Kiekko-Vantaa kaatui tehottomuuteen kuumassa Mestis-klassikossa

02.10.2021

Kiekko-Vantaa koki lauantaina 1–5-tappion Trio Areenalla Mestis-klassikossa TUTO:a vastaan. Lohipaidat hallitsivat peliä, maalipaikkoja oli runsaasti, mutta viimeistely olli tervanjuontia.

Kiekko-Vantaa ja TUTO iskivät yhteen lauantaina Trio Areenalla. Lohipaitojen pelissä oli kauden toisessa kotipelissä paljon hyvää, mutta ruuti oli märkää eli paikat jätettiin käyttämättä.

Kiekko-Vantaa aloitti vahvasti ja ensimmäinen seitsemän minuuttia pelattiin TUTO:n päässä. Turkulaiset iskivät avauserässä paikoistaan todella kovalla prosentilla, kun taas lohipaidat löivät päätä seinään maalipaikoissa.

TUTO:n avauserän osumista vastasivat puolustaja Oskari Lahtinen, joka sai napauttaa Alexander Nikulinin loistotarjoilusta uran ensimmäisen Mestis-maalinsa ja 0–2-osuma oli Jesse Leppikosken käsialaa suoran hyökkäyksen päätteeksi.

Toisessa erässä TUTO meni heti alussa 0–3-johtoon Oskari Kalajanniskan yksilösuorituksella. Kiekko-Vantaa kavensi nopeasti, kun kultakypärä Joni Piipponen teki upean esityön ja hyökkääjävirtuoosi Erik Embrich napautti laatan pussiin.

Kiekko-Vantaa sai pelata toisessa erässä lähes kaksi minuuttia kahden miehen ylivoimalla, mutta tulosta ei tullut.

Myös TUTO pelasi toisen erän aikana kahden miehen ylivoimalla minuutin, jonka Kiekko-Vantaa tappoi hienosti. Alivoiman aikana lohipaitojen puolustaja Niko Mikkola oli kertaalleen läpiajossa.

Toisen erän hyvä kirivaihde sai iskun vyön alle, kun venäläinen syöttövelho Alexander Nikulin iski siirretyn rangaistuksen aikana pitkän hyökkäyksen päätteksi laatan sisään.

Kolmannen erän alkuun Kiekko-Vantaa tuli todella terävästi ja vei peliä, mutta TUTO:n Mikke Levon tekemä 1–5-osuma erän puolivälissä katkasi vantaalaisten otteen.

– Tämä on maalintekopeli ja se hävittiin tänään 1–5. Ei numerot tietysti pelistä tänään kaikkea kerro. Maalinedustapelaamisessa kaveri oli vahva. Meillä toisessa erässä se 5vs3 -pätkä ja ei onnistuttu, kun olisi pitänyt. Kyllä meillä tänään paikkoja oli ja ilme oli ok, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi.

Kiekko-Vantaa on sarjassa viimeisenä neljän ottelun jälkeen.

– Ei todellakaan sellainen alku mitä haettiin. Neljä peliä ja neljä tappiota. Maalinedustapelaaminen, kamppailupeli, puolustaminen ja tietenkin maalinteko. Niitä täytyy parantaa, Niskanen sanoi.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu torstaina kotiottelulla hallitsevaa mestaria Imatran Ketterää vastaan.

Kiekko-Vantaa–TUTO 1–5 (0–2, 1–2, 0–1)

8.37 0–1 Oskari Lahtinen (Alexander Nikulin, Joonas Larinmaa)

11.10 0–2 Jesse Leppikoski (Niklas Konttila, Valtteri Virtanen)

21.49 0–3 Oskari Kalajanniska (Jesper Larinmaa, Joonas Larinmaa)

22.39 1–3 Erik Embrich (Joni Piipponen, Roope Elimäki)

39.13 1–4 Alexander Nikulin (Mikke Levo, Roni Allén) SR

49.44 1–5 Mikke Levo (Tino Sirén, Mark Viitanen)