Kiekko-Vantaa nappasi ensimmäisen kiinnityksen puolivälieräpaikkaan

30.03.2021

Kiekko-Vantaa nappasi 6–2-voiton Peliitoista tiistaina pudotuspelien villi kortti -kierroksen avausottelussa.

Kiekko-Vantaa otti ensimmäisen kiinnityksen puolivälieräpaikkaan kukistamalla Peliitat tiistai-illan kiekkonäytelmässä maalein 6–2.

– Voitto ja ensimmäinen kiinnitys. Nautitaan tästä tämä ilta ja huomenna laitetaan haalarit päälle ja ruvetaan hommiin. Ykkös-kakkosalueella olltiin muutamaa tilannetta lukuun ottamatta vahvoja, mutta hereillä pitää olla koko 60 minuuttia. Muuten peli oli raikasta, oikeanlaista pelirohkeutta löytyi ja pelasimme tietyt tilanteet yksinkertaisesti kuten pitikin, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi taiston tauottua.

Avauserä oli tasakentällisin Kiekko-Vantaan, mutta lohipaidat sortuivat jäähyilyyn ja Peliitat sai hakea peräti neljä kertaa ensimmäisessä erässä maalia ylivoimalla.

Kiekko-Vantaan maalissa Samuel Jukuri piti joukkuetta pystyssä torjunnoillaan vaikeilla hetkillä.

Lohipaidat avasivat maalihanat ja iski ensimmäiseen erään kaksi maalia: ensin Nuutti Viitasalo latasi kiekon Jolle Nikanderin esityöstä viivalta reppuun ja erän lopussa Christian Silfver vapautti Rasmus Lahnaviikin maalintekoon.

Toinen erä oli Kiekko-Vantaan näytös ja se latoi kolme maalia: Jarkko Pynnönen pyssytti viivalta Konsta Hirvosen aloitusvoiton jälkeen tilanteeksi 3–0, Viljami Wacklin puttasi takatolpalta Aleksi Halmeen loistavasta syötöstä 4–0-osuman ja heti perään Jolle Nikander iski hienolla yksilösuorituksella tilanteeksi 5–0.

Kolmannen erän alun Kiekko-Vantaa pelasi hyvin johtoasemassa, mutta tohtori Juuso Perttilän sivaltaman 6–0-ylivoimaosuman jälkeen isännät hölläsivät turhaan kaasua.

Peliitat iskikin kaksi maalia, jotka olivat enää vain kosmetiikkaa. Kultakypärä Leevi Tukiainen latasi iski maalin edestä 6–1-kavennuksen ja Kiekko-Vantaan junioreista tuttu puolustaja Ville Österman latasi illan viimeisen kihauksen.

Ottelusarja on katkolla Kiekko-Vantaalle torstaina Heinolassa. Puolivälieräpaikkaan tarvitaan kaksi voittoa.

– Sama työmoraali pitää löytää ja pelata yksinkertaista työlätkää ja kun paikka tulee, niin tehdään maalit, Niskanen sanoi.

Kiekko-Vantaa–Peliitat 6–2 (2–0, 3–0, 1–2)

7.54 1–0 Nuutti Viitasalo (Jolle Nikander, Rasmus Lahnaviik)

17.23 2–0 Rasmus Lahnaviik (Christian Silfver, Jaako Manninen)

22.04 3–0 Jarkko Pynnönen (Konsta Hirvonen)

28.41 4–0 Viljami Wacklin (Aleksi Halme, Eetu Peltola)

28.59 5–0 Jolle Nikander (Eetu Peltola)

45.44 6–0 Juuso Perttilä (Erkka Seppälä, Julius Valtonen) YV

48.02 6–1 Leevi Tukiainen

58.15 6–2 Ville Österman (Oliver Kinnunen, Erno Ripatti)