Kiekko-Vantaa murskasi Hokin – voittoputki kasvoi neljään otteluun

16.11.2019

Kiekko-Vantaa nappasi neljännen perättäisen voittonsa kaatamalla Kajaanin Hokin maalein 7–1.

Kiekko-Vantaa ja sarjanousija Hokki iskivät yhteen lauantaina Kajaanissa. Lohipaidat oli tyty vieras ja haki jo neljännen perättäisen voittonsa tyylikkäällä peliesityksellä.

Kiekko-Vantaa oli heti alusta saakka pelin päällä ja käytti omat saumansa tehokkaasti. Joukkue teki voittavia asioita, paiski töitä ja tulos näkyi lopulta taululla.

– Numerot ehkä mairittelee, mutta todella tyytyväinen olen kolmeen pisteeseen ja koko viikonloppuun. Viisi pistettä mukaan pitkältä reissulta, niin siihen pitää olla tyytyväinen, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Kari Haakana kertoi taiston tauottua.

Kiekko-Vantaa siirtyi avauserässä 1–0-johtoon, kun puolustaja Eetu Torpströmin viivakuti upposi melkoisessa kaaressa sisään. Hokin tasoitus oli yhtä onnekas, sillä Samu Pyykkösen heitto maalille meni Keni Karalahden kautta sisään.

Lohipaidat ottivat kuitenkin johdon ennen erätaukoa, kun Julius Valtonen sai viimein ketsuppipullon auki ladattuaan lämärillä limpun takanurkkaan vasta 16-vuotiaan hyökkääjälupauksen Oskari Latvalan syötöstä.

Toisessa erässä lohipaidat iski paikoista maalit ja pelasi tylyä lätkää. Maalissa Aleksanteri Heiskanen oli jälleen kerran maaginen.

Taitava luottosentteri Mikael Saha pamautti ylivoimalla oikealta pointilta tilanteeksi 1–3. Kahden miehen ylivoimalla tehot 1+2 räpännyt puolustaja Roope Reini tälläsi tilanteeksi 1–4 ja taikuri Joonas Niemelä (1+1) peippaili tilanteeksi pian jo 1–5.

Kolmas erä oli lohipaidoilta varmaa tekemistä. Hokilla oli omat paikkansa ylivoimalla, mutta pelin voittajasta ei ollut enää epäselvyyttä.

Lohipaidat kaunistelivat lopussa vielä lukemia, kun ensin upean ottelun pelannut Petteri Villanen upotti tyhjään rysään lukemiksi 1–6 ja 36 sekuntia ennen loppua Villanen tarjoili huikean passin Eetu Mäen lapaan, joka jatkoi pitkää maaliputkeaan puttaamalla loppulukemiksi 1–7. Vantaalaisten tehopelaajiin kuului myös kolme syöttöpistettä kirjauttanut Samuel Sikstus.

Lohipaitojen juonikas ja taiturimainen hyökkääjä Joonas Niemelä oli tyytyväinen viikonlopun kahteen voittoon.

– Meillä on Mäen ja Villasen kanssa siinä ketjussa hyvät kemiat ja tuntuu kulkevan. Kuusi pistettä olisi ollut otettavissa kyllä tältä reissulta. Tänään tämä oli loppujen lopuksi rutiini kolme pistettä. Olimme parempia tänään.

Kiekko-Vantaa pelaa seuraavan kerran ensi perjantaina, kun Trio Areenalle vieraaksi saapuu Koovee.

Hokki–Kiekko-Vantaa 1–7 (1–2, 0–3, 0–2)

2.44 0–1 Eetu Torpström (Petteri Villanen, Samuel Sikstus)

3.56 1–1 Samu Pyykkönen (Jesse Niskanen, Juho-Ville Kyllönen)

12.43 1–2 Julius Valtonen (Oskari Latvala, Samuel Sikstus)

23.46 1–3 Mikael Saha (Roope Reini) YV

29.49 1–4 Roope Reini (Joonas Niemelä) YV2

34.07 1–5 Joonas Niemelä (Roope Reini, Eetu Mäki)

55.14 1–6 Petteri Villanen (Miika Heiskari) AV TM