Kiekko-Vantaa murskasi Kooveen Hakametsässä

04.09.2020

Mestis-kauteen valmistautuva Kiekko-Vantaa nappasi upean 5–0-voiton perjantaina Hakametsässä.

Kiekko-Vantaa ja Koovee iskivät yhteen perjantaina legendaarisessa Hakametsän jäähallissa. Ottelusta kehkeytyi jäähyjen sävyttämä kamppailu, jossa lohipaidat olivat pari potkua edellä.

Avauserässä Kiekko-Vantaa joutui tappamaan kahdeksan minuutin edestä alivoimaa ja teki sen mallikkaasti. Joukkue laittoi kroppaa likoon ja erinomaisen ottelun torjunut Samuel Jukuri toimi viimeisenä lukkona.

Toisessa erässä puolestaan Kiekko-Vantaa avasi maalihanat onnenkantamoisellla, kun Samu Poutasen laukauksen jälkeisen irtokiekon kauhoi omaan maaliin Koovee-puolustaja.

Se vapautti lohipaitojen peliä ja Kiekko-Vantaa ottikin selvän otteen pelistä. Aku Kinnari iski vanhassa kotihallissaan hienojen harhautusten päätteeksi läpiajosta tilanteeksi 2–0.

Loistavan ottelun pelannut Juho Jokiharju nautiskeli läpiajosta tarkalla laukauksella ylivoimalla tilanteeksi 3–0 vanhaa seuraansa vastaan. Maaliin upean avaussyötön sinisellle pakkien väliin tarjoili Eetu Peltola.

Koovee-pakki Jimi Kaasinen hölmöili itsensä suihkuun toisessa erässä ja Kiekko-Vantaa rokotti maalilla, joka oli suorastaan silkkaa taidetta. Maestro Erkka Seppälä ja Oliver Kiljunen repivät syötöillään Kooveen neliön halki, poikki ja pinoon ja lopulta Viljami Wacklin puttasi takatolpalta tyhjiin.

Erän lopussa Juho Jokiharju laukoi ylivoimalla jo tilanteeksi 5–0 illan toisella osumallaan.

Kolmannessa erässä joukkueet pääsivät pelaamaan enemmän tasakentällisin. Kiekko-Vantaa nosti ajoittain jalkaa kaasulta, mutta oli kuitenkin enemmän pelin päällä.

Kiekko-Vantaa nappasi viikon kahdesta Koovee -ottelusta molemmista voitot. Peli on nytkähtänyt eteenpäin jokaisella osa-alueella, mutta tekemistä riittää edelleen.

– Hyvä esitys meiltä. Ensimmäinen erä pelattiin alivoimaa ja toinen ylivoimaa ja kolmas tasakentällisin. Rankka viikko takana, kun olemme menneet kaksi kertaa päivässä lujaa, niin siihen nähden tämä oli hieno esitys, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi.

– Ylivoimaan ja alivoimaan voi olla tyytyväinen. Tasakentällisin ei peli valmista ole, mutta avauspelaaminen ja hyökkäyspeli otti harppauksia, Oman pään asioissa on eniten vielä hiottavaa, Niskanen jatkoi.

Kiekko-Vantaa pelaa ensi viikolla kolme harjoitusottelua: keskiviikkona lohipaidat matkustavat Forssan Palloseuran vieraaksi ja viikonloppuna kohdataan Ketterä kahdesti.

Koovee–Kiekko-Vantaa 0–5 (0–0, 0–5, 0–0)

22.41 0–1 Samu Poutanen (Miika Heiskari)

23.34 0–2 Aku Kinnari (Oliver Kiljunen)

30.38 0–3 Juho Jokiharju (Eetu Peltola, Erkka Seppälä) YV

32.42 0–4 Viljami Wacklin (Oliver Kiljunen, Erkka Seppälä) YV

37.10 0–5 Juho Jokiharju (Jolle Nikander, Aku Kinnari) YV