Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa kaatui tehottomuuteen sarja-avauksessa

27.09.2019

Kiekko-Vantaa koki perjantaina sarja-avauksessa 0–3-tappion TUTO:a vastaan Trio Areenalla.

Arkkiviholliset Kiekko-Vantaa ja TUTO iskivät yhteen perjantaina Trio Areenalla Mestis-kauden avausottelussa. Klassikkokohtaamisesta muodostui tasainen ja kiihkeä kamppailu.

Kiekko-Vantaalla oli saumat voittoon, mutta huono viimeistely ja muutamat virheet käänsivät pelin TUTO:lle. Päävalmentaja Jesse Welling näki ottelun jälkeen lohipaitojen peliesityksessä kuitenkin myös hyviäkin asioita.

– Kova taistelu ja tasainen vääntö. Maalinteon kanssa oli vaikeaa ja ylivoima oli tahmeaa. Ei oltu parhaimmillaan tehokkuuden kanssa ja ei saatu maaleja silloin kun niitä olisi tarvittu. Pelissä oli hyvääkin ja niiden asioiden päälle meidän pitää rakentaa.

Kiekko-Vantaan parhaat maalipaikat oli toisessa erässä, kun Julius Valtonen pääsi kokeilemaan kahdella yhtä -vastaan hyökkäyksestä Petteri Villasen mainiosta syötöstä, sentterilupaus Konsta Hirvonen oli nokikkain maalivahdin kanssa alivoimalla ja Aleksi Halme tarjoili takatolpalle Eetu Mäelle tuhannen taalan tonttia.

Lohipaidoilla oli ottelussa paljon hyviä hallintajaksoja ja ylivoimamahdollisuuksia oli riittävästi, mutta maalinteon kanssa oli tällä kertaa tahmeaa.

TUTO siirtyi 0–1-johtoon toisessa erässä, kun Juho Mäkelä lapioi maalin edestä irtokiekon sisään. Vieraat onnistuivat päätöserässä kahdesti, kun ensin kohuhyökkääjä Jonne Virtanen ohjasi kahden miehen ylivoimalla 0–2-lukemat ja kaksi minuuttia myöhemmin Jonne Jantunen latasi suoraan hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen loppulukemat taululle.

Kiekko-Vantaan tolppien välissä Aleksanteri Heiskanen torjui jälleen erittäin hyvin ja pysäytti 28 kiekkoa. TUTO:n tolppien välissä Conrad Mölder tarvitsi Mestis-debyytissään 16 torjuntaa nollapeliin. 

Kiekko-Vantaa ja TUTO kohtaavat heti lauantaina uudelleen Marli Areenalla. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti klo 19.

Kiekko-Vantaa–TUTO 0–3 (0–0, 0–1, 0–2)

34.26 0–1 Juho Mäkelä (Mikko Laine, Jere Karlsson)

48.34 0–2 Jonne Virtanen (Mikke Levo, Oskari Siiki)

50.24 0–3 Jonne Jantunen (Aleksi Poikola)

Torjunnat:

Aleksanteri Heiskanen, K-Vantaa 6+14+8=28

Conrad Mölder, TUTO 7+5+4=16

Mestis