Kiekko-Vantaa kukisti SaPKon keskiviikkoillan jännitysnäytelmässä

15.12.2021

Kuva: Shaun Duncan

Kiekko-Vantaa nousi upeasti takamatkalta voittoon keskiviikkona kaadettuaan Trio Areenalla SaPKon jännittävien vaiheiden jälkeen voittolaukauskilpailun jälkeen maalein 4–3.

Kiekko-Vantaa ja SaPKo iskivät yhteen keskiviikkona Trio Areenalla, jossa nähtiin jännittävä kamppailu tärkeistä sarjapisteistä.

Kiekko-Vantaa aloitti ottelun tahmeasti ja SaPKo oli pelin päällä ensimmäiset 30 minuuttia. Lohipaitojen maalissa Samuli Tervo antoi torjunnoillaan joukkueelle mahdollisuuden voittaa.

SaPKo rikkoi kuparisen toisessa erässä, kun kultakypärä Kalle Matikainen ohjasi maalin edestä tilanteeksi 0–1.

Kiekko-Vantaa paransi toisen erän puolivälissä peliään ja sai ansaitun tasoituksen, kun Aapo Ahola antoi upean avauksen ja Roope Elimäki viimeisteli läpiajosta 1–1-osuman.

Peli oli kuitenkin tasan vain yhdeksän sekuntia, kun SaPKon puolustaja Tom Grönblom pyssytti hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen viivakudilla taukotilanteeksi 1–2.

Kolmas erä oli tasainen ja molemmilla oli paikkansa sekä hallintahetkensä. SaPKo lisäsi johdon kahteen maaliin ennen erän puoliväliä, kun Matias Rauvola iski onnekkaasti lapaan pomppineen irtokiekon sisään.

Kiekko-Vantaa ei antanut periksi vaan tuli väkisin kahden maalin takaa-ajoasemasta tasoihin. Ensin Jaakko Kuusisto runnoi ylivoimalla tilanteeksi 2–3. Tasoitus nähtiin reilu minuutti ennen loppua lohipaitojen pelatessa ilman maalivahtia, kun Erik Embrich sekä Jaakko Kuusisto pelasivat hyvin yhteen ja Atte Mäkinen viimeisteli tasoituksen kauniisti.

Jatkoajalla molemmilla oli paikkansa ratkoa peli. Vantaalaisilta lähimpänä maalintekoa olivat kultakypärä Miro-Pekka Saarelainen ja puolustaja Ernests Osenieks.

Lopulta voittajasta saatiin selvyys vasta rankkareilla, jotka Kiekko-Vantaa vei Roope Elimäen ja Miro-Pekka Saarelaisen osumilla. Lohipaitojen maalissa Samuli Tervo oli maaginen.

– SaPKo oli ekassa erässä tosi hyvä ja me ei oltu pelivalmiita. Parannettiin toisessa erässä ja molemmilla oli vuoronperään pitkiä hyökkäyksiä. Kolmannessa erässä SaPKo meni 1–3-johtoon, mutta ei annettu periksi ja tultiin väkisin tasoihin. Rankkareilla voitto ja kahteen pisteeseen pitää olla tyytyväinen tänään, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu lauantaina kotiottelulla TUTO:a vastaan.

Kiekko-Vantaa–SaPKo 4–3 VL  (0–0, 1–2, 2–1, 0–0, 1–0)

26.28 0–1 Kalle Matikainen (Eetu Mäki, Tom Grönblom)

37.56 1–1 Roope Elimäki (Aapo Ahola, Eemeli Laine)

38.05 1–2 Tom Grönblom (Matias Mutikainen, Niko Ervasti)

47.27 1–3 Matias Rauvola (Perttu Kiesilä, Eemeli Ylitalo)

53.55 2–3 Jaakko Kuusisto (Atte Mäkinen, Erik Embrich) YV

58.42 3–3 Atte Mäkinen (Jaakko Kuusisto, Erik Embrich) IM

65.00 4–3 Roope Elimäki VL