Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa kohtaa sarja-avauksessa FPS:n – ”Tätä on odotettu puoli vuotta”

23.09.2020

Kiekko-Vantaa kohtaa torstaina Mestis-kauden avausottelussa Trio Areenalla Forssan Palloseuran. Kiekko tippuu jäähän Tikkurilassa klo 18.30.

Kiekko-Vantaa ja 13 vuoden tauon jälkeen Mestikseen palaava FPS iskevät yhteen torstaina sarja-avauksessa. Odotettavissa on vauhdikas ja kiihkeä kiekkoilta.

– Onhan tätä odotettu. Muutama treenipeli jäi tuossa matkasta pois, joten pelihalut on kaikilla varmasti todella kovat. Kaikki ovat todella innoissaan ja fiilis on hyvä, sillä tätä on odotettu puoli vuotta, Kiekko-Vantaan valmentaja Jani Manninen kertoo.

Kiekko-Vantaa pelasi harjoituskaudella viisi ottelua, joista se voitti kolme. Harjoituskaudella lohipaitojen paras pistemies oli Juho Jokiharju.

Mika Niskasen luotsaama Kiekko-Vantaa on taitava ja luisteluvoimainen joukkue. Kasassa on kilpailukykyinen ja hyvähenkinen nippu, josta löytyy sarjan kärkiosaamista jokaisella osa-alueella.

Kiekko-Vantaa ja FPS kohtasivat harjoituskaudella kahdesti. Trio Areenalla elokuussa FPS löi lohipaidat 1–4 HPK:n lainavahti Tuomas Aallon johdolla, mutta kaksi viikkoa takaperin Kiekko-Vantaa murskasi sarjanousijan Forssassa 7–1-lukemin.

Viime kaudella Suomi-sarjan runkosarjassa toiseksi sijoittunut FPS nostettiin tälle kaudelle Mestikseen. Joukkuetta luotsaa tälläkin kaudella Asko Rantanen.

Sarjanousijan avainpelaajiin kuuluvat maalivahti Petrus Lintonen, puolustajat Anssi Rantanen ja Paavo Tyni sekä hyökkääjät Karri Forsblom, Ronkaisen veljekset Miku ja Miska, Aleksi Karlsson sekä tällä viikolla ryhmään liittynyt tähtisentteri Juhani Tamminen.

FPS pelasi harjoituskaudella kuusi ottelua, joista se voitti yhden. Forssalaisten paras pistemies harjoituskaudella oli puolustaja Paavo Tyni.

– FPS on energinen ja työteliäs porukka. He tykkäävät paineistaa kovaa, eivätkä anna rytmittää peliä. Paineen alta pitää päästä nopeasti pois, viisikon pysyä kasassa ja hyökätä laadukkaasti, Manninen sanoo.

– Erikoistilannepelaaminen näyttelee myös isoa osaa heti kauden alusta saakka. Ja kyllä meidän pitää myös muistaa se, että vaikka on kovat menohalut ja kiima päällä, ettei se saa ajaa yli, vaan järki täytyy olla mukana, Manninen jatkaa.

Yleinen ohjeistus tapahtumaan tulijalle: 

  • Älä tule tapahtumaan jos olet sairas tai sinulla on oireita koronaviruksesta. 
  • Huolehdi hyvästä käsihygieniasta. 
  • Yski nenäliinaan tai hihaan. 
  • Vältä lähikontakteja.
  • Pidä 1-2 m etäisyys muihin.
  • Osta pääsylippu tapahtumaan etukäteen Lippu.fi kanavista.
  • Käytä korttimaksua Trio Areenan ravintoloissa ja fanituotepisteellä.

Kiekko-Vantaa–FPS torstaina klo 18.30 Trio Areenalla. Osta liput sarja-avaukseen edullisemmin ennakkoon TÄÄLTÄ

HUOM!

– Katsomon A-lohkossa yläkäytävällä Hobi Hobin järjestämä pomppulinna lapsille

– Kiekko-Vantaan viime kauden Game Worn -pelipaidat myynnissä fanituotemyymälässä (sijaitsee A-lohkossa) 

– Lue yleisön ja median turvallisuusohjeet täältä.

Seuraa häntä:

#67 Matias Sointu, Kiekko-Vantaa

Kokenut hyökkääjä palasi Suomeen ja nyt pääsemme nauttimaan Soinnun esityksistä Vantaalla. Taitava ja liukasliikkeinen peluri. Ensimmäinen peli pitkän tauon jälkeen edessä.

#44 Paavo Tyni, FPS

Taitava kiekollinen puolustaja. Tulokaskausi Keuruulla oli loistava, mutta viime kausi puolestaan vaikea Peliitoissa. Nyt suuri kiekollinen rooli FPS:n pakistossa.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi harjoituskaudella:

1) Juho Jokiharju 4+2=6 (5 ottelua)

2) Erkka Seppälä 0+5=5 (3 ottelua)

3) Jolle Nikander 2+2=4 (5 ottelua)

4) Oliver KIljunen 2+2=4 (5 ottelua)

5) Eetu Mäki 0+4=4 (3 ottelua)

FPS:n sisäinen pistepörssi harjoituskaudella:

1) Paavo Tyni 2+2=4 (4 ottelua)

2) Paul Manushin 3+0=3 (5 ottelua)

3) Jukka-Pekka Kurtelius 1+2=3 (4 ottelua)

4) Joona Tala 0+3=3 (6 ottelua)

5) Miku Ronkainen 2+0=2 (6 ottelua)

Mestis