Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa pistejahtiin runkosarjan viimeiselle vieraskiertueelle

31.01.2019

Kiekko-Vantaa matkustaa viikonlopuksi jälleen vieraskiertueelle, jossa vastaan asettuvat perjantaina Jokipojat ja lauantaina Iisalmen Peli-Karhut.

Pudotuspelipaikasta taisteleva Kiekko-Vantaa ja kotiedusta painiva Jokipojat iskevät yhteen perjantain huippukamppailussa.

Kiekko-Vantaa on sarjassa kahdeksantena. Lohipaidoilla on matkaa seitsemäntenä majailevaan Rovaniemen Kiekkoon nyt kolme pistettä. Yhdeksäntenä sarjassa on hallitseva mestari KeuPa HT, jolla on eroa lohipaitoihin kaksi pistettä ja se on pelannut kolme ottelua vantaalaisia vähemmän.

Kiekko-Vantaa palasi voittojen tielle keskiviikkona kaadettuaan Trio Areenalla Peliitat maalein 5–1. Vantaalaisten penkin takana debyyttinsä teki Reijo Ruotsalainen.

Lohipaitojen maaleista vastasivat tehot 1+1 iskenyt juonikas pelintekijä Joona Monto, neljän tehopisteen iltaa viettänyt kultakypärä Miro-Pekka Saarelainen, kapteeni Pekka Niemimaa ja työmyyrä Jesse Niemi.

Kiekko-Vantaalla on edessään äärimmäisen tärkeä vieraskiertue. Taistelu pudotuspelipaikasta käy kuumana ja jokainen piste on nyt todella arvokas.

– Kuutta pistettä lähdemme hakemaan reissulta. Tärkeää on myös pystyä parantamaan peliä. Oma pää täytyy saada tiiviimmäksi ja kiekollista peliä huolellisemmaksi. Maaleja olemme tehneet läpi kauden hyvin, mutta puolustuspeli täytyy saada kuntoon, Kiekko-Vantaan apuvalmentaja Tony Virta kertoo.

Jokipojat on sarjassa neljäntenä. Ärjypaidat taistelevat tällä hetkellä kiivaasti sijoista 3–6 ja haluaa varmasti säilyttää kotiedun pudotuspeleihin.

HIFK:n kanssa yhteistyötä tekevä Jokipojat on materiaaliltaan Kiekko-Vantaan tapaan erittäin laadukas ryhmä. Joukkueen kärkipelaajiin kuuluvat muun muassa Joonas Larinmaa, Tatu Kokkola,Janne Väyrynen, Joel Olkkonen sekä lohipaidastakin tutut Lassi Raitanen ja Toni Leinonen.

Jokipojat ovat pelanneet tasaisen vahvan kauden. Viidestä edellisestä ottelusta voittoja on kertynyt kaksi. Ärjypaidat palasivat kahden tappiollisen pelin jälkeen voittojen tielle viime lauantaina, jolloin se kaatoi kotikaukalossa TUTO:n maalein 2–1.

Kiekko-Vantaa ja Jokipojat ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Lohipaidat voittivat Mestiksen pistepörssin ykkösen Miro-Pekka Saarelaisen hattutempun siivittämänä Trio Areenalla lokakuussa jatkoajalla maalein 3–2. Marraskuussa lohipaidat taipuivat Joensuussa 4–3.

– Jokipoikia vastaan on ollut tasaisia pelejä. Heillä on hyvä veskari ja paljon taitoa. Eivät he sattumalta neljäntenä sarjassa tässä vaiheessa kautta ole. Meidän täytyy päästä omista nopeammin liikkeelle, pelata fiksua vieraskiekkoa ja pystyä käyttämään ison kaukalon leveyttä oikein, Virta sanoo.

Jokipojat–Kiekko-Vantaa perjantaina klo 18.30 Mehtimäen jäähallissa. Ottelua voit seurata suorana lähetyksenä Elisa Viihde Sportilta. 

Edelliset kohtaamiset:

20.10.2018 Kiekko-Vantaa–Jokipojat 3–2 JA

16.11.2018 Jokipojat–Kiekko-Vantaa 4–3

Seuraa heitä:

#55 Alex Lindroos, K-Vantaa

JYPistä tullut puolustaja on ottanut paikkansa lohipaitojen alakerrassa. Pelaa vahvasti kahteen suuntaan. Tärkeä palanen Kiekko-Vantaan miehistössä.

#2 Joel Olkkonen, Jokipojat

Hyvin liikkuva rightin puolustaja. Omaa hyvän laukauksen ja pelaa vahvasti kahteen suuntaan. Todella tärkeä pelaaja ärjypaidoille.

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaan Miro-Pekka Saarelainen johtaa Mestiksen pistepörssiä. Saarelainen johtaa myös Mestiksen maalipörssiä.

– Saarelainen on enää kahden pisteen päässä Markku Takalan nimissä olevasta seuran yhden kauden piste-ennätyksestä Mestiksessä.

– Pelintekijä Joona Monto on enää kolmen syöttöpisteen päässä Kiekko-Vantaan yhden kauden syöttöennätyksestä, joka on Jarkko Oikarisen nimissä kaudelta 2006–07 (37 syöttöä).

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Miro-Pekka Saarelainen 32+24=56

2) Joona Monto 12+34=46

3) Joel Sund 12+30=42

4) Pekka Niemimaa 11+8=19

5) Erik Embrich 10+8=18

Jokipoikien sisäinen pistepörssi:

1) Joonas Larinmaa 16+19=35

2) Miro Väänänen 13+14=27

3) Janne Väyrynen 14+11=25

4) Toni Leinonen 8+15=23

5) Tatu Kokkola 12+10=22

Mestis