Kiekko-Vantaa matkustaa Kooveen vieraaksi

17.02.2021

Kiekko-Vantaa kohtaa torstaina legendaarisessa Hakametsän jäähallissa sarjakakkosen Kooveen.

Kiekko-Vantaa on Mestiksessä kahdeksantena ja saalistanut 19 ottelusta 25 paunaa. Pistekeskiarvo on 1,32.

Lohipaidat palasi yli kaksi kuukautta kestäneeltä tauolta kaatamalla viime viikolla kahdella tärkeällä ja komealla voitolla.

Perjantaina vieraskaukalossa Kiekko-Vantaa kaatoi Peliitat maalein 4–3 Eetu Peltolan, Mico Luodon (1+1) ja Christian Silfverin (2+0) maaleilla.

Lauantaina Kiekko-Vantaa kukisti Trio Areenalla upean taistelun ja dramaattisten vaihteiden jälkeen Kiekko-Espoon jatkoajalla 4–3 Oliver Kiljusen (1+1), Elias Ulanderin (1+2) ja Julius Valtosen maaleilla (2+0).

Kiekko-Vantaan kultakypärää kantaa juonikas pelintekijävirtuoosi Erkka Seppälä tehoilla 5+16=21.

Koovee on sarjassa toisena vahvan syyskauden myötä. Ensi kaudella Liigaan palaavan Juuso Hahlin luotsaama Koovee on saalistanut 18 ottelusta 35 pistettä ja pistekeskiarvo on 1,94.

Koovee palasi tauolta viime viikolla: torstaina se hävisi kotonaan Peliitoille 2–3, mutta voitti perjantaina vieraskaukalossa sarjajumbo FPS:n 2–1.

Sarjan paras vierasjoukkue Koovee menetti tauolla tähtihyökkääjä Liam Finlayn, Elias Elomaan ja Eero Savilahden. Tilalle ovat saapuneet liigataustainen Tomi Iso-Mustajärvi, SaPKosta sentteri Santeri Aalto sekä ulkomaalaiset Brett Harrison, Artur Turansky ja puolustukseen liittynyt Nicholas Canade.

Kooveen kultakypärää kantaa sarjan kovimpiin maalintekijöihin kuuluva Niko Lahtinen, joka on saalistanut tehot 10+12=22.

Kiekko-Vantaa ja Koovee ovat kohdanneet tällä kaudella neljä kertaa, joista lohipaidat ovat voittaneet vain yhden.

Lohipaidoille iso teema on varmasti tälle viikolle se, että heti alusta saakka päästään omalle tasolle ja jänteen on kestettävä 60 minuuttia. Hölmöt jäähyt on saatava pois ja maalintekoon tarvitaan lisää tylyyttä. Erikoistilannepelaaminen korostuu myös.

Koovee–Kiekko-Vantaa torstaina klo 18.30 Hakametsän jäähallissa. Ottelu pelataan ilman yleisöä. Matsia voit seurata Ruutu -palvelusta ja Tikkurilassa Shamrockissa.

Seuraa heitä:

#11 Julius Valtonen, K-Vantaa

– Kapteeni iski kaksi tärkeää maalia lauantaina paikalliskamppailussa Kiekko-Espoota vastaan. Taitava, juonikas ja nopea laituri. Sarjan parhaita laitahyökkääjiä.

#14 Matias Haaranen, Koovee

– Pienikokoinen kiekollinen puolustaja pelaa isoja minuutteja Kooveen alakerrassa. Taitava kiekon kanssa ja loistava ylivoimapelaaja. Yksi sarjan parhaista kiekollisista pakeista.