Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa matkustaa hakemaan kauden avausvoittoa Savonlinnaan

03.10.2019

Kiekko-Vantaa matkustaa perjantaina Savonlinnan Pallokerhon vieraaksi. Lohipaidat lähtevät jahtaamaan kauden avausvoittoa.

Keväällä 2017 Mestiksen finaaleissa taistelleet Kiekko-Vantaa ja SaPKo iskevät yhteen perjantaina Talvisalon Mediatili Areenalla. Odotettavissa on kuuma ja tiukka vääntö sarjapisteistä.

– SaPKo on hyvä joukkue ja ihan kärkipään porukka tässä sarjassa. Meille tämä on hyvä mittari ja tasoa pitää pystyä nostamaan edelleen. Ajatus ei saa karata yhtään ja jokaisen täytyy tehdä vain asioita paremmin, sillä vaatimustasolla mitä voittaminen tässä sarjassa vaatii, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jesse Welling kertoo.

Kiekko-Vantaa on kolmen pelatun ottelun jälkeen sarjassa viimeisenä. Lohipaidat kärsivät keskiviikkona sarjakärki Kooveen vieraana 3–6-tappion.

– Se oli kova peli ja Koovee oli vahva vastustaja. Pelasimme sitkeästi ja taistelimme voitosta pitkään. Työmoraalin pitää parantua edelleen, Welling sanoo.

Luisteluvoimaisen sekä taitavan Kiekko-Vantaan täytyy parantaa puolustuspeliä ja hyökkäyspäähän kaivataan myös lisää tehoja.

Kiekko-Vantaan kultakypärää kantaa keskushyökkääjä Mikael Saha, joka on saalistanut kolmessa ottelussa tehot 2+2.

SaPKo on sarjassa kolmen ottelun jälkeen viidentenä ja keränneet viisi pistettä. Pasi Räsäsen luotsaamat pässipaidat kaatoi keskiviikkona jännittävien vaiheiden jälkeen vieraskaukalossa Jokipojat maalein 5–4.

SaPKolla on kasassa jälleen laadukas joukkue ja sitä on jälleen povattu kärkikahinoihin. Pässipaitojen avainpelaajiin lukeutuvat maalivahti Roope Urpolahti, puolustajat Ville Tiitinen sekä Julius Marva sekä hyökkääjät Tatu Vihavainen,Atte Karppinen, Toni Henttonen, TPS:n A-nuorista saapunut Tino Sirén ja kultakypärää kantava kapteeni Juuso Forsström.

Savonlinna on ollut lohipaidoille viheliäinen paikka viime vuosina, sillä kuudesta edellisestä vierailusta Kiekko-Vantaa on voittanut ainoastaan yhden. Edellinen voitto Talvisalosta tuli kaksi vuotta sitten.

SaPKo–Kiekko-Vantaa perjantaina klo 18.30 Mediatili Areenalla. Ottelun kotisohville tarjoilee Ruutu -palvelu.

Seuraa heitä:

#16 Eetu Mäki, K-Vantaa

Taitava ja lupaava laitahyökkääjä, joka omaa valtavan potentiaalin pisteiden tekoon. Viime kaudella 57 pistettä Nuorten SM-liigassa pronssijoukkue Sportissa.

#20 Roope Hirvonen, SaPKo

Viime kaudella lohinutussakin pelannut rightin laituri pelaa joka ilta joukkueelle ja pystyy tekemään myös tulosta. Viime kauden Jokereiden A-nuorten kapteeni.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Mikael Saha 2+2=4

2) Joonas Niemelä 1+1=2

3) Samuel Sikstus 1+1=2

SaPKon sisäinen pistepörssi:

1) Juuso Forsström 2+2=4

2) Matias Lainio 1+3=4

3) Tatu Vihavainen 1+3=4

Mestis