Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa punnersi pisteputkelle jatkoa

17.03.2022

Kiekko-Vantaa nappasi yhden sarjapisteen kotikaukalossa sarjakärki Imatran Ketterää vastaan. Lohi nousi kahden maalin takaa tasoihin kolmannessa erässä, mutta taipui lopulta rankkareilla.

Kiekko-Vantaa ja Ketterä iskivät yhteen torstaina Tikkurilan Areenalla, jossa nähtiin tasainen ja jännittävä taistelu pisteistä.

Kiekko-Vantaa aloitti ottelun hyvin ja hallitsi kamppailua, mutta maalinteko oli tervanjuontia. Ketterä puolestaan käytti paikkansa tehokkaasti ja meni 0–2-johtoon, kun ensin Jesse Viskari sai onnekkaasti kiekon maalin eteen ja ujutti avausmaalin ja venäläispuolustaja Yegor Shekhovtsov tinttasi puolestaan tarkalla kudilla kiekon ylänurkkaan.

Toisessa erässä Kiekko-Vantaa istui koko ajan boksissa ja Ketterä oli kuskin paikalla pelillisesti, mutta lohipaidat puolustivat hyvin ja maalissa Samuli Tervo oli maaginen.

Kiekko-Vantaa sai arvokkaan kavennuksen ajassa 25.56, kun luottosentteri Roope Elimäki karkasi alivoimalla läpiajoon ja peippaili kiekon reppuun.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa pelasi nousujohteisesti, eikä antanut periksi. Ketterä meni ajassa 50.16 1–3-johtoon, kun Janne Kettunen ohjasi kiekon maalin edestä sisään.

Kiekko-Vantaa kavensi kuitenkin nopeasti, kun voimalaituri Tommi Laakso ohjasi hienon sommitelman päätteeksi suorasta hyökkäyksestä 2–3-kavennuksen Olli Maansaaren hienosta esityöstä.

Kiekko-Vantaa tasoitti kamppailun ajassa 55.48, kun Niko Mikkola latasi viivalta ylivoimalla laatan pussiin Roope Elimäen ja Joni Piipposen syötöistä.

Jatkoajalla Kiekko-Vantaa selvitti alivoiman hienosti taistellen ja Samuli Tervo otti huikeita torjuntoja. Lopulta ratkaisua haettiin rankkareista, joissa tällä kertaa Ketterä oli parempi Yegor Chizhikovin ja Arttu Rämön maaleilla.

– Pelasimme hyvän pelin. Ensimmäinen erä oli meiltä hyvä, Ketterä oli toisessa parempi ja kolmannessa molemmilla oli paikkansa. Arvontapallot meni sitten nyt vastustajalle. Tyytyväinen siihen miten tultiin kahden maalin takaa tasoihin, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi.

Kiekko-Vantaan taistelu pudotuspelipaikasta jatkuu huomenna kotikaukalossa SaPKoa vastaan.

Kiekko-Vantaa–Ketterä 3–4 VL (0–2, 1–0, 2–1, 0–0, 0–1)

7.40 0–1 Jesse Viskari

17.29 0–2 Yegor Shekhovtsov (Jesse Viskari, Ville Paalanen)

25.56 1–2 Roope Elimäki AV

50.16 1–3 Janne Kettunen (Einari Luhanka, Kalle Loponen)

51.47 2–3 Tommi Laakso (Olli Maansaari, Ernests Osenieks)

55.48 3–3 Niko Mikkola (Roope Elimäki, Joni Piipponen) YV

65.00 3–4 Yegor Chizhikov VL

Torjunnat:

Samuli Tervo, K-Vantaa 10+8+12+5=35

Santeri Lipiäinen, Ketterä 13+5+7+0=25

Mestis