Kiekko-Vantaa kaatui tehottomuuteen Forssassa

12.03.2021

Kiekko-Vantaan kolmen ottelun mittainen voittoputki katkesi tänään Forssassa. Lohipaidat hallitsivat suvereenisti kamppailua kaksi erää, mutta kaatui tehottomuuteen.

Kaksi äärimmäisen kuumaa joukkuetta Kiekko-Vantaa ja jo seitsemännen perättäisen voittonsa ottanut Forssan Palloseura iskivät yhteen Forssan perjantai-illassa.

Kiekko-Vantaa hakkasi päätä seinään nimeltä Petrus Lintonen. FPS:n ykköstorjuja pysäytti 43 kiekkoa.

Avauserä oli tasainen. Kiekko-Vantaa ei huippupaikoille päässyt edes ylivoimalla. FPS puolestaan iski kahdesti: ensin Riku Tuomola pyssytti Kiekko-Vantaan huolimattoman kiekollisen pelin jälkeen 1–0 ja Joonas Uimonen sivalsi viivalta 2–0 kahden miehen ylivoimalla.

Toinen erä oli täysin Kiekko-Vantaan hallintaa. Se pääsi erän lopulla FPS:n viisikon sisälle ja paikkoja oli runsaasti. Parhailla paikoilla olivat vuoronperään muun muassa Oliver Kiljunen, Eemeli Jeskanen, Mico Luoto ja Juuso Perttilä pariinkin otteeseen.

Kolmas erä oli yhtä päätyä ja sarjan kuumin joukkue FPS oli hätää kärsimässä. Kiekko-Vantaa sai tärkeän kavennuksen erän alussa, kun maestro Erkka Seppälä taikoi paikan ja Oliver Kiljunen latasi laatan reppuun.

Maalitykki Kiljusella oli heti perään uusi sauma kippari Julius Valtosen tarjoilusta. Ja pian myös Juuso Perttilä sekä Jolle Nikander saivat maalin edessä oman mahdollisuutensa.

Kiekko-Vantaa sai erän puolivälin jälkeen ylivoiman, mutta se ei onnistunut kaventamaan silloin kun se olisi pitänyt tehdä.

Lohipaitojen hurjalle kirille klommon teki Erkka Seppälän kyseenalainen jäähy, jossa taitosentteri taklaa päädyssä puhtaasti kroppaan FPS-pakki Joonas Uimosta. Taklauksen seurauksena Uimosen pää osuu ikävästi pleksiin. Seppälälle tuomittiin tästä puhtaasta taklauksesta 2+10 -minuuttinen.

Kiekko-Vantaa tappioi jäähyn ja ja haki lopussa vimmatusti maaleja, mutta Petrus Lintonen oli muuri tolppien välissä ja maali oli kuin noiduttu.

Kuudentena sarjassa oleva ja suorasta puolivälieräpaikasta taisteleva Kiekko-Vantaa olisi tänään ansainnut enemmän, mutta ei se voi jatkossa antaa kahta maalia eteen.

– Huono maku jäi suuhun kun käkättimeen tuli. Kaksi viimeistä erää hyvää tekemistä, mutta maalinteon tehokkuus ja ylivoima sakkasivat. Kaveri puolusti hyvin ja uhrautuvasti. Ensimmäinen eräkään ei ollut meiltä ihan huono, vaikka kaveri kaksi teki. Pojat nosti tasoa koko ajan ja aloimme voittamaan kamppailuita ja irtokiekkoja, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Mika Niskanen kertoi.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu lauantaina Kiekko-Espoon vieraana.

– Sama intensiteetti kuin lopussa, tehokkuutta maallintekoon ja ylivoima kuntoon, niin hyvä tulee, Niskanen sanoi.

FPS–Kiekko-Vantaa 3–1 (2–0, 1–0, 0–1)

1.22 1–0 Riku Tuomola (Karri Forsblom)

10.49 2–0 Joonas Uimonen (Karri Forsblom, Juhani Tamminen) YV2

33.22 3–0 Jukka-Pekka Kurtelius (Totte Moberg)

40.31 3–1 Oliver Kiljunen (Erkka Seppälä, Nuutti Viitasalo)