Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa nälkäisenä Forssaan – ”Työmoraali oltava tapissa jatkossakin”

19.11.2020

Kiekko-Vantaa matkustaa perjantaina sarjanousija Forssan Palloseuran vieraaksi. Lohipaitojen kokoonpanossa ensiesiintymisensä tekevät puolustajat Elias Ulander ja Saku Salmela.

Kiekko-Vantaa ja 13 vuoden tauon jälkeen Mestikseen palannut FPS:n iskevät yhteen perjantaina Forssassa. Odotettavissa on kuuma ja fyysinen kamppailu arvokkaista sarjapisteistä.

– Meidän täytyy pystyä pelaamaan aktiivinen ja fiksu peli. Vastassa on supersitkeä ja superkurinalainen joukkue. Meillä pitää olla aseet murtamaan vastustajan tiivis viisikko, Kiekko-Vantaan valmentaja Jani Manninen kertoo.

Kiekko-Vantaa on sarjassa sijalla 11, pistekeskiarvolla 1,27. Lohipaitojen kahdeksan ottelun mittainen tappioputki katkesi viime perjantaina Trio Areenalla, kun Kiekko-Vantaa otti 5–4-kotivoiton TUTO:sta tulikuuman Oliver Kiljusen (2+1), Eetu Peltolan, Jolle Nikanderin (1+1) ja kultakypärä Erkka Seppälän maaleilla (1+2).

– Viime viikon peleissä työmoraali oli yhtä erää lukuun ottamatta tapissa ja niin sen pitää olla myös jatkossa, Manninen sanoo.

Viime viikolla Kiekko-Vantaa joutui operoimaan kolmella ketjulla. Pelaajia on edelleen sivussa loukkaantumisten takia ja Jokereiden koronatilanteen vuoksi, mutta pakistoon uusina niminä saapuivat liigakaukaloista tutut Elias Ulander ja paluumuuttaja Saku Salmela. Molemmat tekevät ensiesiintymisensä tällä kaudella lohinutussa perjantaina Forssassa.

Kiekko-Vantaan kultakypärää kantaa sentterivirtuoosi Erkka Seppälä. Kovassa liekissä on tällä hetkellä myös Oliver Kiljunen, joka on tehnyt kolmeen edelliseen otteluun peräti kuusi maalia.

Mestikseen nostettu FPS on sarjassa viimeisenä pistekeskiarvolla 0,40. Forssan Palloseura on voittanut 15. pelaamastaan ottelusta kaksi, mutta pelannut voitosta loppuun saakka sarja-avausta lukuun ottamatta jokaisessa pelissä.

– Oli vastustaja kuka tahansa ja peli missä tahansa, niin tämän tason urheilijan ja joukkueen pitää saada maksimisuoritus irti. Ei meillä ole varaa ketään aliarvioida. Oma tekeminen kun on tapissa, niin pelaamme joka ilta voitosta, mutta jos annamme löysää, niin sitten ollaan joka kerta vaikeuksissa, Manninen tietää.

FPS on kuuden ottelun mittaisessa tappioputkessa, jonka aikana se ei ole kerännyt pistettäkään. Keskiviikkona FPS koki 0–2-tappion kotikaukalossa TUTO:lle.

FPS:n ykköstykki on ollut alkukaudella puolustaja Paavo Tyni, joka kantaa joukkueensa kultakypärää.

Kiekko-Vantaa ja FPS ovat kohdanneet runkosarjassa kolme kertaa: sarja-avauksessa lohipaidat otti 9–0-murskavoiton, lokakuun alussa Kiekko-Vantaa raapi 2–1-vierasvoiton, mutta viimeksi lokakuun lopulla FPS nappasi kotonaan loppuhetken maalilla 3–2-voiton. Lohipaidoilla onkin siis nyt revanssin paikka.

FPS–Kiekko-Vantaa perjantaina klo 18.30 Forssan jäähallissa. Ottelua voit seurata Ruutu -palvelussa ja muun muassa Tikkurilan Shamrockin sporttikabinetissa.

Seuraa heitä:

#22 Elias Ulander, Kiekko-Vantaa

Debyytti lohipaidassa edessä. Puolustajalta löytyy liigakokemusta löytyy ja tehnyt hyviä pistemääriä junioreissa.

#87 Teemu Karjalainen, FPS

Kesken kauden FPS-paitaan liittynyt hyökkääjä on tullut tehokkaasti Mestis-kartalle. Se ei olle yllätys, sillä pelurin vikaa löytyy. Tehnyt hyvää jälkeä Suomi-sarjassa.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Erkka Seppälä 5+12=17

2) Juuso Perttilä 3+12=15

3) Oliver Kiljunen 9+5=14

4) Julius Valtonen 2+10=12

5) Nuutti Viitasalo 3+8=11

FPS:n sisäinen pistepörssi:

1) Paavo Tyni 2+8=10

2) Juhani Tamminen 3+5=8

3) Totte Moberg 3+2=5

4) Teemu Karjalainen 2+3=5

5) Joonas Uimonen 0+5=5

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaan hyökkääjä Oliver Kiljunen on tehnyt kolmessa edellisessä ottelussa kaksi maalia per peli.

– Kiekko-Vantaan kapteeni Julius Valtonen on kahden tehopisteen päässä 100 tehopisteen rajapyykistä. Valtonen lähtee iltaan kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa.

– Kiekko-Vantaan kultakypärä Erkka Seppälä on kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa. Seppälä on onnistunut kahdessa edellisessä ottelussa maalinteossa.

 

Mestis