Kiekko-Vantaa murskasi Kooveen – ”Ehjä 60-minuuttinen joukkueelta”

27.02.2021

Kiekko-Vantaa nappasi maukkaan 6–1-voiton Kooveesta lauantaina Trio Areenalla. Lohipaitojen tehonyrkki Oliver Kiljunen-Erkka Seppälä–Julius Valtonen oli hurjassa iskussa.

Kiekko-Vantaa ja Koovee iskivät yhteen Tikkurilan kiihkeässä ja vähän myös kiimaisessakin lauantai-illassa.

Lohipaidoilla oli alla perjantailta totaalinen ohipeli FPS:ää vastaan, jossa hyvää oli ainoastaan viimeinen erä ja maalivahti Waltteri Ignatjewin otteet.

Kiekko-Vantaa teki huikean tasonnoston siitä ja pelasi todella ehjän 60-minuuttisen. Tulos oli sen mukainen, kun valotaululla komeilivat päätössummerin soidessa 6–1-lukemat.

– Hieno esitys koko joukkueelta. Oltiin pelin päällä 60 minuuttia. Tehtiin hirveä tasonnosto eilisestä. Laitoimme perusasiat kuntoon, niin sitten se alkaa näyttää tältä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi.

Kiekko-Vantaa tuli nyt todella vahvasti peliin ja otti heti alusta saakka kuskin paikan. Lohipaidat olisivat voineet tehdä 3–4 maalia, sillä paikkoja oli paljon.

Kiekko-Vantaa siirtyi avauserässä ylivoimalla 1–0-johtoon, kun Juuso Perttilä tarjoili upean passin takatolpalle ja maestro Erkka Seppälä laittoi limpun sisään.

Toisessa erässä Kiekko-Vantaa jatkoi vahvaa tekemistä ja selvitti hienosti alivoimat. Lohipaidat lisäsivät johtoa: ensin Eemeli Jeskanen veivasi tilanteeksi 2–0 maalin edestä ja kultakypärä Erkka Seppälä täräytti erän lopulla upealla kudilla tilanteeksi 3–0.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa laittoi pelin pakettiin ja pelasi hienosti johtoasemassa. Juonikas sentterivirtuoosi Seppälä tarjoili heti erän alussa Jarkko Pynnöselle paikan, josta puolustaja latasi kiekon reppuun ja nosti kädet kohti kattoa.

Koovee rikkoi kuparisen ylivoimalla erän puolivälin jälkeen, kun konkarisentteri Henri Tuominen nasautti laatan ylänurkkaan.

Kiekko-Vantaa kuittasi tilanteen heti maalin jälkeisessä vaihdossa, kun taikuri Julius Valtonen veivasi paikan Oliver Kiljuselle. Maalitykki viimeisteli varmasti kauden 14. maalinsa. Kippari Valtonen vietti neljän syöttöpisteen iltaa.

Loppulukemat 6–1 taiteili maagisella yksilösuorituksella tohtori Juuso Perttilä.

Maalissa Samuel Jukuri oli jällleen huikea. Waltteri Ignatjew tuli toisessa erässä kolmeksi minuutiksi maalille ja otti muutaman tärkeän torjunnan myös.

– Seppälän ketjulta hieno peli, Jukuri oli maalissa loistava ja Jaako Manniselle ensimmäiset kunnon minuutit ja poika pelasi hienosti. Todella hyvä peli koko jengiltä, Niskanen hehkutti.

Seitsemäntenä sarjassa oleva Kiekko-Vantaa jatkaa kauttaan ensi perjantaina kotiottelulla Peliittoja vastaan.

Kiekko-Vantaa–Koovee 6–1 (1–0, 2–0, 3–1)

6.06 1–0 Erkka Seppälä (Juuso Perttilä, Julius Valtonen) YV

29.03 2–0 Eemeli Jeskanen (Eetu Peltola, Oliver Kiljunen)

39.16 3–0 Erkka Seppälä (Eetu Peltola, Julius Valtonen)

41.04 4–0 Jarkko Pynnönen (Erkka Seppälä, Julius Valtonen)

52.06 4–1 Henri Tuominen (Karri Aho, Lauri Huhdanpää) YV

52.31 5–1 Oliver Kiljunen (Julius Valtonen)

57.17 6–1 Juuso Perttilä (Miika Heiskari, Viljami Wacklin)