Kiekko-Vantaa otti ensimmäisen kotivoittonsa

23.10.2021

Kiekko-Vantaa nappasi kauden ensimmäisen kotivoittonsa kaatamalla Trio Areenalla sarjakolmosen Iisalmen Peli-Karhut maalein 4–2.

Kiekko-Vantaa pelasi vahvan ottelun kotiyleisön edessä ja taisteli upeasti. Joukkue laittoi jokaista jätkää myöten työhaalarit päälle ja tulos oli sen mukainen.

Kiekko-Vantaa pelasi hyvän ensimmäisen erän ja onnistui illan ensimmäisestä ylivoimasta tekemään maalin, kun taiturimainen Kristjan Kombe ja Aapo Ahola sahasivat upeasti ja Jaakko Kuusisto pyssytt isiiveltä kiekon puolityhjään reppuun.

Lohipaidat saivat avauserässä vielä kahdesti kokeilla ylivoimalla, mutta ei saanut aikaan lisäosumia.

Toisessa erässä Kiekko-Vantaa jatkoi hyvää tekemistään ja taistelua. Lohipaidat siirtyivät kamppailussa 2–0-johtoon, kun Tommi Laakso pääsi läpiajoon ja viimeisteli tarkalla kudilla kauden toisensa.

IPK tuli toisen erän viimeisellä minuutilla maalin päähän, kun venäläishyökkääjä Andrey Galushkin runnoi Juho Korhosen ylärimaan osuneen viivakudin paluukiekon, upean ottelun torjuneen Sebastian Katajaisen selän takaa sisään.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa pelasi hyvin johtoasemassa ja puolusti tiiviisti. Lohipaidat tappoivat kolme alivoimaa erässä ja lisäsi vielä johtoakin alivoimalla, kun Atte Mäkinen vapautti Roope Elimäen läpiajoon, joka iski kahden tolpan kautta kiekon reppuun.

Neljän ottelun voittoputkessa Vantaalle saapunut IPK haki lopussa maaleja vimmatusti ilman maalivahtia ja onnistui myös reilu minuutti ennen loppua, kun KalPan tshekkihyökkääjä Jaromir Pytlik laukoi etunurkasta limpun pussiin.

Kiekko-Vantaa kesti IPK:n loppurynnistyksen ja Miro-Pekka Saarelainen latoi tyhjään nuottaan loppulukemiksi 4–2.

– Tänään oli tunnetta ja tekemisen meininkiä ja saatiin nyt tulos ulos. Ei tullut hetkellisiä notkahduksia pelissä tällä kertaa ja melko ehjä 60-minuuttinen meiltä. Jos mielii saada  voittoja lisää niin tämä on se tie, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi taiston tauottua.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu ensi viikon torstaina vierasottelulla Pelittoja vastaan.

Kiekko-Vantaa–IPK 4–2 (1–0, 1–1, 2–1)

9.54 1–0 Jaakko Kuusisto (Aapo Ahola, Kristjan Kombe) YV

28.55 2–0 Tommi Laakso

39.07 2–1 Andrey Galushkin (Juho Korhonen, Erkka Seppälä) YV

45.40 3–1 Roope Elimäki (Atte Mäkinen) AV

58.38 3–2 Jaromir Pytlik (Juuso Pulli, Roope Hirvonen) IM

59.50 4–2 Miro-Pekka Saarelainen (Roope Elimäki) TM