Kiekko-Vantaa murskasi Peliitat kauden tärkeimmällä hetkellä – ”Tärkeä voitto, mutta matka jatkuu”

23.02.2020

Kiekko-Vantaa nappasi arvokkaat kolme pistettä kaatamalla Trio Areenalla sunnuntaina Peliitat väkevän peliesityksen jälkeen maalein 7–1.

Karsintapeikkoa vastaan taistelevat sekä pleijaripaikkaa vielä hamuavat Kiekko-Vantaa ja Peliitat iskivät yhteen sunnuntaina Trio Areenalla.

Kiekko-Vantaa löi pöytään jämäkän esityksen kotiyleisön edessä. Lohipaidat jatkoivat hyvää puolustuspelaamista, mutta oli nyt myös tehokas hyökkäyspäässä.

Kiekko-Vantaa palasi voittojen tielle komealla 7–1-voitolla Peliitoista.

– Meiltä kokonaisuudessaan uskottava ja hyvä kotiesiintyminen. Oltiin tehokkaita paikoissa ja vaikeiden aikojen jälkeen eheä peli, jossa vapautuneisuus tuli sieltä esiin vaihto vaihdolta. Tärkeä voitto, mutta ei me voida jäädä tähän kiinni, vaan matka jatkuu. Työn ääreen, koska oikotietä onneen ei ole, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jani Manninen kertoi.

Kiekko-Vantaa tuli peliin vahvasti ja menikin viiden minuutin pelin jälkeen 1–0-johtoon Petteri Villasen hienolla yksilösuorituksella.

Kiekko-Vantaa jatkoi vahvoja otteita myös toisessa erässä. Se puolusti hyvin ja iski vaarallisesti puolustuspään riistojen jälkeen vastaan.

Kahden maalin sunnuntaipuhdetta viettänyt Mikael Saha niittasi maalin edestä 2–0-osuman Samuel Sikstuksen vahvasta esityöstä.

Peliitat osoitti vaarallisuutensa, kun pakkien pistepörssin voitosta taisteleva Aapo Ahola tarjoili poikkisyötöstä tontin Joona Lankiselle, joka tinttasi vieraat maalin päähän.

Kiekko-Vantaa ei tästä häkeltynyt, vaan jatkoi laadukasta tekemistä kahteen suuntaan ja oli tehokas paikoissaan. Roope Niskanen iski vastahyökkäyksestä kauden ensimmäisen maalinsa tarkalla kudilla längistä sisään ja Julius Valtonen taituroi maalin edestä pehmeillä käsillä tilanteeksi jo 4–1.

Kiekko-Vantaa pelasi hyvän kolmannen erän johtoasemassa ja piti jalan kaasulla läpi kamppailun. Lohipaidat jauhoivat rumat numerot taululle, kun ensin erän alkuun Eetu Mäki pyssytti Petteri Villasen tarjoilusta ylivoimalla tilanteeksi 5–1, upean kamppailun pelannut Julius Valtonen nautiskeli maalin edestä Oliver Kiljusen passista 6–1-osuman ja Mikael Saha iski loppulukemat taidokkaalla yksilösuorituksellaan nostaen laatan rystyllä etuylänurkkaan.

Kiekko-Vantaa tylsytti vastustajan sarjan parhaan ylivoiman ja maalissa Waltteri Ignatjew torjui huippukamppailun.

– Oli hyvä peli meiltä tänään. Jaksettiin painaa 60 minuuttia hommia. Tehtiin niitä hommia mistä puhuttu. Vielä ei ole kahden maalin peliä tähän kauteen tullut, niin kaikki otetaan vastaan, Julius Valtonen kommentoi.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu keskiviikkona vierasottelulla TUTO:a vastaan.

Kiekko-Vantaa–Peliitat 7–1 (1–0, 3–1, 3–0)

4.48 1–0 Petteri Villanen (Joonas Niemelä, Eetu Mäki)

23.28 2–0 Mikael Saha (Samuel Sikstus) SR

26.25 2–1 Joona Lankinen (Aapo Ahola, Aleks Haatanen)

28.28 3–1 Roope Niskanen (Keni Karalahti, Ville-Valtteri Mustonen)

37.36 4–1 Julius Valtonen (Oliver Kiljunen)

40.51 5–1 Eetu Mäki (Petteri Villanen, Jack Glover) YV

49.16 6–1 Julius Valtonen (Oliver Kiljunen, Harri Kainulainen)