Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa kohtaa keskiviikkona Trio Areenalla Peliitat

14.09.2021

Kiekko-Vantaa ja Peliitat iskevät yhteen tällä viikolla kahdesti. Keskiviikkona pelataan Tikkurilassa ja perjantaina Heinolassa.

Mestis-kauden alkuun on enää 10 päivää ja Kiekko-Vantaan leirissä on harjoiteltu kovaa elokuun alusta saakka.

Lohipaidat ovat pelanneet harjoituskaudella yhteensä viisi ottelua, joista se on voittanut kolme. Kiekko-Vantaan paras pistemies harjoituskaudella on taitava keskushyökkääjä Kristjan Kombe, joka on saalistanut kolmessa ottelussa tehot 0+7.

Suomen Cupissa Kiekko-Vantaan taival päättyi kolmannelle kierrokselle keskiviikon vastustajan tavoin.

Mestiksen runkosarja starttaa ensi viikolla ja Kiekko-Vantaa pelaa tällä viikolla viimeiset harjoitusottelunsa. Kaukalossa halutaan nähdä harjoiteltuja asioita, tutkaparien muodostumista ja heittäytymistä pelille.

– Viimeinen harjoituspeli kotona ennen runkosarjan alkua. Vähän aikaa on taas kulunut edellisestä pellistä, mutta olemme päässeet treenaamaan hyvin. Pelinopeus on ollut iso teema ja meidän pitää päästä nopeammin paineen alta. Taisteluilme ja joukkueen hitsautumista yhteen halutaan nähdä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoo. 

Peliitat on pelannut myös viisi ottelua harjoituskauden aikana ja voittanut niistä yhden.

Peliitoilla on alkavalle kaudelle kasassa mielenkiintoinen joukkue, jota luotsaa hienon pelaajauran tehnyt Hannes Hyvönen. Joukkueessa try-out -sopimuksilla pelaavat puolestaan Liigasta tutut Vili Sopanen ja Tyler Redenbach.

Joukkueen avainpelaajia ovat myös puolustajat Aleksi Ek sekä Juuso Arola sekä hyökkääjät Taavi Vartiainen, Elias Elomaa ja Markus Lahtinen. Mielenkiintoisia nimiä ovat myös venäläistaituri Sergei Popov ja Pelicansin junioreissa kovaa jälkeä iskenyt Kiekko-Vantaan kasvatti Tomi Purmola.

Kiekko-Vantaa ja Peliitat kohtasivat viime kaudella runkosarjassa kolmesti. Voitot menivät Kiekko-Vantaalle 2–1. Pudotuspelien villi kortti -kierroksella Lohi jyräsi jatkoon voitoin 2–0.

Kiekko-Vantaa–Peliitat keskiviikkona klo 18.30 Trio Areenalla. Liput ovelta: aikuiset 10 euroa ja lasten lippu 5 euroa. Kiekko-Vantaan ja EVU:n juniorit pelipaidoissa ilmaiseksi sisään.

Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Kiekko-Vantaan YouTube-kanavalla. Kamppailun selostaa Mikko Mannonen.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi harjoituskaudella:

1) Kristjan Kombe 0+7=7

2) Erik Embrich 2+4=6

3) Roope Elimäki 2+2=4

4) Jaakko Kuusisto 2+1=3

5) Niclas Tenhovuori 2+1=3

Peliittojen sisäinen pistepörssi harjoituskaudella:

1) Juuso Heikkilä 3+4=7

2) Jerkko Rämö 0+4=4

3) Juuso Arola 0+4=4

4) Elias Elomaa 3+1=4

5) Tomi Purmola 1+2=3

Mestis