemme pelanneet leveällä rintamalla hyvin, vaikka tehot eivät ole jakautuneet. Emme ole vielä valmiita. Meillä on vielä paljon töitä edessä ja koko ajan täytyy parantaa.

Kaikki kolme harjoitusotteluaan voittanut Kiekko-Vantaa pelaa seuraavan kerran ensi torstaina, kun lohipaidat matkustavat hallitsevan Mestis-mestarin Imatran Ketterän vieraaksi.

Kiekko-Vantaa–TUTO 4–0 (0–0, 2–0, 2–0)

26.15 1–0 Harri Kainulainen (Julius Valtonen, Oliver Kiljunen)

26.41 2–0 Petteri Villanen (Mikael Saha)

43.02 3–0 Ville Rautiala (Harri Kainulainen)

57.15 4–0 Ville Rautiala (Oliver Kiljunen, Harri Kainulainen)

Torjunnat:

Aleksanteri Heiskanen, K-Vantaa 7+8+8=23

Samu Lonkila, TUTO 9+14+10=33

Mestis