Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa matkustaa torstaina Kooveen vieraaksi

30.09.2020

Kiekko-Vantaa kohtaa torstaina Hakametsässä Kooveen. Lohipaidat janoavat paluuta voittojen tielle.

Kiekko-Vantaa pelaa tällä viikolla kaksi tärkeää ottelua. Torstaina lohipaidat matkustavat Kooveen vieraaksi Hakametsään ja lauantaina joukkueet kohtaavat Tikkurilassa.

– Lähdemme hakemaan kuutta pistettä. Kaksi kovaa peliä on edessä ja parasta pitää lyödä pöytään. Koovee on vahvistunut treenipeleistä ja aloitti kauden kahdella voitolla, Kiekko-Vantaan valmentaja Jani Manninen kertoo.

Kiekko-Vantaa aloitti kauden viikko sitten torstaina 9–0-murskavoitolla sarjanousija Forssan Palloseurasta. Samuel Jukuri torjui nollapelin ja maaliverkkoa heiluttivat Juho Jokiharju (2+1), Miika Heiskari (2+0), Konsta Hirvonen (1+1), Jolle Nikander, Oliver Kiljunen (1+1), Rasmus Lahnaviik (1+1) ja Eetu Mäki.

Viime lauantaina lohipaidat taipuivat kauden ensimmäisessä paikallispelissä Kiekko-Espoon vieraana 0–1.

– Molemmista viime viikon peleistä on otettu opiksi ja käyty asioita läpi. Menemme aikataulussa pelin kanssa ja lähdemme luottavaisin mielin Tampereelle, Manninen sanoo.

Lauantaina Kiekko-Vantaa kaatui tehottomuuteen. Tasaisessa paikalliskamppailussa lohipaidoilla oli omat paikkansa, sai pelata runsaasti ylivoimaa ja hallitsikin peliä enemmän. Maalipaikat jäi kuitenkin käyttämättä.

– Vastustajan viisikon sisälle pitää päästä ja silloin olemme vahvoilla kun sinne päästään. Meidän täytyy olla valmiita maksamaan hintaa maaleista, Manninen toteaa.

Kiekko-Vantaa ja Koovee pelasivat harjoituskaudella kaksi ottelua. Lohipaidat voitti molemmat: Myyrmäessä 4–2-lukemin ja Hakametsässä puolestaan 5–0.

Koovee aloitti viime viikolla Mestiksen kahdella voitolla, kun se kaatoi torstaina kotona TUTO:n 4–3 ja perjantaina vieraissa FPS:n 2–1.

Kooveen tahtipuikkoa viime viikolla heiluttivat 20 maalia viime kaudella RoKissa mättänyt Niko Lahtinen, Boston Bruins -laina Joona Koppanen ja sarjan pistepörssiä johtava kanadalainen Liam Finlay. Tämän trion kanssa saa mikä tahansa joukkue olla tässä sarjassa hereillä.

Kooveessa tapahtui tälle kaudella paljon vaihtuvuutta, sillä peräti 11 viime kauden parasta pistemiestä vaihtoi maisemaa. Myös päävalmentaja vaihtui, kun Jukureiden liigajjoukkueen apuvalmentajana neljä kautta toiminut Juuso Hahl tuli puikkoihin.

– Koovee pyrkii paineistamaan paljon ja heillä on luisteluvoimainen joukkue. Ja kun kyse on tamperelaisesta joukkueesta, niin sieltä ei tiedä ikinä mitä sieltä tulee. Heti alusta saakka pitää olla hereillä ja valmis laittamaan kaikki likoon, Manninen pohtii.

Koovee–Kiekko-Vantaa torstaina Hakametsän jäähallissa klo 18.30. Ottelun näyttää Ruutu -palvelu ja fanien virallinen kohatsupaikka Shamrock.

Seuraa häntä:

#20 Juuso Perttilä, K-Vantaa

Taiturimainen laituri tekee peliä ja pystyy myös viimeistelemään itse. Kiekko tottelee lavassa ja tekee sellaisia oivalluksia pelivälineen kanssa, joihin ei ihan kuka tahansa pysty.

#7 Liam Finlay, Koovee

Nopea ja taitava rightin laituri. Pelityyliltään muistuttaa muun muassa Jokereissa pelanneita Tim Stapletonia ja Steve Mosesia. Kanadalainen on kova tekijä tähän sarjaan.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Juho Jokiharju 2+1=3

2) Nuutti Viitasalo 0+3=3

3) Miika Heiskari 2+0=2

4) Oliver Kiljunen 1+1=2

5) Konsta Hirvonen 1+1=2

Kooveen sisäinen pistepörssi:

1) Liam Finlay 2+2=4

2) Joona Koppanen 1+2=3

3) Niko Lahtinen 0+2=2

4) Ville Pelttari 1+0=1

5) Santeri Silllanpää 1+0=1

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaa ja Koovee ovat kohdanneet Mestis-historiassa 16 kertaa. Voitot ovat Kooveelle 9–7.

– Viime kaudella Kiekko-Vantaa ei onnistunut Kooveeta voittamaan kertaakaan Hakametsässä. 

– Kiekko-Vantaan Juuso Perttilä on neljän tehopisteen päässä 100 tehopisteen rajapyykistä Mestiksessä. 

 

Mestis