Kiekko-Vantaa katkaisi tappioputkensa jännitysnäytelmässä – ”Todella ylpeä joka jätkästä”

13.11.2020

Kiekko-Vantaa nappasi maukkaan 5–4-voiton perjantaina Trio Areenalla Mestis-klassikossa TUTO:sta. Lohipaidat löivät kolmella ketjulla kaiken likoon ja sai vihdoin palkinnon kovalle työnteolle.

Kiekko-Vantaa ja TUTO iskivät yhteen tulikuumassa Mestiksen El Clásicossa. Tälläkin kertaa näiden joukkueiden välillä nähtiin hyytävä jännitysnäytelmä, josta ei tapahtumia puuttunut.

Kiekko-Vantaa lähti loukkaantumisten ja Jokereiden koronatilanteen takia kolmella ketjulla katkaisemaan kahdeksan ottelun mittaista tappioputkeaan. TUTO taas saapui kuntopuntarin kärkijoukkueena seitsemän ottelun voittoputkessa Vantaalle.

Kiekko-Vantaa löi pöytään hurjan taistelun, jossa jokainen pelaaja antoi kaikkensa joukkueen eteen alusta loppuun. Jokainen pelaaja pelasi logolle.

Kiekko-Vantaa sai otteluun hyvän startin ja meni 2–0-johtoon: ensin Oliver Kiljunen tarjoili ja kultakypärä Erkka Seppälä napautti tarkasti laatan pussiin. Jolle Nikander lapioi maalin edestä lätyn pussiin ja lisäsi johtoa.

TUTO pääsi erän edetessä peliin mukaan ja tulikin tasoihin, kun ensin Valtteri Ilomäki latasi kavennuksen hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen ja Toronto Maple Leafsin NHL-laina Mac Hollowell iski suorasta hyökkäyksestä pelin 2–2:een.

Toinen erä oli lohipaitojen näytöstä. Kiekko-Vantaa iski kaksi upeaa maalia: ensin puolustaja Eetu Peltola laittoi ylivoimalla kaikki nippuun ja peippaili yksilösuorituksella lohipaidat johtoon ja tulikuuma Oliver Kiljunen nautiskeli kapteeni Julius Valtosen maagisesta lätystä tilanteeksi 4–2.

Kolmas erä oli lohipaidoilta kaksijakoinen. Kiekko-Vantaa pelasi ensimmäisen kympin hyvin johtoasemassa ja tehot 2+1 saalistanut Oliver Kiljunen lisäsi maestro Erkka Seppälän upeasta syötöstä johdon.

TUTO:n kanadalaispakki Mac Hollowell kavensi pelin pahan merkkausvirheen seurauksena ja se aloitti vieraiden kovan kirin.

Kiekko-Vantaalta oli loppua bensa kahden kolmella ketjulla urakoidun kamppailun jälkeen, mutta se taisteli loppuun saakka sitkeästi kuin tilliliha.

TUTO tuli kolme minuuttia ennen loppua kultakypärä Matias Lehtosen maallilla jo maalin päähän. TUTO haki lopussa vimmatusti tasoitusta ilman maalivahtia, mutta uhrautuvat lohipaidat maalivahti Waltteri Ignatjewin johdolla kestivät.

– Voitto tuntuu todella hyvältä. Olen ylpeä joka jätkästä. Meillä on ollut vaikeaa ja ollaan juteltu, katsottu videoita ja harjoiteltu. Pelasimme tänään kaksi ja puoli erää hyvää kiekkoa. Bensa meinasi loppua kun kolmella ketjulla on menty tänään ja eilen. Tärkeä voitto ja viikon kahdesta pelistä neljä pistettä kolmella ketjulla, niin ihan tyytyväinen voi olla siihen ja varsinkin meidän ilmeeseen näissä peleissä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi.

Kiekko-Vantaa palasi näin takaisin voittojen tielle ja paransi pistekeskiarvoaan.

Lohipaitojen seuraava ottelu pelataan ensi perjantaina Forssan Palloseuran vieraana. Seuraavan kerran lohipaidat pelaavat kotiyleisön edessä ensi lauantaina Kooveeta vastaan.

– Paljon meillä on vielä pelin kanssa tekemistä, mutta nyt suunta on taas oikea, Niskanen sanoi.

Kiekko-Vantaa–TUTO 5–4 (2–2, 2–0, 1–2)

4.33 1–0 Erkka Seppälä (Oliver Killjunen)

11.43 2–0 Jolle Nikander (Christian Silfver, Juuso Perttilä)

15.47 2–1 Valtteri Ilomäki (Elias Karvonen)

18.04 2–2 Mac Hollowell (Olli Valtola, Jesper Larinmaa)

23.03 3–2 Eetu Peltola (Jolle Nikander, Mico Luoto)

31.51 4–2 Oliver Kiljunen (Julius Valtonen, Erkka Seppälä)

46.57 5–2 Oliver Kiljunen (Erkka Seppälä)

53.49 5–3 Mac Hollowell (Matias Lehtonen, Elias Karvonen)

56.53 5–4 Matias Lehtonen (Mac Hollowell, Aleksi Poikola)