Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa matkustaa Forssan Palloseuran vieraaksi – Jukuri jatkaa maalissa, Kiljunen hyökkäykseen

10.10.2020

Kiekko-Vantaa matkustaa tänään sarjanousija Forssan Palloseuran vieraaksi. Kiekko tippuu jäähän Forssan lauantaisaunassa klo 17.

Kiekko-Vantaa on sarjassa viidentenä pistekeskiarvolla 1,80. Lohipaidat ovat voittaneet viidestä ottelustaan kolme.

Eilen Kiekko-Vantaa otti kotiyleisön edessä maukkaan 5–2-voiton Kiekko-Espoosta pääkaupunkiseudun paikalliskamppailussa. Lohipaitojen maaleista vastasivat Nuutti Viitasalo (1+1), Eetu Peltola, Erkka Seppälä (1+3), Juho Jokiharju ja Mico Luoto.

Kiekko-Vantaa paransi pelaamistaan huomattavasti viime viikosta. Ylivoimahyökkäyksiä omiin ei enää juurikaan tullut ja tyhmät jäähyt saatiin karsittua pois. Myös lauantaina lohipaidoilta vaaditaan nappionnistuminen jokaisella osa-alueella ja ylivoimapeliin kaivataan tehokkuutta.

Forssan Palloseura on sarjassa viimeisenä pistekeskiarvolla 0,6. Sarjanousija on voittanut viidestä pelistään yhden.

FPS koki perjantaina 2–5-tappion kotikaukalossa TUTO:a vastaan. Forssalaisten maaleista vastasivat maalihanansa Mestiksessä aukaisseet Totte Moberg ja Samuli Virtanen.

Kiekko-Vantaa ja FPS kohtasivat sarja-avauksessa Trio Areenalla ja tuolloin lohipaidat nappasivat vakuuttavan 9–0-murskavoiton.

Se on varmaa, että FPS tulee lauantaina kovaa kotikaukalossa päälle ja Kiekko-Vantaan täytyy olla heti alusta saakka valmis pelaamaan.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon tulee vain pieniä viilauksia. Oliver Kiljunen tulee hyökkäykseen kolmosketjuun Konsta Hirvosen ja Aku Kinnarin rinnalle, Jolle Nikander ottaa kakkosketjussa eilen loukkaantuneen Viljami Wacklinin paikan ja Samu Poutanen saa nyt vierelleen Roope Niskasen sekä Rasmus Lahnaviikin. Pakkiparit pysyvät ennallaan ja Samuel Jukuri jatkaa tolppien välissä.

FPS–Kiekko-Vantaa tänään klo 17 Forssan jäähallissa. Ottelua voit seurata Ruutu -palvelusta.

Kiekko-Vantaa tänään:

9 Juho Jokiharju–12 Erkka Seppälä–11 Julius Valtonen

20 Juuso Perttilä–15 Jolle Nikander–16 Eetu Mäki

25 Aku Kinnari–26 Konsta Hirvonen–70 Oliver Kiljunen

14 Roope Niskanen–44 Samu Poutanen–40 Rasmus Lahnaviik

 

33 Jarkko Pynnönen–3 Christian Silfver

13 Eetu Peltola–34 Nuutti Viitasalo

86 Mico Luoto–50 Nikke Kettukangas

5 Miika Heiskari

 

35 Samuel Jukuri (1 Waltteri Ignatjew)

Seuraa heitä:

#15 Jolle Nikander, K-Vantaa

Forssalaislähtöinen toisen polven kiekkoilija nousee kakkoskentän keskelle. Taitava, luotettava ja juonikas pelaaja kiekon kanssa. Harjoituskaudella kaksi maalia FPS:n verkkoon Forssassa. Viime kaudella valittiin U20 SM-liigan tähdistökentälliseen Jokereiden A-nuorten kapteenina.

#24 Juhani Tamminen, FPS

Aurinkoprinssi palasi FPS-paitaan, jossa aikoinaan dominoi Suomi-sarjaa. Liigakokemusta reilun 100 pelin verran HIFK:sta ja Ilveksestä. Laadukas sentteri tähän sarjaan ja kellottaa isoja minuutteja illasta toiseen. Vaarallinen pelaaja muun muassa ylivoimalla.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Juuso Perttilä 2+6=8

2) Nuutti Viitasalo 1+6=7

3) Eetu Mäki 3+2=5

4) Mico Luoto 2+3=5

5) Erkka Seppälä 2+3=5

FPS:n sisäinen pistepörssi:

1) Totte Moberg 1+1=2

2) Juhani Tamminen 0+2=2

3) Janne Jokinen 0+2=2

4) Joonas Uimonen 0+2=2

5) Miku Ronkainen 1+0=1

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaan kultakypärä Juuso Perttilä on Mestiksen pistepörssissä viidentenä. Perttilä lähtee iltaan kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa.

– Kiekko-Vantaan Nuutti Viitasalo on pakkien pistepörssissä toisena ja lähtee iltaan kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa.

– Tänään vastakkain on kaksi sarjan huonointa ylivoimajoukkuetta: Kiekko-Vantaan YV-prosentti on 7,69% ja FPS ei ole tällä kaudella ylivoimamaalia tehnyt.

 

Mestis