Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa mittaamaan tasoaan Heinolaan – ”Nyt nähdään missä mennään”

19.08.2019

Kiekko-Vantaa pelaa keskiviikkona harjoituskauden toisen ottelunsa, kun 25-vuotisjuhlakauteen valmistautuvat lohipaidat matkustavat Heinolaan rajusti uudistuneen Peliittojen vieraaksi.

Kiekko-Vantaa aloitti harjoituskautensa viikko sitten kaatamalla Jokereiden A-nuoret Trio Areenalla maalein 3–1. Lohipaitojen maaleista vastasivat tehot 1+1 mieheen keränneet Oliver Kiljunen sekä Julius Valtonen ja loppulukemat tyhjään rysään niitannut sentterivirtuoosi Harri Kainulainen. Ensimmäiseksi otteluksi esitys oli Vantaan kiekkoylpeydeltä mainio.

Tällä viikolla Kiekko-Vantaalla on edessä kaksi kovaa harjoitusottelua Mestis-joukkueita vastaan, kun keskiviikkona Heinolassa vastaan asettuu rajusti uudistunut Peliitat ja perjantaina tiukka viikko huipentuu Tikkurilassa arkkivihollisen TUTO:n kohtaamiseen.

– Olemme päässeet valmistautumaan suunnitelmien mukaan, mutta nyt tarvitsemme nämä pelit kertomaan missä menemme ja mitä asioita pitää tarkentaa. Luonnollisesti haluan nähdä niitä asioita kaukalossa, joista olemme puhuneet ja harjoitelleet. Olemme käyneet kattavasti meidän pelaamista läpi ja nyt pitäisi vähitellen niiden asioiden alkaa näkymään kaukalossa. Oletan, että sieltä tulee vastaan hyvin harjoitellut ja hyvässä tilassa oleva Peliitat. Uskon, että hyvä kiekkopeli tähän kohtaa preseasonia tulee, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jesse Welling kertoo. 

Seuran 25-vuotisjuhlakaudelle kapteeniksi nimetty Erno Hopponen odottaa kuluvan viikon koitoksia innolla.

– Todella paljon odotan näitä pelejä, sillä pelaaminen on parasta ja siksi tätä juttua tehdään. Mitään Jokereiden A-nuorilta pois ottamatta, mutta nyt on mukava päästä pelaamaan niitä jengejä vastaan, joita kohtaamme, kun aloitamme pelaamaan pisteistä. Nyt nähdään missä mennään.

– Tärkeintä näissä peleissä on nähdä se missä menemme ja mitä asioita erityisesti täytyy parantaa. Harjoitellut asiat tulevat näkymään pelissä ja koko ajan pelaajat pääsevät paremmin kiinni taas pelirytmiin. Kun ei pelata pisteistä, niin suorituspaineita ei nyt ole mukana. Pitää vaan antaa mennä, mutta maltti täytyy säilyttää.

Peliitoille kyseessä on harjoituskauden ensimmäinen ottelu. Joukkue on uusiutunut rajusti, mutta kasassa on nuorekas ja hyvin liikkuva ryhmä, jota ei sovi tippaakaan aliarvioida. Peliittojen avinpelaajia ovat muun muassa puolustaja Aapo Ahola ja Santeri Koponen sekä hyökkääjät Sakke Hämäläinen ja viime kauden paras pistemies Pasi Kouvalainen.

Kesken viime kauden Peliittojen päävalmentajaksi Pelicansin A-nuorista tullut Vesa Petäjä sai joukkueen jo viime kauden lopulla hyvään iskuun, mutta sarjapaikan se joutui uusimaan kuitenkin karsintojen kautta. Heinolalaisten voidaan odottaa olevan hankala vastustaja alkavalla sesongilla kenelle tahansa.

Viime kaudella Kiekko-Vantaa ja Peliitat kohtasivat Mestiksen runkosarjassa neljä kertaa. Lohipaidat voittivat näistä kolme kohtaamista.

Peliitat–Kiekko-Vantaa keskiviikkona klo 18.30 Heinolan jäähallissa.  

Seuraa heitä:

Mikael Saha, Kiekko-Vantaa

Porin Ässistä saapunut sentteri on yksi tulevan kauden mielenkiintoisimmista nimistä koko sarjassa. Taitava sentteri nakutti junioreissa hurjalla tahdilla pinnoja taululle, mutta SM-liigassa ruutu jäi usein pieneksi. Nyt Saha saa pelata enemmän vahvuuksillaan ja suuressa roolissa tulosyksikössä. Näkee kentän hyvin ja pelaa luotettavasti kahteen suuntaan.

Sakke Hämäläinen, Peliitat

Viime kaudella Nuorten SM-liigan parhaaksi pelaajaksi valittu sentterilupaus joutuu heti isoon rooliin kärkiketjuissa. Pelasi jo viime kaudella paljon Mestistä ja entuudestaan tuttu päävalmentaja auttavat rytmiin pääsemisessä. Juonikkuutta ja hyökkäyspään taitoja piisaa. Tämän nuorukaisen pelaamista kannattaa seurata tarkasti.

Mestis