Kiekko-Vantaa lahjoitti voiton avaimet Kooveelle – selkäranka katkesi päätöserässä

18.12.2019

Kuva: Shaun Duncan

Kiekko-Vantaa koki keskiviikkona Kooveen vieraana kirvelevän tappion viimeisessä ottelussa ennen joulutaukoa. Lohipaidat aloittivat ottelun erinomaisesti ja johti kamppailua 3–1, mutta taipui lopulta lukemin 5–8.

Kiekko-Vantaa ja Koovee iskivät yhteen keskiviikkona legendaarisessa Hakametsän jäähallissa, jossa vietettiin maalikarkeloita.

Lohipaidat aloitti kamppailun erittäin vahvasti ja hallitsi ottelua mielin määrin. Kiekko-Vantaa lähti tauolle 3–1-johtoasemasta ja lukemat olisivat voineet olla huomattavasti rumemmatkin.

Kiekko-Vantaalla oli toisen erän alussa paikat tappaa peli, mutta siinä se ei onnistunut. Jänne ei tällä kertaa kestänyt 60 minuuttia, jota tällä tasolla voittaminen vaatii.

Koovee pääsi peliin mukaan Kiekko-Vantaan istuessa boksissa. Isännät naulasivat erän lopussa kaksi ylivoimaosumaa ja peli oli tasan.

Kolmannessa erässä Koovee rokotti paikoista kovalla prosentilla ja Kiekko-Vantaan puolustuspeli levisi lopussa selkärangan katkettua.

Lohipaitojen maaleista vastasivat Joel Sund (1+1), Joonas Valkonen, Julius Valtonen, Aleksi Halme ja Harri Kainulainen (1+1).

Kooveelta maaliverkkoa heiluttivat Juho Jokiharju (2+0), Miika Heikkilä (1+2), Roby Järventie (2+1), Markus Västilä (1+2), Anton Ollikainen ja Aleksi Luhtalampi.

– Aloitimme hyvin, mutta annettiin peli sitten pois, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Kari Haakana niputti ottelun.

Kiekko-Vantaa lähtee joulutauolle sijalta yhdeksän. Matkaa pudotuspelipaikkaan on kuusi pistettä.

Lohipaitojen kausi jatkuu joulutauon jälkeen lauantaina 28. joulukuuta kotiottelulla Kooveeta vastaan.

Koovee–Kiekko-Vantaa 8–5 (1–3, 2–0, 5–2)

3.16 0–1 Joel Sund (Harri Kainulainen)

6.17 1–1 Juho Jokiharju (Jesper-Juhani Ilvessuo, Karri Aho)

9.34 1–2 Joonas Valkonen (Oliver Kiljunen, Pavol Regenda)

17.09 1–3 Julius Valtonen

35.37 2–3 Miika Heikkilä (Markus Västilä, Roby Järventie) YV

37.51 3–3 Markus Västilä (Miika Heikkilä, Jere Helenius) YV

43.43 4–3 Roby Järventie (Miika Heikkilä, Mikko Pukka)