Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa kellisti Kooveen – Joonas Niemelä vietti tehoiltaa

11.12.2019

Kuvat: Shaun Duncan

Kiekko-Vantaa kaatoi ensimmäistä kertaa tällä kaudella Kooveen, kun keskiviikkoillan Mestis-trillerissä lohipaidat taisteli 5–3-voiton sarjan kärkipään nipusta. Lohipaitojen tahtipuikkoa hyökkäyspäässä heilutti taikuri Joonas Niemelä.

Kiekko-Vantaa ja Koovee kohtaavat toisensa joulukuussa peräti neljä kertaa. Ensimmäinen näytös näistä nähtiin keskiviikkona Trio Areenalla.

Lohipaidat pelasivat vahvan kamppailun ja rynni 5–3-voittoon kotiyleisön edessä. Helpolla ei pisteet Vantaalle jäänyt, vaan Tikkurilassa nähtiin jännitystä loppuhetkille saakka. Lohipaidat jatkoivat pisteputkeaan viiden ottelun mittaiseksi.

Koovee siirtyi avauserässä 0–1-johtoon konkaripuolustaja Mikko Pukan iskettyä maalin edestä irtokiekon sisään.

Kiekko-Vantaa tasoitti erän lopussa upean sommitelman päätteeksi. Juonikas Petteri Villanen tarjoili maagisen passin takatolpalle suorasta hyökkäyksestä ja Aleksi Halme puttasi limpun sisään.

Kiekko-Vantaa vei toista erää ja latoi kolme maalia. Kultakypärä Harri Kainulainen napautti hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen 2–1-osuman.

Koovee tuli kuitenkin tasoihin, kun Jere Helenius vapautti Miro Nallin huippupaikkaan, eikä tämä jättänyt paikkaa suinkaan käyttämättä.

Kiekko-Vantaa siirtyi erän puolivälissä 3–2-johtoon ylivoimalla, kun tehot 0+2 saalistanut Konsta Hirvonen riisti kiekon ja löysi taikuri Joonas Niemelän, joka peippaili ja laukoi tarkalla kudilla limpun sisään.

Kiekko-Vantaa lisäsi johtoa erän lopussa, kun puolustaja Joonas Valkonen pyssytti suorasta hyökkäyksestä kolmannesta aallosta limpun uuniin Ville-Valtteri Mustosen tarjoilusta. Kaikki lähti Konsta Hirvosen upeasta pelistä omalla alueella.

Koovee haki päätöserässä vimmatusti kavennusta. Kiekko-Vantaalla oli omat paikkansa laittaa peli pakettiin, mutta siinä se ei onnistunut.

Koovee tuli maalin päähän reilu kolme minuuttia ennen loppua, kun taitava sentteri Janne Seppänen taiteili yksilösuorituksen päätteksi pelin 4–3:een.

Kiekko-Vantaa kesti lopun mylläkän ja kolmen tehopisteen iltaa viettänyt Joonas Niemelä napautti tyhjään rysään loppulukemat 5–3 taululle.

– Ei saatu sellaista lähtöä peliin, jollaista toivottiin. Toiseen erään saatiin iskettyä kolme maalia ja se riitti. Päästettiin kaveri vielä maalin päähän. Silloin kun piti puolustaa, niin tehtiin niin kypsästi. Se on mennyt eteenpäin ja se on ollut iso teema, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Kari Haakana kertoi.

Kiekko-Vantaa jatkaa kauttaan perjantaina sarjakärki Iisalmen Peli-Karhujen vieraana.

Kiekko-Vantaa–Koovee 5–3 (1–1, 3–1, 1–1)

13.01 0–1 Mikko Pukka (Roby Järventie, Jere Helenius) YV

17.02 1–1 Aleksi Halme (Petteri Villanen, Joonas Niemelä)

20.14 2–1 Harri Kainulainen (Julius Valtonen)

25.11 2–2 Miro Nalli (Janne Seppänen, Jere Helenius)

29.30 3–2 Joonas Niemelä (Konsta Hirvonen) YV

38.30 4–2 Joonas Valkonen (Ville-Valtteri Mustonen, Konsta Hirvonen)

56.37 4–3 Janne Seppänen (Anton Ollikainen, Santeri Hatakka)

59.00 5–3 Joonas Niemelä TM

Torjunnat:

Aleksanteri Heiskanen, Kiekko-Vantaa 8+5+3=16

Kristian Tamminen, Koovee 15+11+4=30

Mestis