Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa kohtaa kenraaliharjoituksessa Peliitat – "Tärkeä viikko meille"

17.09.2019

Mestis-kauteen valmistautuva Kiekko-Vantaa kohtaa keskiviikkona Trio Areenalla Peliitat.

Kiekko-Vantaa ja Peliitat iskevät keskiviikkona yhteen Trio Areenalla. Kyseessä on lohipaidoille viimeinen harjoitusottelu ennen ensi viikolla starttaavaa Mestis-kautta.

Kiekko-Vantaa eteni Suomen Cupissa puolivälieriin, mutta tippui täpärästi Kooveelle. Lohipaidat ovat pelanneet harjoituskauden aikana nyt kahdeksan ottelua, joista se on voittanut kuusi.

Viime perjantain 6–1-voitto Kooveesta kotiyleisön edessä oli väkevä esitys koko joukkueelta ja osoitus siitä mihin nuori ja nälkäinen Kiekko-Vantaa pystyy. Peli ei ole vielä valmista, mutta palaset alkavat hiljalleen loksahdella paikoilleen.

– Tämä on tärkeä viikko meille. Pelaajat oppivat viime pelistä ja nyt on tärkeää säilyttää se sama tekeminen. Meille nyt edessä on viimeinen peli ennen sarjan alkua, joten on tärkeä saada tästä oikea palaute, jotta voidaan tehdä viimeiset korjausliikkeet ennen kuin aloitamme pelaamaan pisteistä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jesse Welling kertoo. 

Kiekko-Vantaan paras pistemies harjoituskaudella on Julius Valtonen, joka on kerännyt kahdeksassa ottelussa tehot 6+5=11. Taitava, vahva ja nopea hyökkääjä on myös lohipaitojen paras maalintekijä harjoituskaudella.

– Pääsemme hyvistä lähtökohdista peliin ja mielenkiintoinen kenraaliharjoitus on edessä. Puolustuspelaamista olemme nyt käyneet läpi. Sen jänteen säilyminen on tärkeää. Olemme osittaneet jo, että pystymme sen säilyttämään, mutta se on nyt se juttu, Welling tuumii. 

Luisteluvoimainen ja hyvin valmennettu Peliitat tippui myös Suomen Cupissa puolivälierissä. Se voitti viime keskiviikkona kotikaukalossa hallitsevan mestarin Ketterän maalein 4–3, mutta hävisi perjantaina Imatralla varsinaisella peliajalla ja jatkoeräottelussa.

Kiekko-Vantaa ja Peliitat kohtasivat elokuussa Heinolassa. Tuolloin lohipaidat hakivat 4–3-voiton rankkareiden jälkeen. Juonikas sentteri Harri Kainulainen toi Kiekko-Vantaan tasoihin viimeisellä sekunnilla ja Julius Valtonen vispasi ratkaisevan osuman voittolaukauskilpailussa.

Peliitat on pelannut Suomen Cupin lisäksi neljä harjoitusottelua, joista se on voittanut yhden. Vesa Petäjän luotsaama ryhmä raapi elokuussa voiton liigajoukkue Pelicansista.

Peliittojen avinpelaajia ovat muun muassa puolustaja Aapo Ahola ja Santeri Koponen sekä hyökkääjät Sakke Hämäläinen ja viime kauden paras pistemies Pasi Kouvalainen.

Suomen Cupissa joukkuetta vahvisti Pelicansin sopimuspelaaja, viime kaudella Kiekko-Vantaan riveissä Mestiksen pistepörssin voittanut maalipyssy Miro-Pekka Saarelainen. Voikin olla mahdollista, että Kiekko-Vantaan kasvatti nähdään huomenna vastustajan pelipaidassa.

Kesken viime kauden Peliittojen päävalmentajaksi Pelicansin A-nuorista tullut Petäjä sai joukkueen jo viime kauden lopulla hyvään iskuun, mutta sarjapaikan se joutui uusimaan kuitenkin karsintojen kautta. Heinolalaisten voidaan odottaa olevan hankala vastustaja alkavalla sesongilla kenelle tahansa.

– Vastassa on todella ahkera ja työteliäs joukkue. Varmasti sielläkin on menty eteenpäin viime pelistä, Welling sanoo.

Viime kaudella Kiekko-Vantaa ja Peliitat kohtasivat Mestiksen runkosarjassa neljä kertaa. Lohipaidat voittivat näistä kolme kohtaamista.

Seuraa heitä:

#13 Keni Karalahti, Kiekko-Vantaa

Kiekko-Vantaan puolustuksen luottohahmoja. Näyttää esimerkkiä niin kaukalossa kuin kopissakin. Pelaa simppeliä kiekollista peliä ja on erittäin jämäkkä omassa päädyssä.

#44 Aapo Ahola, Peliitat

Kiekko-Vantaankin junioreissa marinoitunut kiekollinen puolustaja. Tarjolla isoa ruutua Peliittojen alakerrassa ja ylivoimavastuuta. Väläytteli Mestiksessä jo viime kaudella ja pelasi upean sesongin Nuorten SM-liigassa.

Mestis