Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa kohtaa torstaina Myyrmäessä Kooveen – ”Tämä on koko Vantaan juttu”

02.09.2020

Kiekko-Vantaa jatkaa harjoituskauden otteluitaan torstaina kohtaamalla Myyrmäen jäähallissa Kooveen. Kiekko tippuu jäähän klo 19.

Kiekko-Vantaa ja Koovee kohtaavat back to back -otteluissa. Torstaina joukkueet iskevät yhteen Myyrmäessä ja perjantaina Hakametsässä.

– Hienoa, että päästään pelaamaan ja vieläpä peräkkäisinä päivinä. Mukava nähdä Koovee vastustajana, mutta ennen kaikkea kiva juttu seurata miten treenatut asiat siirtyvät peliin, Kiekko-Vantaan valmentaja Jani Manninen kertoo.

Mestis-kauteen valmistautuvat lohipaidat ovat hioneet peliään alkuviikon ja jäällä on menty lujaa kaksi kertaa päivässä.

– Olemme käyneet läpi viisikon yhteistyön asioita ja hyökkäyspelin rakenteita, jotta saadaan joukkue samalle sivulle. Tietenkin se pelin kehittäminen on koko kauden kestävä prosessi, Manninen sanoo.

Kiekko-Vantaa on pelannut kaksi harjoitusottelua: lohipaidat kärsivät toissa viikolla Trio Areenalla 1–4-tappion sarjanousija Forssan Palloseuralle ja viime viikolla KHL-joukkue Dinamo Riika haki 0–3-voiton Tikkurilasta. Lohipaitojen pelissä on ollut molemmissa peleissä paljon hyvää, mutta nyt pelien hallinta täytyy myös kääntää voitoiksi.

– Haluan nähdä vauhdikkaan ja pelinopean Kiekko-Vantaan. Syöttöketjuja pitäisi alkaa löytymään ja kun niitä tulee, niin peli on tehokasta ja töppönen liikkuu, Manninen tuumii.

Luisteluvoimaisen ja taitavan Kiekko-Vantaan riveissä torstaina nähdään ensimmäistä kertaa tällä kaudella tositoimissa juonikas sentteri Erkka Seppälä, joka liittyi joukkueeseen maanantaina.

Kun Kiekko-Vantaa alkoi suunnittelemaan harjoituskautta, niin ajatus oli viedä yksi harjoitusottelu pelattavaksi alkulähteille Myyrmäkeen. Kiekko-Vantaa on koko Vantaan joukkue ja tällä tavoin tuodaan joukkue lähemmäksi länsivantaalaisia.

– Mukavaa päästä legendaariseen Myyrmäen jäähalliin. Olemme koko Vantaan jengi, tämä on koko kaupungin juttu ja toivottavasti länsivantaalaiset löytävät hallille ja tulisivat meidän taakse heti. Se olisi upea juttu, Manninen hehkuttaa.

Kooveessa puhaltavat muutoksen tuulet. Viime kauden nimekkäästä rungosta ei montaa pelaajaa ole jäljellä. Tolppien välissä toissa kaudella LeKissä loistanut Kimmo Rautiainen kantaa ykkösvahdin saappaita. Pakistossa liigakokemusta omaava Olli-Petteri Viinikainen on kovin nimi tässä vaiheessa. Hyökkäyksessä katseet kääntyvät kanadalaiseen kaksikkoon Liam Finlayhin ja Colton Kerfootiin sekä RoKista tulleeseen Niko Lahtiseen ja IPK:sta Tampereelle palanneeseen Lauri Huhdanpäähän.

Valmennuksessa tahtipuikon otti kesällä Jukureiden apuvalmentajan paikalta tullut Juuso Hahl.

Koovee on pelannut jo neljä harjoitusottelua: perinteikkäät tamperelaiset ovat voittaneet FPS:n ja Ilveksen A-nuoret, mutta hävinneet kahdesti Peliitoille.

Koronavirusepidemian takia Myyrmäen jäähalliin otetaan huomenna 500 ihmistä, joten lippuja on myynnissä rajoitetusti. Liput peliin myydään hallilla ovelta. Aikuisten lippu maksaa 10 euroa ja lasten (7–15-vuotiaat) liput 5 euroa. Erityisryhmien lippuja ei saa harjoituspeleihin. Kiekko-Vantaan ja EVU:n juniorit pääsevät peliin pelipaita päällä tai seura-asussa. 

Kiekko-Vantaan kausikorteista ainoastastaan Ruutanat -kortilla pääsee sisään harjoitusotteluihin.

Kiekko-Vantaa kehottaa katsojia ottamaan tapahtumassa turvavälit huomioon, hyödyntämään tarjolla olevia käsidesipisteitä sekä jättämään paikan päälle saapumisen kokonaan väliin, jos tuntee olevansa kipeä. Paikan päällä suositellaan käytettäväksi kasvomaskia. Näin takaamme turvallisen ottelutapahtuman.

Kiekko-Vantaa–Koovee torstaina klo 19 Myyrmäen jäähallilla. Ovet aukeavat tuntia ennen ottelun alkua.

Seuraa heitä:

#12 Erkka Seppälä, Kiekko-Vantaa

Taitava pelintekijä nähdään lohipaidassa ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Klassinen sentteri liikkuu hyvin, tekee mainiosti peliä ja osaa myös itse viimeistellä.

#9 Niko Lahtinen, Koovee

Kova hankinta RoKista. Sarjan laitahyökkääjien eliittiin kuuluva hyökkääjä on aina vaarallinen kiekon saadessaan.

Mestis