Kiekko-Vantaa puolivälieriin Suomen Cupissa

07.09.2019

Kiekko-Vantaa kaatoi lauantaina Suomi-sarjajoukkue Forssan Palloseuran vieraskaukalossa maalein 5–1 jääkiekon Suomen Cupissa. Lohipaidat voittivat lohkonsa ja etenivät vakuuttavasti ensi viikolla pelattaviin puolivälieriin.

Kiekko-Vantaa ja Suomi-sarjajoukkue Forssan Palloseura iskivät yhteen jääkiekon Suomen Cupissa lauantaina. Panoksena oli paikka kahdeksan parhaan joukossa.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran kaksi vuotta takaperin Suomen Cupissa ja silloin Kiekko-Vantaa haki Forssasta 2–0-voiton, muttei päässyt helpolla. Tiedossa oli siis, että työhaalareiden vetoketju täytyy olla tälläkin kertaa ylös saakka vedettynä.

Kiekko-Vantaa pelasi ajoittain mallikkaasti ja jauhoi voittoon tarvittavat osumat. Lohipaidat raapi 5-1-voiton ja nappasi lohkon ykkössijan sekä historiallisen jatkopaikan Suomen Cupin puolivälieriin. Päävalmentaja Jesse Welling oli tyytyväinen tulokseen, mutta näkee peliesityksessä parannettavaa.

– Tulokseen voi olla tyytyväinen, koska haimme voiton ja olemme kisassa mukana. Pelissä oman jänteen kestäminen 60 minuuttia on meille haaste. Tekeminen heittelehtii liikaa pelin sisällä vielä. Paikoitellen kärsivällisyys ja tylyys loppuu, mutta kokemusten ja voittojen kautta se paranee. Pelissä oli paljon hyviäkin asioita tänään, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jesse Welling kertoo.

Kiekko-Vantaa aloitti kamppailun vahvasti, hallitsi mielin määrin ja avauserässä maalipaikkoja oli useampaankin osumaan. Lohipaidat avasivat maalihanat lopulta ylivoimalla, kun taikuri Joonas Niemelä iski ensimmäisen osumansa Kiekko-Vantaan riveissä Joel Sundin ja Roope Niskasen syötöistä.

Toinen erä oli huomattavasti tasaisempi, eikä otetut jäähytkään tilannetta ainakaan helpottaneet. FPS tasoittikin kamppailun ylivoimalla, kun latvialaishyökkääjä Peteris Pujats onnistui yllättämään jälleen upeasti torjuneen Aleksanteri Heiskasen.

Kiekko-Vantaa kuittasi kuitenkin nopeasti, kun työmyyrä Jesse Niemi sivalsi voitto-osumaksi jääneen 2–1-maalin Roope Reinin (0+2) syötöstä. Lohipaidat lisäsivät johtoaan nopeasti, sillä puolustaja Miika Heiskari tinttasi vain kaksi minuuttia myöhemmin lukemiksi 3–1.

Päätöserässä Kiekko-Vantaa pelasi kypsästi ja paukutti vielä kahdesti kiekon ohi FPS:n tolppien välissä kiekkosateeseen joutuneen Petrus Lintosen. Ensin Joel Sund napautti harjoituskauden ensimmäisen kihauksensa ja kruunasi iltapuhteensa kolmannella tehopisteellään (1+2). Loppulukemat hassutteli alivoimalla ottelun toisen maalinsa räpännyt Joonas Niemelä (2+1).

– On hyvä asia, että onnistumisia tuli pelaajille, jotka eivät olleet vielä maaleja tehneet. Yksilöille onnistumiset ovat myös tärkeitä ja hyvä asia joukkueelle, että tulosta tulee leveämmältä rintamalta, Welling sanoi.

Kiekko-Vantaa pelaa ensi viikolla Suomen Cupin puolivälierissä. Vastustaja ja otteluohjelma selviää myöhemmin.

– Vastustaja kovenee ja se on pelin henki. Se tarkoittaa, että oman pelin pitää parantua. Sitä me tarvitsemmekin, että pääsemme tosissaan mittaamaan, Welling totesi.

FPS–Kiekko-Vantaa 1–5 (0–1, 1–2, 0–2)

13.28 0–1 Joonas Niemelä (Joel Sund, Roope Niskanen) YV

29.16 1–1 Peteris Pujats (Raivo Freidenfelds, Miku Ronkainen) YV

31.19 1–2 Jesse Niemi (Roope Reini)

33.08 1–3 Miika Heiskari (Joel Sund, Joonas Niemelä)

48.37 1–4 Joel Sund (Roope Reini)

54.52 1–5 Joonas Niemelä AV