Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa nälkäisenä napapiirille – ”Yhdistää tätä jengiä entisestään”

14.11.2019

Lyhyt maajoukkuetauko on ohi ja Kiekko-Vantaa palaa tositoimiin perjantaina, kun lohipaidat matkustavat sarjajumbo Rovaniemen Kiekon vieraaksi Lappi Areenalle.

Kiekko-Vantaalla on edessä viikonloppuna kauden pisin vieraskiertue. Lohipaidat kohtaavat perjantaina Rovaniemellä RoKin ja lauantaina vastaan asettuu sarjanousija Kajaanin Hokki.

Vantaan kiekkoylpeys lähtee jahtaamaan täyttä pistepottia vieraskiertueelta. Lohipaitojen täytyy pystyä pelaamaan kypsää vieraskiekkoa, puolustamaan tiiviisti ja käyttämään maalipaikkansa tehokkaasti. Jokaisen pelaajan täytyy laittaa jälleen parasta pöytään joukkueen eteen.

– Hyvillä mielin lähdetään reissuun. Uskon, että tämä kolmen päivän reissu yhdistää tätä jengiä entisestään. Lähdemme hakemaan kahta voittoa, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Kari Haakana kertoo.

Kiekko-Vantaa lähti tauolle kaksi maukasta kotivoittoa allaan. Valmentajavaihdoksen jälkeen vetovastuun ottaneen Kari Haakanan alaisuudessa kaatui ensin 25-vuotisjuhlaottelussa SaPKo ja viime viikon keskiviikkona lohipaidat kukistivat Mestis-klassikossa arkkivihollisensa TUTO:n maalein 3–2.

– Itseluottamuksen kannalta ne olivat todella tärkeitä voittoja. Nyt iso asia on myös se, että peli kehittyy, Haakana sanoo.

Maajoukkuetauolla Kiekko-Vantaa latasi akkuja ja harjoitteli määrätietoisesti.

– Hyökkäyspeliä ja oman pään lähtöjä olemme eniten viilanneet, Haakana valottaa.

Kiekko-Vantaa matkustaa torstaina Ouluun, jossa joukkue harjoittelee perjantaiaamuna. Illan ottelun jälkeen suuntana on Kajaani.

– Ravinto ja lepo ovat isossa roolissa. Elät kuin urheilija, siitä tässä on kyse. Jokaisen tulee olla valmis pelaamaan.

Lohipaitojen kultakypärää kantaa juonikas ja taitava pelintekijä Harri Kainulainen. Sisäisessä pistepörssissä seuraavina tulevat tulokkaiden pistepörssin kolmantena oleva Eetu Mäki, mailataituri Joonas Niemelä ja luottosentteri Mikael Saha.

Kiekko-Vantaa löytyy sarjataulukosta sijalta 10. Lohipaidat ovat saalistaneet 14 ottelusta kasaan yhtä monta pistettä. Matkaa pudotuspeliviivaan on nyt kolme pistettä.

Perjantain vastustaja RoKi on sarjassa viimeisenä. Santeri Immosen luotsaama joukkue on raapinut 11 ottelusta kasaan yhdeksän pistettä.

Sarjassa vähiten maaleja tehnyt RoKi joutui siirtämään monta kotiottelua jääongelmien vuoksi. Nyt Lappi Areenan jää on jälleen kunnossa ja viime kaudella ensimmäisen kerran seurahistoriassa pudotuspeleihin Mestiksessä edennyt RoKi pääsee puolentoista kuukauden tauon jälkeen kotiyleisön eteen.

Edellisen ottelunsa lähes kaksi viikkoa sitten pelannut RoKi ei välttämättä materiaaliltaan ole sarjan kovimpia joukkueita, mutta sitä on turha aliarvioida. Yritteliään ryhmän avainpelaajia ovat ykköstorjuja Paavo Hölsä, puolustajat Niko Mikkola sekä Ville Väinölä ja hyökkääjät Olli Iisakka, pelintekijä Kasper Elo, Sport-laina Miro Lehtimäki, Niko Lahtinen ja kultakypärä Olli-Matti Järvelä.

RoKi lähtee iltaan neljän ottelun mittaisessa tappioputkessa. Joukkueen vahvuudet ovat hyvin tiedossa.

– RoKi on hyvä kotijoukkue. He antavat kovaa painetta kotikaukalossa ja siihen pitää olla valmiina. Meidän täytyy uskaltaa pelata kiekolla, eikä roiskia turhaan. Pelataan lavasta lapaan, käännetään peliä nopeasti ja huolellisesti, niin hyvä tulee, Haakana pohtii.

RoKi–K-Vantaa perjantaina klo 18.30 Lappi Areenalla. Ottelun kotisohville tarjoilee Ruutu -palvelu.

Seuraa heitä:

#12 Oskari Latvala, Kiekko-Vantaa

– Kiekko-Vantaan juniorimyllyn kirkkain jalokivi tekee Mestis-debyyttinsä ykkösketjussa. Vasta 16-vuotias hyökkääjälupaus on paukuttanut hurjalla tahdilla pisteitä niin B-nuorten SM-sarjassa kuin Nuorten Mestiksessäkin. Taitava ja lahjakas peluri, jolta löytyy hyvä pelisilmä ja tekee kahteen suuntaan vahvasti töitä.

#77 Olli Iisakka, RoKi

– Toista kautta RoKissa pelaava espoolaislaituri on ollut yksi lappilaisten alkukauden pirteimmistä hahmoista. Liikkuu isokokoiseksi pelaajaksi hyvin ja omaa hyvän maalivainun. Lopullisen läpimurron kynnyksellä.

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaan hyökkääjälupaus Eetu Mäki on tulokkaiden pistepörssissä kolmantena.

– Kiekko-Vantaan pelaajista Joonas Niemelä, Joel Sund ja Eetu Mäki ovat päässeet tehopisteille kahdessa edellisessä ottelussa.

– Kiekko-Vantaa ja RoKi ovat kohdanneet Mestis-historiassa 21 kertaa. Voitot ovat lohipaidoille 12–9. Viime kaudella joukkueet kohtasivat neljä kertaa ja voitot menivät tasan 2–2.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Harri Kainulainen 4+9=13

2) Eetu Mäki 5+6=11

3) Joonas Niemelä 5+4=9

4) Mikael Saha 3+5=8

5) Ville-Valtteri Mustonen 2+5=7

RoKin sisäinen pistepörssi:

1) Olli-Matti Järvelä 4+4=8

2) Olli Iisakka 4+3=7

3) Kasper Elo 1+6=7

4) Ville Väinölä 1+5=6

5) Niko Mikkola 1+5=6

Mestis